صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۹۵۱۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۱ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۱
كريستيز، امسال براي دومين مرتبه پياپي، حراج خود را به دو بخش تقسیم کرده که بخش اول شب گذشته با چکش خوردن آثار گران‌تر به پایان رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برج‌های دو قلوی خیابان شیخ زاید دوبی در آخرین روزهای فروردین ماه یک بار دیگر میزبان حراج کریستیز شد. حراجی‌اي که با حمایت گسترده خریداران عرب همراه بود و البته ایرانیان، همچون دوره‌های قبل، بدون اتکا به سرمایه‌های بادآورآورده‌ي نفتی، توانستند چراغ حضور خود را در صحنه مبادلات آثار هنری روشن نگاه دارند.

به گزارش انتخاب به نقل از ایلنا، كريستيز، امسال براي دومين مرتبه پياپي، حراج خود را به دو بخش تقسیم کرده که بخش اول شب گذشته با چکش خوردن آثار گران‌تر به پایان رسید.

ساعت 19 17 آوریل ( 29 فروردین ) با بالا رفتن چکش یوسی پیلکانن حراج‌گذار معروف، کار فروش 40 اثر مدرن و معاصر متعلق به هنرمندان ایرانی، عرب و ترک درحالی آغاز شد که حضور رضا کیانیان(بازیگر و عکاس) باعث جلب توجه حاضران ایرانی سالن شد. کار چکش خوردن آثار به سرعت انجام شد تا اینکه ساعتی بعد محمود سعید هنرمند فقید مصری توانست با نقاشي خود تحت عنوان «حوضچه كلئوپاترا» که برآورد 250 تا 300 هزار دلار برای آن درنظر گرفته شده بود؛ بالاترین رقم فروش شب نخست را از آن خود کند. خریداران برای این اثر محمود سعید که تاریخ 1959 پای آن دیده می‌شد، 602 هزار دلار پرداخت کردند تا برای بار دیگر هنرمند فقید مصری در صدر پرفروش‌های دوازدهمین حراج موسسه کریستیز بایستد.

اما ایرانی‌ها که در این دوره از حراج با دشواری‌هایی چون سقوط ارزش ریال دربرابر دلار و به تبع آن پایین آمدن قدرت خرید مجموعه‌داران و خریداران ایرانی رو به رو بودند، توانستند شش اثر از 9 اثر خود را به فروش برسانند تا بدین ترتیب حضور خود را برای بار دیگر در بازار یک سویه کشورهای عرب اثبات کنند.

پرویز تناولی که با دو اثر تحت عناوین "خانواده شاعر" و "دیوار" در این دوره شرکت داشت، به ترتیب فروش 62 و 37 هزار دلاری را نصیب هنر ایران ساخت. نصرالله افجه‌ای هم با نقاشی‌خط خود تحت عنوان "موج" فروش 74 هزار دلار را رقم زد. از فرهاد مشیری اثری باعنوان «الهه طلايي» 98 هزار دلار فروخته شد و افشین پیرهاشمی هنرمند تحسین شده و رکورددار ایرانی هم با "تند باد" خود که یک تابلوی دو در سه متر بود، فروش 86 هزار دلاری را عاید هنر ایران کرد. همچنین رضا در خشانی با تابلویی تحت عنوان "انار دونه دونه" به رقم فروش 116 هزار دلار دست یافت.

در کنار تبعات سقوط ارزش ریال در برابر دلار، تحلیلگران و برخی مجموعه‌داران حاضر در سالن حراج دلایل دیگری را هم برای ارقام پایین فروش آثار هنرمندان ایران برشمردند؛ ازجمله عدم ارائه آثار شاخص ازسوی پیشکسوتان هنر ایران. ایرانی‌ها که با فروش 8/2 میلیون دلاری "تخت جمشید" اثر برجسته پرویز تناولی همچنان رکورددار فروش در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا هستند، در شبی که گذشت، شاهد ارائه آثار برجسته‌ای از هنرمندان پیشکسوت نبودند.

کارشناسان یکی از دلایل فروش پایین آثار را عدم ارائه آثار برجسته ازسوی پیشکسوتان می‌دانند. در این میان فروش سه اثر شاخص از افشین پیرهاشمی، فرهاد مشیری و رضادرخشانی در شب اول بدون اتکا به دلارهای نفتی و چک‌های بانکی سبب شد حاضران به این نکته اعتراف کنند که درخشانی، مشیری و پیرهاشمی در دوبی "تندباد"به راه انداخته‌اند. صحبت آنها اشاره تلمیح‌گونه‌ای به اثر پیرهاشمی تحت عنوان "تند باد" داشت. این نقاشي 200 در 300سانتي‌متري كه سال 2011 اجرا شده و برآورد اوليه آن، 80 تا 120هزار دلار بود كه با برآورد 80 تا 120 هزار دلار حضور داشت.

قطعاً اگر ارزش ریال سقوط نکرده بود و حمایت‌های هنر ایران بهتر از این می‌بود، پیرهاشمی و دیگر هنرمندان جوان در دوبی و برج‌های دوقلو "توفان" به پا می‌کردند!

با تمام اینها، مایکل جها(مدیر خاورمیانه حراج کریستیز و رییس حراج) دقایقی بعداز پایان یافتن شب اول این حراج در گفتگو با ایلنا، درمورد نتایج این حراج در بخش اول گفت: ما در مجموع از رهگذر ارائه 40 اثر هنری در شب اول حراج به رقم 4 میلیون دلاری فروش دست یافتیم که باتوجه به کمیت آثار حائز اهمیت است. در این شب چهار رکورد جدید جهانی برای هنرمندان حاضر رقم خورد.

وی درباره حضور ایرانی‌ها در دوازدهمین حراج کریستیز افزود: ایرانی‌ها در شب اول ثابت کردند که همچنان در حراج دوبی تاثیرگذارند. با اینکه محمود سعید رکورد شب اول را در دست گرفت اما فراموش نکنیم که هنرمندان ایرانی تا به حال چند بار بالاتر از سعید ایستاده‌اند. درعین حال ما منتظر نتایج بخش دوم حراج هستیم که امشب برگزار می‌شود و استعدادهای نوظهور ایرانی حضور ویژه‌ای در این بخش دارند.

مدير خاورميانه كريستيز، تركيب آثار ارايه‌شده در شب اول و دوم حراج اين دوره را فرصتي براي ديدن گذشته، اكنون و آينده توصيف كرد و افزود: بعداز موفقيت ما در برپايي حراج در دو شب اكتبر سال جاري ميلادي(مهر 90) تشويق شديم كه حراج اين دوره را در دو شب برپا كنيم تا فرصت ديده شدن به استعدادهاي نوظهور در شب دوم داده شود. از اتفاقات مهم شب اول تخصیص بخشي از عوايد حراج به «برنامه‌ جهاني غذاي سازمان ملل متحد» بود.

اما امشب در شب دوم حراج آثار متنوع‌تر و با قيمت‌هاي ارزان ارايه خواهد شد كه بدون ترديد براي مجموعه‌داران و علاقمندان هنر منطقه حايز اهميت خواهد بود.

در شب دوم که امروز ساعت 19 آغاز می‌شود آثار ۳۳ هنرمند ايراني به فروش گذاشته خواهد شد. برآوردهاي درنظر گرفته شده براي اين هنرمندان به اين شرح است: منوچهر يكتايي با اثري بدون عنوان ۸ تا ۱۲ هزار دلار، پروانه اعتمادي، با اثري بدون عنوان ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار، مسعود عربشاهي با اثري بدون عنوان ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار، سيراك ملكونيان با اثري به نام «شب و روز» ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار، افروز عميقي با اثري به نام «فنا» ۲۵ تا ۳۵ هزار دلار، فرهاد احرارنيا با اثري به نام «عراق گمشده شماره ۱» ۱۲ تا ۱۸ هزار دلار، بهمن محصص با دو اثر بدون عنوان ۶ تا ۸ هزار و ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار، محسن وزيري مقدم با اثري به نام «در جست‌وجوي روشنايي» ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار، عليرضا اسپهبد با اثري به نام «كلاغ‌ها» ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار، شادي قديريان با دو اثر بدون عنوان از مجموعه‌هاي قاجار و شاپرك خانم با برآوردهاي ۶ تا ۸ و ۵ تا ۷ هزار دلار، بيتا وكيلي با اثري از مجموعه جديد نقاشي‌هايش تحت عنوان «شهريور» ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار، پرستو فروهر با اثري به نام «جمعه» ۶ تا ۸ هزار دلار، كامبيز صبري با مجسمه‌اي بدون عنوان ۴ تا ۶ هزار دلار، غزاله آورزماني با اثري به نام «چاي عصرانه» ۲ تا ۳ هزار دلار، محمود سبزي با اثري به نام «ملاقات شرق و غرب» ۵ تا ۷ هزار دلار، سهراب سپهري با اثري بدون عنوان از مجموعه درختان 10 تا 15 هزار دلار، طاهره صمدي طاري با اثري از مجموعه «مقصد نامعلوم» 8 تا 10 هزار دلار و در آخر نيز ركني حائري‌زاده با اثري به نام «شكارچي شكار شده» با برآورد ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار و... .
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
بازهم اینها یه هنری داشتند تابلو کشیدند پول هنرشونو گرفتن.... . دلال ها و واسطه ها رو چی می گید که با هزار ترفند صد ها برابر پول به جیب میزنن ! در حالیکه معمولا نه سواد دارن نه هنر ، فقط زرنگی و فرصت طلبی !
رضا
|
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
واقعا چه افتخار بزرگی برای ایران و ایرانی!! انتخاب بهت تبریک می گم به خاطر این همه بی غمی!!!!