صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۹۹۰۷۲
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۰ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
معاون سیاسی وزارت کشور گفت: هشتم فروردین ۱۴۰۰ نام‌نویسی انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان انجام می‌شود و فرایند اجرایی انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۱ اردیبهشت آغاز خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون سیاسی وزارت کشور گفت: هشتم فروردین ۱۴۰۰ نام‌نویسی انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان انجام می‌شود و فرایند اجرایی انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۱ اردیبهشت آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، جمال عرف روز شنبه در نشست خبری با تبریک ولادت حضرت زهرا(س) و آغاز دهه فجر، گفت: در ماهی که در آن هستیم یک رییس‌جمهور غیرمنطقی و مستکبر کنار رفت دولت جدید در آمریکا روی کار آمد که باید از دولت گذشته عبرت بگیرد و به تعهدات خود عمل کند.

رییس ستاد انتخابات وزارت کشور با اشاره به اتفاقات سال ۲۰۲۰ اظهار داشت: در این سال دو اتفاق مهم رخ داد که یکی پاندومی کرونا بود که از ژانویه سال ۲۰۲۰ شروع شد و همه دنیا را درگیر کرد. اکنون با تجاربی که کسب شده و مسیری که شکل گرفته و با وجود واکسن و واکسیناسیون افق روشن تری پیش روی ما قرار دارد.

عرف با اشاره به تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران اظهار کرد: شکست استراتژی فشار حداکثری نشان داد ملت ایران خسته نخواهد شد و مقاومت فعال مردم جواب داد.

وی با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: سال آینده هم با انتخابات ریاست جمهوری، رئیس جدید قوه مجریه روی کار خواهد آمد و هم نمایندگان خبرگان رهبری و میان دوره‌ای مجلس انتخاب خواهند شد و هم شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار می‌شود.

معاون سیاسی وزارت کشور با برشماری تقویم انتخابات، گفت: ۱۹ اسفند تقویم انتخابات شوراهای اسلامی شکل می‌گیرد و نام نویسی‌ها با تشکیل هیات‌های اجرایی آغاز می‌شود. افراد متقاضی برای ثبت‌نام از اکنون باید مراحل خود را انجام دهند و برای دقیقه ۹۰ نگذارند.

وی اضافه کرد: هشتم فروردین ۱۴۰۰ نام‌نویسی انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان انجام می‌شود و ۲۱ اردیبهشت استارت اجرایی انتخابات ریاست‌جمهوری زده می شود و امیدوارم بتوانیم انتخاباتی در شأن ملت بزرگ ایران برگزار کنیم.

عرف درباره تمهیدات پیش بینی شده برای انتخابات با توجه به شرایط کرونا گفت: با توجه به پروتکلهایی که وزارت بهداشت تدوین خواهد کرد، ‌تلاش می کنیم کمتر تجمعات را داشته باشیم و تبلیغات را به سمت رسانه و همچنین گروه‌های فضای مجازی سوق دهیم و از این ظرفیت نهایت بهره را ببریم.

وی با بیان اینکه مهمترین موضوع در بحث انتخابات ۱۴۰۰، تبلیغات است، گفت: ریاست جمهوری ۲۰ روز تبلیغات دارد که با توجه به بحث بیماری و تجمعات تلاش می‌کنیم پروتکل‌های لازم با نظر وزارت بهداشت تدوین شود.

معاون سیاسی وزارت کشور ادامه داد: اگر این مرحله را پشت سر بگذاریم، روز انتخابات با چارچوب‌هایی که دنیا تجربه کرده و رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی از جمله فاصله اجتماعی و تکثر شعب انتخابات را برگزار می کنیم و مشکلی در این زمینه نداریم.

اجازه نداریم روز برگزاری انتخابات را بیشتر کنیم

رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه اما اجازه نداریم روز برگزاری انتخابات را بیشتر کنیم، گفت: ولی در روز برگزاری انتخابات تلاش خواهیم کرد انتخابات را زودتر از ساعت ۸ صبح شروع کنیم چون روز خرداد است و به دلیل طولانی بودن روز می‌توان این کار را انجام داد.

وی با اشاره به تجربه مرحله دوم انتخابات مجلس ادامه داد: تلاش خواهیم کرد فضای ایمن برای مردم ایجاد کنیم تا دغدغه بیماری نداشته باشند و از حق خود استفاده کنند.

اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به ۱۴۰۰ نمی‌رسد

عرف درباره انتخابات الکترونیکی و مصوبه مجلس درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ایرادتی به این طرح گرفته شده که مجلس باید آن را اصلاح کند و بعد به شورای نگهبان برود و به نظر می‌رسد به این دوره از انتخابات نرسد. اما اگر به این دوره از انتخابات رسید و به عنوان قانون قابلیت اجرایی پیدا کرد حتماً به آن عمل خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: با مذاکراتی که با شورای نگهبان داشتیم به این دغدغه نرسیدیم در انتخاباتی که زیر نظر شورای نگهبان برگزار می‌شود از صندوق الکترونیکی استفاده شود اما با هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها به توافق رسیدیم تا بتوانیم انتخابات شوراها را الکترونیکی برگزار کنیم.

رییس ستاد انتخابات وزارت کشور ادامه داد: پیشنهاد ما استفاده از انتخابات الکترونیکی در کلان شهرها برای بالا بردن سرعت بود. چون تعداد رای‌دهندگان در کلان‌شهر تهران زیاد است و دوستان گفتند با اصل برگزاری انتخابات الکترونیک شوراها موافقیم اما مکان آن را بعدا مشخص می کنیم.

معاون سیاسی کشور درباره اینکه آیا در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، زنان هم می‌توانند ثبت نام کنند یا نه، گفت: درباره کاندیداهای ریاست جمهوری هر آنچه به ما ابلاغ شود عمل خواهیم کرد به وزارت کشور باید اعلام کنند چه تعداد افرادی هستند که از مرحله تایید صلاحیت عبور کردند و می‌توانند در لیست بیاورند و ما آن را انجام می دهیم و برای ما تفاوتی ندارد.

وی درباره کارت‌های ملی جدید و افرادی که بدون کارت ملی هستند، گفت: وزیر کشور در دوره قبل دستور دادند کسانی که کارت ملی ندارند زودتر انجام شود و سازمان ثبت احوال در حال تلاش است تا این کار انجام شود. امیدواریم تا انتخابات این مشکل رفع شود اما از حیث احراز هویت مشکل نداریم چون دستگاه‌های احراز هویت فعال است و با کد ملی فرایند استعلام سریع انجام می‌شود.

عرف اظهار کرد: خوشبختانه در انتخابات تعدادی از افرادی که احراز هویت آنها مشکل داشت شناسایی شدند.