صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۹۰۰۵۷
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۸ - ۲۴ آذر ۱۳۹۹
در حالی که یونان و برخی دیپلمات‌های اروپایی از احتمال تصویب تحریم علیه ترکیه در نشست اخیر اتحادیه اروپا به دلیل عملیات‌های حفاری اکتشاف نفت و گاز در شرق مدیترانه خبر داده بودند، اما گفته می‌شود این امر به تعویق افتاده است. سران اتحادیه اروپا در نشست اخیر خود تصمیم‌گیری درباره درخواست‌های یونان و قبرس برای اعمال تحریم‌هایی علیه ترکیه را به ماه مارس یعنی بعد از روی کار آمدن دولت احتمالی «جو بایدن» در آمریکا موکول کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سران اتحادیه اروپا در نشست اخیر خود، تصمیم‌گیری برای تحریم ترکیه به دلیل اقدامات تنش‌زا در شرق دریای مدیترانه را به زمان روی کار آمدن دولت دموکرات احتمالی در آمریکا موکول کردند.

به گزارش فارس، در حالی که یونان و برخی دیپلمات‌های اروپایی از احتمال تصویب تحریم علیه ترکیه در نشست اخیر اتحادیه اروپا به دلیل عملیات‌های حفاری اکتشاف نفت و گاز در شرق مدیترانه خبر داده بودند، اما گفته می‌شود این امر به تعویق افتاده است.

به نوشته روزنامه یونانی «کاثیمِرینی» سران اتحادیه اروپا در نشست اخیر خود تصمیم‌گیری درباره درخواست‌های یونان و قبرس برای اعمال تحریم‌هایی علیه ترکیه را به ماه مارس یعنی بعد از روی کار آمدن دولت احتمالی «جو بایدن» در آمریکا موکول کردند.

کاثیمرینی مدعی است که توسط منابع مطلع خبردار شده که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه که طی روزهای اخیر چند بار اظهارات تندی را علیه ترکیه به زبان آورده و قویاََ به دنبال تحریم ترکیه در نشست اخیر سران اتحادیه اروپا بود، توسط «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان قانع شده تا فعلا صبر کند.

بر اساس این گزارش، استدلال مرکل این بود که با روی کار آمدن بایدن در آمریکا، شاهد سیاست متعادل‌تری از سوی ترکیه خواهند بود. سران ایتالیا و اسپانیا نیز با حمایت از این استدلال مرکل، اهمیت ترکیه برای اتحادیه اروپا در زمان کنونی را برجسته کردند.

به نوشته کاثیمرینی، علاوه بر این استدلال‌ها، رئیس‌جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان نگران هستند هرگونه اقدام تند علیه ترکیه، این کشور را بیشتر به سمت روسیه و چین حرکت دهد.

با این حال سران اتحادیه اروپا به ترکیه شدیداََ هشدار دادند در صورتی که دست از «حفاری‌های غیرقانونی» در شرق مدیترانه برندارد، با تحریم‌های سختی مواجه خواهد شد.

در واکنش به این هشدارها، وزارت خارجه ترکیه نیز با متهم کردن اتحادیه اروپا به داشتن موضع جانب‌دارانه در تنش‌های شرق مدیترانه، گفت از نظر آنکارا این تحریم‌ها غیرقانونی هستند. (جزئیات بیشتر)

در ماه‌های گذشته اقدامات اکتشافی ترکیه در شرق دریایی مدیترانه به تشدید تنش‌ها میان این کشور و کشورهای اروپایی منجر شده است. یونان و قبرس به همراه برخی کشورهای اروپایی می‌گویند که اقدامات ترکیه غیرقانونی و تنش‌آمیز است و به آنکارا درباره تبعات این اقدامات هشدار داده‌اند. ترکیه اما اعلام کرده که این کشور تنها در حال تامین حقوق خود در این دریا و دریاهای سیاه و اژه است.