پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : استاندار مرکزی گفت: احتمال دارد تا شنبه هفته آینده محدودیت ها در برخی از شهرهای استان بیشتر شود.
سیدعلی آقازاده ۲۴ آبانماه در هفتادمین جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی با اشاره به اعمال محدودیتها از ۲۰ آبانماه در حوزه ساعت کاری صنوف، اظهار کرد: در این راستا همکاری خوبی را شاهد بودیم، البته اقلیتی همکاری نداشتند که مجبور شدیم با کمک دستگاهها و نهادهای مرتبط، اجبار در اجرای محدودیت ها را به انجام برسانیم.
وی بیان کرد: در طول یک هفته اخیر با توجه به همکاریها و اجرای مصوبات، تعداد مبتلایان تاحدودی کاهش یافته است، ولی در طول یک ماه اخیر تعداد موارد فوت ناشی از کرونا افزایش داشته که این امر ناشی از افزایش تعداد مبتلایان نیز بوده است.
آقازاده با ابراز امیدواری نسبت به همکاری اصناف و مردم به جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی که کاهش تعداد مبتلایان طی هفته آتی را به دنبال خواهد داشت، افزود: مسلما رعایت پروتکلها باعث میشود که استان مرکزی بویژه شهرهای دلیجان، ساوه، اراک و خمین از حالت بحرانی و قرمز خارج شود.
وی با بیان اینکه کادر درمان خسته شده است، افزود: در حال حاضر ۸۰ درصد مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند و لازم است برای بهبود شرایط، محدودیتها اعمال شود. میدانیم اگر صنفی بسته شود، خسارت آن متوجه مردم خواهد بود و مطلقا به دنبال تعطیلی و پلمب واحدهای صنفی نیستیم، اما اقلیتی هستند که دستورالعملها را رعایت نمیکنند و این امر باعث خسارت دیدن رعایتکنندگان پروتکلهای بهداشتی میشود.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه احتمال دارد محدودیتهایی در برخی از شهرها تا پایان هفته و حتی شنبه آینده اعمال شود، گفت: ستاد ملی کرونا و شخص رییس جمهوری اعتقادی به تعطیلی و بسته شدن صنوف و کسب و کارها ندارند، اما در زمان افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر چیزی جز سلامت و جان مردم اهمیت ندارد و ناچار به اعمال محدودیت ها هستیم. در واقع مردم باید رعایت کنند تا مجبور به تشدید محدودیتها نشویم.
وی تصریح کرد: تجهیزات بیمارستانی به شدت در حال فرسایش است، در حال حاضر سی تی اسکنها و دستگاههای ونتیلاتور اگر به مشکل بخورند برای تامین قطعات یا جایگزینی آنها با مشکل روبرو خواهیم شد به همین دلیل باید با متولیان درمان همکاری لازم را داشت چراکه بیماری نسبت به ۶ ماه گذشته جدیتر شده است و هر روز چهره کریه خود را با افزایش آمار ابتلا و مرگ و میر بیشتر نشان میدهد. باید مردم دست مسئولان و همنوعان خود را با رعایت پروتکلها بگیرند.
آقازاده با تاکید بر پرهیز از برگزاری دورهمیها، عروسیها، مراسم عزاداری و ختم، محافل خانوادگی و شب نشینیها، اظهار کرد: برابر آمار بیشترین موارد مبتلایان مربوط به همین دورهمیهاست و لازم است تا زمانی که بیماری تحت کنترل درنیامده است از این قبیل رفتارها و اجتماعات اجتناب شود.
مشارکت ۷۰ درصد صنوف اراک در طرح تعطیلی ساعت ۱۸
به گزارش ایسنا، در این جلسه فرماندار اراک با ارائه گزارشی درخصوص اجرای طرح کاهش ساعت کار صنوف تا ساعت ۱۸ عصر از ۲۰ آبانماه، گفت: طی ۴ شب اخیر با تشکیل ۱۰ گروه موفق شدیم در نقاط مختلف شهر نظارتهای لازم را داشته باشیم.
دکتر حسین بختیاری افزود: در شب اول اجرای این طرح در ساعات اولیه، همکاری کمتری را شاهد بودیم، اما رفته رفته وضعیت بهبود یافت به طوری که در خیابانهای اصلی شهر حدود ۸۰ درصد صنوف از اجرای طرح تبعیت کردهاند که البته این رقم در نقاط حاشیهای و شهرکها به حدود ۵۵ درصد میرسد.
وی با بیان اینکه در حالت کلی ۷۰ درصد صنوف شهر اراک در اجرای طرح کاهش ساعت کار صنوف مشارکت دارند، افزود: در برخی از پاساژها شاهد عدم همکاری بودیم و کسبه مسائل اقتصادی را مطرح میکنند، همچنین در قبال فعالیت واحدهای خدمات موبایل نیز ابهامی وجود دارد چراکه اغلب این مغازهها در کنار فروش موبایل اقدامات تعمیری هم انجام میدهند و حتی اتحادیه نیز این صنف را در لیست تعطیلی نیاورده است.
ایسنا