پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گزارش روز یکشنبه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محمدجواد آذری جهرمی روز یکشنبه در هشتمین برنامه از سلسله برنامههای گفتوگو بر محور تحول و بهبود یادگیری که با حضور وزیر آموزش و پرورش، ۳۱ مدیرکل استانی و بیش از ۷۵۰ رئیس اداره آموزش و پرورش سراسر کشور به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: قیمت این تبلتها حدود ۲ تا سه میلیون تومان خواهد بود اما این قیمت هم برای برخی خانوادهها دشوار است و باید در این زمینه چارهای اندیشید.
وزیر ارتباطان و فناوری اطلاعات ادامه داد: با تعدادی از نهادهای حمایتی از جمله بهزیستی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد برکت هماهنگ کردیم و مقرر شد تا بخشی از تبلت مورد نیاز دانش آموزان مناطق محروم را تهیه کنند.
وی اظهار داشت: بر اثر شیوع کرونا، شرایطی در دنیا پیش آمد و سبکهای زندگی به شدت تحت تاثیر قرار گرفت. یکی از حوزههایی که تحت تاثیر این مساله قرار گرفت، بخش آموزش کشورها بود که بسیاری از کشورها آمادگی لازم برای مواجهه با این پدیده را نداشتند.
آذری جهرمی افزود: آموزش و پرورش تلاشهای زیاد و ارزشمندی را در چند ماهه اخیر انجام داد و در استمرار آموزش دانش آموزان شاهد مجاهدت همه کادر آموزش و پرورش کشور بودیم و در این شرایط سخت معلمان صحنههای بزرگی از ایثار و فداکاری خود را خلق کردند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با یادآوری خدمات معلمان در دوران کرونا، تصریح کرد: فرهنگیان همواره جزو طبقه پیشتاز جامعه هستند و مجاهدت های آنها از سایر نهادها کمتر نیست و باید این مجاهدتهای فرهنگیان در ایام کرونا مستندسازی و در تاریخ ثبت شود.
آذری جهرمی با گلایه از شایعه رایگان نبودن اینترنت شاد و سانسور شدن سخنانش افزود: اتفاقات خوبی در شبکه شاد افتاد و ظرفیت سازی خوبی انجام شد. هیچ پلتفرمی در کشور همانند شبکه شاد زیر بار اینترنتی نبوده و حتی این تعداد مخاطب نیز نداشته است اما اشکالاتی هم دارد؛ بنابراین همه باید برای رفع مشکلات شبکه شاد تلاش کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: یکی از اشکالات شبکه شاد، دسترسی نداشتن سه و نیم میلیون دانش آموز به این شبکه است و این موضوع برای آینده کشور خوب نیست؛ بنابراین همه تلاشمان را میکنیم تا این آمار کاهش یابد.
سنجش زیرساخت اینترنت کشور به واسطه شبکه شاد
وی با بیان اینکه امروز همه کشور تحت پوشش نسل سوم اینترنت قرار دارد و روستاهای بالای ۲۰ خانوار نیز به این شبکه متصل هستند، اظهار داشت: آموزشهای مجازی که از طریق شبکه شاد ارائه میشود، اولین شبکهای بود که زیرساخت شبکه اینترنت ما را به طور جدی محک زد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با یادآوری تفاهمنامه هوشمندسازی مدارس که در گذشته بین دو وزارتخانه منعقد شده است، خاطرنشان کرد: در هوشمندسازی مدارس، تجهیز مدارس بر عهده آموزش و پرورش و ارائه زیرساختها بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. تاکنون هوشمندسازی ۶۷ هزار مدرسه انجام شده است و در فاز بعد بیشتر مدارس را به فیبر نوری مجهز میکنیم. البته این کار در روستاها زمانبر است.
آذری جهرمی افزود: در بحث خدمات اپلیکشنها در آموزش و پرورش کارهای خوبی انجام شده و استارتاپهایی خدمات صوتی، تصویری و دیجیتالی خوبی ارائه دادهاند اما این موضوع نیازمند سیاستگذاری از سوی آموزش و پرورش است.
یارانه اینترنت رایگان؛ روزی ۳ میلیارد تومان
آذری جهرمی تصریح کرد: روزانه سه میلیارد تومان یارانه بابت اینترنت رایگان به آموزش و پرورش از طرف دولت پرداخت میشود، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در زمان اوج مصرف از اینترنت رایگان استفاده میکنند و هشت و نیم میلیون نفر نیز روزانه اینترنت رایگان مصرف میکنند.
وی گفت: اینترنت رایگان را به همه دانش آموزان و معلمان رسمی و غیررسمی ارائه دادیم. نیاز هر یک از کاربران در ماه حدود هفت گیگابایت است اما حدود ۲۰ گیگابایت برای هر معلم طی سه ماه ارائه دادیم.
پیش بینی بار سنگین ترافیک در آذرماه
عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به افزایش سرورها و ظرفیتهای اینترنتی، اظهار کرد: در چهار قطب کشور باید سرورها را توزیع کنیم و نیاز به استقرار سرورها در همه استانها نیست؛ اما پیش بینی میکنیم آذرماه بار ترافیکی سنگینی در شبکه اینترنت کشور داشته باشیم.
آذری جهرمی از برگزاری جلسه با مسوولین شبکه شاد خبر داد و افزود: امیدواریم با تلاشی که انجام میشود، این اپلیکشن خدمات را به طور مناسب و مورد رضایت خانوادهها و جامعه فرهنگیان ارائه دهد.
وی افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه موظف هستیم اینترنت مدارس شهرهای زیر۲۰ هزار نفر را رایگان کنیم اما اکنون اینترنت همه مدارس را رایگان کردیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه دانش بیشتر دانش آموزان نسبت به فضای مجازی در مقایسه با والدینشان یکی از مشکلات و موانع در مسیر کنترل دانش آموزان توسط والدین است، اظهار کرد: همواره تلاش میکردیم گوشی وارد مدرسه نشود چون از آسیبهای آن مطلع بودیم اما امروز مدرسه وارد گوشی شده است و ناچار به استفاده دانش آموزان از گوشی تلفن همراه هستیم. بنابراین باید دورههای آموزش مهارت برای کنترل حضور کودکان در فضای مجازی ارائه شود.
آذری جهرمی از تدوین نحوه کنترل والدین و معلمان در اینترنت خبر داد و افزود: باید دانش نسل قبل را افزایش دهیم و افزایش توانمندی خانوادهها در استفاده از فضای مجازی باید در دستور کار باشد. میتوان ساختاری جدید به عنوان معاونت آموزش مجازی در وزارت آموزش و پرورش پیش بینی کرد که مشترکا و از سوی دو وزارتخانه تاسیس این معاونت را از رئیس جمهور درخواست کردیم.
وی اظهار داشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنار آموزش و پرورش است اما زحمت اصلی برعهده فرهنگیان است و برای رفع مشکلات شبکه شاد تلاش میکنیم تا بهترین محتوای آموزشی را در اختیار دانش آموزان در همه مناطق کشور قرار دهیم تا عدالت آموزشی محقق شود.
آذری جهرمی گفت: با پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش در خصوص افزایش استارتاپها در حوزه تعلیم و تربیت، آموزش معلمان و خانوادهها و ایجاد هنرستانهای فناوری اطلاعات، موافقم و نمایندهای برای این موضوع تعیین و تفاهم نامهای امضا خواهیم کرد.