صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۹۹۳۵۵
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۶ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه به نقل از چهار نفر از مقامات ارشد سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) فاش کرد نیروهای بین المللی قصد دارند تا بعد از ضرب الاجل پیش بینی شده در ماه مه (اردیبهشت) در توافق صلح بین طالبان و آمریکا در افغانستان بمانند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خبرگزاری رویترز به نقل از یکی این مقامات نوشت: «خروج کامل متحدان تا پایان ماه آوریل در کار نخواهد بود.»

به گزارش رویترز، وی که به دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود افزود: شرایط خروج هنوز محقق نشده است و با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا تغییراتی در سیاست خروج وجود خواهد داشت و خروج شتاب زده که تا پیش از این رواج داشت، بررسی خواهد شد و می توان شاهد سیاست خارجی سنجیده تری بود.

به گزارش ایرنا، آمریکا در سال 2001 ، بعد از حملات 11 سپتامبر و به بهانه از بین تروریسم در افغانستان ، به همراه نیروهای کشورهای متحد خود به افغانستان لشکرکشی کرد و با وجود گذشت 20 سال، هنوز افغانستان بدون آن که روی آرامش و امنیت را دیده باشد، هنوز هم تحت اشغال نیروهای امریکایی و دیگر کشورهای هم پیمان واشنگتن است.

رویترز نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا اوایل سال گذشته میلادی توافق صلح با طالبان را امضا کرد و خواستار خروج همه نیروهای خارجی از افغانستان تا اول ماه مه به ازای تعهد شورشیان به اجرای کامل ضمانت نامه های امنیتی خاص شد.

ترامپ این توافق را که شامل دولت افغان نمی شود تحسین کرده است و تعداد سربازان آمریکایی را به دو هزار و ۵۰۰ نفر کاهش داد که کمترین تعداد نیرو ازسال ۲۰۰۱ تاکنون بوده است.

منابع ناتو همچنین گفتند که طرح های مربوط به آنچه که بعد از ماه آوریل اتفاق خواهد افتاد اکنون در حال بررسی است و احتمالا یکی از موضوع های اصلی در نشست ناتو در فوریه خواهد بود.

به گفته دیپلمات ها و کارشناسان، موضع ناتو با توجه به  حاشیه راندن این ائتلاف از سوی ترامپ اهمیت یافته است.

مذاکرات صلح بین دولت افغان و طالبان در سپتامبر گذشته در دوحه آغاز شد اما همچنان سطح خشونت در این کشور بالا است.

اوآنا لانجسکو (Oana Lungescu) سخنگوی ناتو گفت: هیچ یکی از کشورهای ائتلافی ناتو نمی خواهند در بیش از زمان مقرر  نیروهایشان در افغانستان  باقی بماند اما ما این موضوع را روشن کرده ایم که حضورمان مشروط خواهد بود. کشورهای ائتلاف در حال ارزیابی وضعیت کلی و رایزنی درباره مسیر پیش رو هستند.

وی افزود حدود ۱۰ هزار نیروی ناتو از جمله نیروهای آمریکایی در افغانستان حضور دارند.

منبع مذکور افزود:  انتظار می رود همین سطح از نیروها دست کم تا بعد از ماه می حفظ شود اما طرح های بعد از این تاریخ مشخص نیست.

کابل و برخی از دولت ها و سازمان های خارجی می گویند طالبان نتوانسته به شروط خود به دلیل تشدید خشونت عمل کند و در قطع روابط با گروه های شبه نظامی همچون القاعده شکست خورده است؛ موضوعی که مقام های طالبان آن را تکذیب می کنند.

دولت بایدن بازنگری در توافق صلح رئیس جمهوری سلف خود را آغاز کرده است.

سخنگوی پنتاگون مدعی است طالبان به تعهدات خود عمل نکرده است اما واشنگتن متعهد به روند صلح است و درباره آینده سطح نیروها تصمیم گیری نکرده است.

نماینده وزارت خارجه آمریکا گفته است بایدن متعهد به پایان دادن مسئولانه به جنگ های همیشگی و همزمان حفظ جان آمریکایی ها از شر تروریست ها و سایر تهدیدها است.

رویترز نوشت: کاخ ریاست جمهوری افغانستان از پاسخگویی به درخواست این رسانه برای اظهارنظر خودداری کرده است.