پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: برای رانندگان ۱۰۰ هزار تومان و برای سرنشینان نفری ۲۰ هزار تومان جریمه عدم استفاده از ماسک درنظر گرفته شده البته رانندهای در صورت سوار کردن مسافر بدون ماسک، باید جریمه ۲۰ هزار تومانی را نیز خودش پرداخت کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا؛ سردار محمدحسین حمیدی در برنامه تلویزیونی، با بیان اینکه مبنای کار پلیس راهور، برخورد و جریمه کردن نیست، اظهار کرد: تاکنون با آموزش و اقدامات ارشادی توانستیم استفاده از ماسک را در وسایل حمل و نقل عمومی به حداکثر برسانیم.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ افزود: در دو، سه روز گذشته، با حضور فیزیکی همکاران بنده به صورت غیرمترقبه داخل خودروها و بررسی اتوبوسهای شرکت واحد، تقریباً بالاترین حد استفاده از ماسک را شاهد بودیم اما این موضوع به محض ابلاغ عمومی و الزام به برخورد، اجرا میشود.
وی با بیان اینکه برای رانندگان 100 هزار تومان و برای سرنشینان نفری 20 هزار تومان جریمه عدم استفاده از ماسک درنظر گرفته شده است، گفت: این طرح از روزهای آینده اعمال خواهد شد البته یک تصویر مربوط به اعمال جریمه عدم استفاده از ماسک در فضای مجازی منتشر بود که فیک و غیرواقعی بود اما ابلاغ رسمی آن از آخر هفته گذشته صورت گرفت که هم به صورت پیامک (با استفاده از سامانه در اختیار پلیس راهور با عنوان سپهر) برای راننده ارسال میشود و هم با قبوض دستی توسط عوامل راهور این جریمه انجام خواهد شد.
این مقام انتظامی تصریح کرد: البته فعلاً در این طرح بر روی وسایل حمل و نقل عمومی تمرکز کردیم چون در وسایل حمل و نقل شخصی، عمدتاً یا تکسرنشین یا با خانواده هستند و فعلاً ابلاغیهها از ستاد ملی مقابله با کرونا برای وسایل حمل و نقل عمومی است که بیشترین شیوع را در این ایام میتوانند داشته باشند.
حمیدی با بیان اینکه البته تذکر عام به تمام رانندگان داده میشود، گفت: حتی در بسیاری از مواقع همکاران بین رانندگان ماسک توزیع کردند و امروز نیز در نخستین روز هفته نیروی انتظامی این کار صورت گرفت اما برخورد قانونی صرفاً برای وسایل حمل و نقل عمومی خواهد بود البته گفتنی است که رانندهای که مسافر بدون ماسک را سوار کند، باید جریمه 20 هزار تومانی را نیز خودش پرداخت کند و مشمول جریمه میشود.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره برنامههای این پلیس برای فصل پاییز با توجه به بروز آلودگی هوا، خاطرنشان کرد: آلودگی هوا یکی از معضلات ما در کلانشهرها مخصوصاً در تهران است، آلودگی هوا آسیبهای زیادی وارد کرده و میکند، امسال نیز آلودگی هوا متأسفانه با شیوع کرونا تلاقی پیدا کرده و دوستان میگفتند آلودگی هوا حتی سرایت ویروس کرونا را تشدید میکند.
وی افزود: پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از 10 روز گذشته برای اینکه بتواند حمل و نقل وسایلنقلیه دارای آلودگی را به حداقل برساند، در حدود 46 نقطه تیمهای ثابت خود را مستقر کرد هر چند که به صورت روتین و روزمره از ابتدای سال، با دوربینها و به صورت چشمی توسط همکاران، این کنترلها صورت میگرفت اما از 10 روز پیش با سرد شدن تدریجی هوا، همکاران با خودروهای دودزا، دارای آلایندگی و نقص فنی در این رابطه، برخورد کرده و ضمن اعمال قانون، ضبط پلاک و اعزام خودرو به تعمیرگاه را انجام خواهیم داد.
این مقام انتظامی تصریح کرد: البته در روزهای گذشته آمار برخورد با این نوع خودروها، کم بوده و نشاندهنده این است که مردم موضوع را رعایت میکنند و از ابتدای سال تقریباً تمام خودروها با اخذ معاینه فنی تردد دارند.
حمیدی ادامه داد: درصد خودروهای آلوده به خودروهای فرسوده در سطح شهر که شامل ناوگان حمل و نقل عمومی و ناوگان باری شهر که شبها تردد میکنند و بخشی از موتورسیکلتهای فرسوده برمیگردد و این مقولههای مختلف در حوزه ترافیک منجر به افزایش آلودگی هوای شهر میشود هرچند بخشی از آلودگی هوای شهر تهران، ترافیکی است و قسمتی از آن نیز به صنایع، جانمایی آنها و توزیع سوختهای فسیلی برمیگردد.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ متذکر شد: آنچه مربوط به ما بوده و به عنوان پلیس راهنمایی و رانندگی بدون استفاده از ظرفیت بخشهای مختلف استفاده کردیم، موارد مذکور بوده اما اینکه شورای ترافیک شهر تهران یا حوزه استانداری یا ستاد مقابله با کرونا بر روی این قضیه بخواهند تصمیمگیری کنند، بحث دیگری است که عزیزان باید برای این موضوع (کاهش آلودگی هوا) ورود داشته باشند و پیشنهاد ما همان محدودیتهایی است که سالهای گذشته اجرا شده و اثربخش بوده است.
وی درباره پیامکهای بدحجابی به دلیل عدم رعایت حجاب در خودرو نیز گفت: این موضوع مربوط به حوزه پلیس ترافیک نیست و به دوستان در حوزه امنیت اخلاقی مربوط میشود اما پلیس راهنمایی و رانندگی نیز اگر کشف حجاب در خودرو را مشاهده کند، طبق قانون پلاک آن خودرو را ثبت کرده و تخلف برای مالک ارسال میشود.