پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه امشب (پنجشنبه) از صدور بیانیه نشست پایانی کشورهای ضامن روند آستانه خبر داد.
در همین خصوص سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: در حاشیه پنجمین نشست کمیته تدوین قانون اساسی که از ۶ تا ۱۰ بهمن در ژنو در حال برگزاری است، سه کشور جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه پس از نشست و رایزنی با هیأتهای سوری و فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، «گیر پدرسون» جمع بندی خود را در قالب بیانیهای صادر کردند.
خطیب زاده در خصوص مفاد بیانیه اظهار داشت: این سه کشور ضمن استقبال از رایزنیهای صورت گرفته در چارچوب کمیته تدوین قانون اساسی و نقش و اقدامات نماینده ویژه دبیرکل، بر ادامه رایزنیها در نشست آتی اجلاس بینالمللی سوریه در چارچوب روند آستانه (پانزدهمین نشست بین المللی روند آستانه) در سوچی در تاریخ ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ توافق کردند.
در حاشیه پنجمین نشست کمیته تدوین قانون اساسی که از 6 بهمن در ژنو آغاز شده و تا 10 بهمن نیز ادامه خواهد یافت، سه کشور جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه پس از نشست و رایزنی با هیئتهای سوری و «گیر پدرسن» فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه جمع بندی خود را در قالب بیانیهای صادر کردند.
در این بیانیه آمده است:
جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه به عنوان ضامنین روند آستانه در حاشیۀ نشست عادی کمیته تدوین قانون اساسی در ژنو در تاریخ 6 لغایت 10 بهمن ماه سال 1399 نشستی سه جانبه تشکیل داده و در نشست با هیئتهای سوری و فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه گیر اُ. پدرسن به رایزنی پرداختند که در خصوص فرایند کمیته قانون اساسی موارد زیر مورد توافق قرار گرفت:
1 - بار دیگر بر تعهد قوی خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه اذعان و بر لزوم احترام به این اصول توسط همه طرفها تأکید کردند.
2 - از برگزاری پنجمین نشست کمیته تدوین کمیته قانون اساسی مورخ 6 بهمن ماه لغایت 10 بهمن ماه 1399 در ژنو استقبال کرده و بار دیگر آمادگی خود را برای حمایت از کار کمیته از طریق تعامل مستمر با هیئتهای سوری و فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، گیر اُ. پدرسن، به عنوان تسهیلگر به منظور حصول اطمینان از عملکرد مؤثر و پایدار کمیته اعلام نمودند.
3 - بر نقش مهم کمیته قانون اساسی در ژنو که حاصل مشارکت سرنوشتساز ضامنین آستانه بوده و موجب پیشبرد تصمیمات کنگره گفتگوی ملی سوریه در سوچی و نیز پیشرفت روند سیاسی تحت راهبری سوری و مالکیت سوری با تسهیلگری سازمان ملل در راستای قطعنامه 2254 شورای امنیت شده است تأکید نمودند.
4 - اظهار داشتند که کمیته قانون اساسی باید با روحیه مصالحه و مشارکت سازنده و بدون دخالت خارجی و تحمیل برنامه زمانبندی از بیرون به کار خود ادامه دهد تا اعضای کمیته به توافقی کلی دست یابند و نتیجه کار کمیته مورد پذیرش و حمایت حداکثری ملت سوریه قرار گیرد.
5 - بر قصد خود مبنی بر ادامه رایزنیها در خصوص موضوعات فوق الذکر در نشست آتی اجلاس بین المللی سوریه در چارچوب روند آستانه ) پانزدهمین نشست بین المللی روند آستانه( در سوچی در تاریخ 28 و 29 بهمن ماه 1399 تصریح کردند.