پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
الجزیره نوشت: عبدالامیر العبودی، تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است بازگشت فعالیت داعش در عراق، به کنار رفتن ترامپ از قدرت در آمریکا مرتبط است برای اثبات این مهم که برخی دولتهای حاشیه خلیج فارس حتی با وجود نبود ترامپ و حمایت او، همچنان قادر به تحریک نیروهای نیابتی خود در منطقه هستند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: وی در گفتگو با الجزیره در برنامه «فراتر از خبر» خاطر نشان کرد داعش با حملاتی که در عراق ترتیب داده و اعلام کرد طایفه شیعه و به طور مشخص حشد الشعبی را هدف گرفته، قصد داشت پیامی را برساند، مبنی بر اینکه برخی دولتهای منطقه یعنی عربستان و امارات، هنوز میتوانند تفنگ به دست گرفته و پس از رفتن ترامپ از کاخ سفید هم، اینگونه اقدامات خود را تکرار کنند.
حشد الشعبی اعلام کرد که ۱۱ تن از نیروهای ان در حمله داعش در استان صلاح الدین کشته شدند. از سوی دیگر، سخنگوی فرماندهی نیروهای مسلح در عراق، متعهد شد که مرتکبان این حمله را مجازات کند، حملهای که دو روز پس از یک حمله انتحاری در بغداد توسط داعش، انجام شد.
اما حسن علاوی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه النهرین تاکید نمود حملاتی که اخیرا داعش در عراق ترتیب داده، نشان دهنده حضور آن در این کشور و منحل نشدن آن است، در حالی که بسیاری تصور میکردند موجودیت داعش در عراق پایان یافته است. این حملات تاکید کرد که داعش همچنان در این کشور عربی حضور دارد، اما از حیث مساحت حضور و قدرت، به سالهای گذشته نمیرسد.
وی تصریح کرد داعش تا حد زیادی قدرت و نیروهای خود در سالهای گذشته را از دست داده است، به نحوی که دیگر توان توسعه حضورش در مناطق گسترده را ندارد، همانطور که پایگاه اجتماعی که در سالهای گذشته از آن برخوردار بود را از دست داده، از این رو، اکنون به عملیات انتحاری و فرسایشی سریع متوسل شده و از مقابله مستقیم دوری میکند.
به عقیده علاوی، داعش براساس استراتژی فعالسازی عمل میکند و میخواهد پیامهایی را به نیروهای خود و دولت جدید آمریکا به ریاست بایدن برساند، مبنی بر اینکه میتواند نیروهایش را به مراکز شهرها رسانده و حضورش تنها منحصر به مناطق کشاورزی و دور از شهرها نباشد.
تحرک عراق
اما در رابطه با تحرکات دولت عراق پس از این حمله، العبودی از این مساله اظهار تعجب کرد که فرمانده نیروهای مسلح لیستی از اسامی آماده برای برکناری و انتصاب به همراه داشته، در حالی که بهتر بود به دستگاه اطلاعات و برکناری اعضای آن توجه میکرد.
در رابطه با دخالت خارجی، علاوی خاطر نشان کرد که یک توافق امنیتی وجود دارد که هیئتهای ائتلاف بین المللی که به دلیل ظهور داعش ایجاد شده بود را به یکدیگر ارتباط میدهد.
بخاطر ادامه برنامههای اخراج نیروهای آمریکایی و خارجی از عراق، فشاری ادامه دارد، اما در مقابل، تعهدات آموزشی که از قبل وجود دارد و تبادل اطلاعات مستلزم وجود هیئتهای آمریکایی و خارجی در عراق است.