صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۹۵۳۵۰
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۷ - ۲۱ دی ۱۳۹۹
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه حمله هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره بیانگر شکاف در جامعه آمریکا در نتیجه عملکرد دولت ترامپ است تصریح کرد که این رویداد باید بیدار باشی برای طرفداران دمکراسی باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جوسپ بورل در یادداشتی که روز یکشنبه در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد خاطر نشان کرد که از حادثه چهارشنبه گذشته که گروهی اراذل برای جلوگیری از تائید ریاست جمهوری جو بایدن به کنگره یورش بردند شوکه شده است.

وی افزود که این حادثه با حوادث دیگر تاریخی مشابه در سایر کشورها قابل قیاس نیست؛ نیروهای امنیتی مانند سایر دستگاه‌ها و نهادهای دمکراتیک آمریکا به این حادثه پاسخ مناسبی نشان دادند. اما نباید ابعاد این حادثه را دست کم گرفت و اینکه اوضاع می‌توانست از آنچه رخ داده بدتر شود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عنوان کرد: آنچه ما در روز چهارشنبه شاهد بودیم اوج تحولات نگران کننده‌ای است که سال های اخیر در سطح بین‌المللی در حال شکل گیری است و باید هشداری برای طرفداران دمکراسی باشد. باید با حمله به ارزش‌های دمکراسی مقابله و بر شکاف‌های جامعه، نه فقط در آمریکا که در سراسر جهان غلبه کنیم.

این در حالیست که به گفته وی برخی رهبران جهان تلاش می‌کنند تا با این ارزش‌ها مقابله کنند.

بورل تصریح کرد که باید درک درستی برای همگان از این واقعیت حاصل شود که اگر مسیر عقب نشینی را در پیش بگیریم «دمکراسی، ارزش ها و نهادهایی که بر این اساس پایه گذاری شده، از بین خواهد رفت».

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد که برای جلوگیری از این چنین سرنوشتی باید مقابل هرگونه خشونت علیه نهادهای مستقل دمکراتیک، ظهور رهبران پوپولیست، سخنان نفرت‌انگیز و شایعاتی که به سود دشمنان دمکراسی است ایستاد.

او در این یادداشت به تلاش‌های اتحادیه اروپا برای حمایت از نهادها و سازوکارهای دمکراسی اشاره و تصریح کرد؛ این مسیر، یک راه طولانی و ادامه دار است اما ما اینک در مسیر درستی حرکت می‌کنیم.

هرکس به گفته بورل درباره اثرات شایعه و اخبار غلط تردید داشت، تحولات کنگره ثابت کرد که این معضل یک تهدید واقعی برای دمکراسی است. اخبار نادرست بر خلاف پروپاگاندای کلاسیک، واقعیت‌ها را تحریف می‌کند تا به تدریج شکل واقعیت بگیرد. «از این رو ما وظیفه داریم تا با مصیبت شایعات به طور اثر بخش‌تری مقابله و حق دسترسی شهروندان به اخبار درست را تضمین کنیم.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان این یادداشت با بیان اینکه حادثه هولناک کنگره با ماهیت آمریکا تناسب ندارد ابراز امیدواری کرد که این کشور بتواند از این آزمون سخت محض آرامش شهروندانش خارج شود.

شب پنج شنبه و تنها ساعتی بعد از پایان سخنرانی ترامپ نشست مشترک کنگره با ریاست مایک پنس آغاز شد اما در همان ساعات اولیه خبری نمایندگانی که در حال تایید آرای الکترال کالج بودند را به ترس و لرز انداخت و آن هجوم حامیان ترامپ به ساختمان کنگره بود.

توقف نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری که با شور و یورش هواداران دونالد ترامپ به داخل ساختمان کنگره متوقف شد واکنش‌های بین‌المللی را در پی داشت و بسیاری از سران و مقامات عالی جهان ضمن سرزنش اقدام ترامپ و هوادارانش در به راه انداختن شورش، نسبت به وقایع واشنگتن ابراز نگرانی کردند.

با هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره و تلاش برای ورود به ساختمانی که در حال شمارش آرای الکترال کالج بودند، تمام درهای کنگره قفل شد و نیروهای امنیتی در برابر شورشیان به صف کشیدند.

در تیراندازی ها درجریان این شورش، دست کم چهار نفر کشته و دهها نفر هم زخمی شدند.  که تعدادی از آنها از نیروهای پلیس هستند. دست کم ۵۳ نفر هم در جریان شورش بازداشت شدند. تعدادی نیروی پلیس هم در این درگیری زخمی شدند.

با ورود حامیان ترامپ به ساختمان کنگره و متوقف شدن نشست مشترک کنگره، جو بایدن طی سخنانی با تاکید بر اینکه هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره، شورش است نه اعتراض گفت که مردم دنیا و حتی فرزندان ما که این صحنه های دردناک و نمایش افتضاح را در پایتخت امریکا می بینند، چه می گویند؟ وی خطاب به ترامپ گفت که دیگر بس است.

بایدن در نخستن نطق تلویزیونی خود پس از شورش طرفداران ترامپ و تسخیر ساختمان کنگره آمریکا که مشغول شمارش آرای گزینشگران و اعلام پیروزی او بودند، این شورش را یک افتضاح خواند.

کنگره پس از خروج شورشیان که با حضور نیروهای گارد ملی آمریکا و پلیس فدرال به حالت عادی برگشت، نشست خود را در ساعت ۸ شب چهارشنبه به وقت محلی از سر گرفت.

به این ترتیب،  جو بایدن برخلاف تلاش برخی طرفداران ترامپ در کنگره آمریکا، با کسب ۳۰۶ رای گزینشگران به طور رسمی به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا تایید شد.