پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : از آنجا که تاکسیها به دلیل تردد بالای مسافران به عنوان یکی از کانونهای شیوع بیماری کرونا محسوب میشوند، رعایت نکات بهداشتی برای رانندگان تاکسی امری ضروری محسوب میشود.
توصیه مکرر استفاده از ماسک و وسایل حفاظتی که این روزها بارها و بارها در طول روز شاهد تاکید بر آن از سوی مسوولان و پزشکان هستیم، برای رانندگان تاکسی به لحاظ نوع کار آنها ضرورتی دوچندان می یابد.
ضدعفونی مکرر دست ها و سطوح پر تماس در تاکسی، استفاده نکردن از پول نقد تا حد امکان، استفاده از جدا کننده های پلاستیکی برای جدا کردن فضای بین راننده و مسافران، اجباری کردن استفاده از ماسک توسط مسافران و راننده ها و سوار کردن فقط دو نفر در صندلی عقب تاکسی از مواردی است که برای پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹ توصیه می شود.
ناوگان حمل و نقل عمومی شهری از جمله تاکسی ها به دلیل تردد بالای مسافران به عنوان یکی از کانونهای شیوع بیماری کووید- ۱۹ محسوب میشود و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی میتواند به ابتلای بیشتر مسافران و رانندگان تاکسی و در نهایت سایر شهروندان به این بیماری بینجامد.
در چنین شرایطی رعایت اصول ایمنی می تواند رانندگان وسایل نقلیه عمومی را در برابر خطر ابتلا به ویروس کرونا حفظ کند. سوالی که در این رابطه مطرح می شود این است که رانندگان تاکسی چه اقداماتی انجام دهند تا به کووید-۱۹ مبتلا نشوند؟
بر اساس گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشکی تهران، طبق شواهد موجود، استفاده از ماسک توسط مسافران و رانندگان تاکسی برای جلوگیری از شیوع ویروس اهمیت بسیاری دارد و با توجه به اینکه مشخص شده است نسبتی از افراد آلوده به ویروس فاقد علامت هستند، استفاده فراگیر از ماسک امری ضروری است.
در برخی از کشورها، سازمان های مربوط به تاکسیرانی، ضدعفونی کننده دست، اسپری ضد عفونی سطوح و ماسک در اختیار رانندگان تاکسی قرار می دهند. گندزدایی و ضدعفونی کردن تاکسی ها به صورت روزانه و همچنین توزیع ماسک و تاکید بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی، بخشی از خدمات این سازمان ها است. در صورتی که چنین خدماتی وجود نداشته باشد، رانندگان به صورت شخصی وسائل حفاظتی را تهیه می کنند.
علاوه بر رانندگان تاکسی ها، خود مسافران نیز باید فاصله گذاری اجتماعی و نکات بهداشتی را رعایت کنند تا مانع از شیوع ویروس کرونا شوند.
در همین راستا، استفاده از پوشش های پلاستیکی مخصوص می تواند فضای بین راننده و مسافران را از هم جدا کند. این جداکننده های پلاستیکی باعث می شود اگر راننده یا مسافران عطسه و سرفه کنند، قطرات تنفسی به سمت سایرین منتشر نشود و بیشتر از همه می تواند رانندگان را محفوظ نگه دارد.
همچنین، مناسب است از سوار شدن کسانی که ماسک نزده اند و یا دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، جلوگیری شود.
یکی از موارد پیشنهادی، سوار نکردن بیش از دو مسافر در صندلی عقب خودرو است که می تواند در پیشگیری از شیوع کرونا موثر باشد. به طور کلی، نکاتی که رانندگان تاکسی ها باید رعایت کنند عبارتند از:
- در صورت داشتن تب و سرفه سر کار نروند.
- هنگام کار و حضور مسافر در تاکسی، از ماسک استفاده کنند.
- در صورت امکان از دستکش لاتکس استفاده کنند.
- هرگز صورت خود و به خصوص چشم ها و بینی را با دست های آلوده لمس نکنند.
- با مواد ضدعفونی کننده یا الکل ۷۰ درصد، تمام سطوح پر تماس تاکسی به خصوص دستگیره ها را به صورت مکرر، هر روز ضد عفونی کرده و در صورت لزوم ضدعفونی کننده را در اختیار مسافرین نیز قرار دهند.
- تا حد امکان از گرفتن اسکناس و سکه و تحویل آن به مشتری خودداری کنند.
- دست های خود را به طور مکرر بشویند.
دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران راهنمای (پاسخ به پرسش آیا رانندگان تاکسی چه اقداماتی انجام دهند تا به کووید-۱۹ مبتلا نشوند) را منتشر کرد.