صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۹۱۳۱۶
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۲ - ۰۱ دی ۱۳۹۹
وزیر خارجه سوریه اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری این کشور حتی در صورت شکست کمیته تدوین قانون اساسی سوریه برای دستیابی به توافق، به تأخیر نخواهد افتاد. انتخابات ریاست جمهوری سوریه قرار است بهار سال ۲۰۲۱ برگزار شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر خارجه سوریه اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری این کشور حتی در صورت شکست کمیته تدوین قانون اساسی سوریه برای دستیابی به توافق، به تأخیر نخواهد افتاد.

انتخابات ریاست جمهوری سوریه قرار است بهار سال ۲۰۲۱ برگزار شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، "فیصل مقداد" وزیر خارجه سوریه در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتینک ، افزود: هیچ ارتباطی بین کار کمیته قانون اساسی فعلی و انتخابات پیش رو وجود نخواهد داشت. کاملاً واضح است که همه ما بر اساس قانون اساسی فعلی کار خواهیم کرد تا زمانی که قانون اساسی جدیدی را ایجاد کنیم و این چیزی است که کمیته قانون اساسی آن را به خوبی می‌داند.

کمیته قانون اساسی سوریه توسط سازمان ملل برای تدوین قانون اساسی جدید این کشور بر پایه قطعنامه ۲۲۵۴ این سازمان تشکیل شده است. در این کمیته نمایندگان نظام کنونی سوریه و مخالفان این کشور حضور دارند.

تاکنون ۴ دور از نشست های این کمیته برگزار شده و قرار است دور پنجم آن ۶ بهمن ماه برگزار شود.

قانون اساسی فعلی سوریه متعلق به سال ۲۰۱۲ است که دولت سوریه پس آغاز اعتراضات در واکنش به خواست مخالفان و معترضان، اقدام به ارائه آن کرد.

وزیر خارجه سوریه اظهار داشت : آمریکا همچنان از تروریست ها در شمال شرق سوریه حمایت می کند تا از این طریق، حضور خود را در این کشور تضمین کند.

فیصل مقداد همچنین حضور نظامی روسیه در سوریه را ضروری دانست و گفت: حضور نظامی روسیه در سوریه نه تنها مفید ، بلکه ضروری است.

وزیر خارجه سوریه در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع واکسن کرونا اشاره و تصریح کرد، دمشق با مسکو برای وارد کردن واکسن «کرونا» در حال گفت‌وگو است.

مقداد، تصمیم آمریکا را مانع اصلی برای عدم استقبال کشورهای عربی از بازگشت سوریه به صفوف اتحادیه عرب دانست.

وزیر خارجه سوریه در ادامه گفت: سوریه باید وحدت و یکپارچگی سرزمینی خود را حفظ کند تا از هرگونه تضعیف جلوگیری کند. من فکر می‌کنم که مردم سوریه تصمیم گرفته اند که سوریه یک کشور باشد. هیچ اختلاف و هیچ تضعیفی در کشور وجود نخواهد داشت .

وزیر امور خارجه سوریه که به تازگی از سفر مسکو بازگشته است، پیشتر و در سخانی روابط دمشق با مسکو را راهبردی و تاریخی دانست و گفت که این روابط در مراحل بعدی عمیق‌تر خواهد شد.

المقداد گفت‌وگو با مقام‌های روسی در خصوص اوضاع سوریه و حمایت مسکو از دولت دمشق در زمینه مبارزه با تروریسم را عمیق و سازنده خواند.

المقداد روز پنجشنبه گذشته با سرگئی لاوروف همتای روسی خود در مسکو دیدار و درباره مسائل سوریه و حل و فصل سیاسی بحران این کشور و سیر تحولات آن گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه سوریه بعد از انتخاب (۲ آذر ۹۹ ) جمهوری اسلامی ایران را به عنوان اولین مقصد سفر خارجی خود انتخاب کرد و در تاریخ ۱۷ آذر وارد تهران شد.