صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۷۶۳۶۰
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۰۷ - ۱۴ مهر ۱۳۹۹
العرب، نزدیک به عربستان سعودی درمورد اظهارات ملک سلمان در نشست مجازی سازمان ملل نوشت: پادشاه سعودی سعی داشت این مهم را مطرح کند که ریاض مخالف تلاش‌های برخی دولت‌ها برای حفظ توافق هسته‌ای است، به این دلیل که توافق مذکور، راه را برای بازگشت اموال بلوکه شده تهران و راه اندازی اقتصاد آن، هموار می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

العرب، نزدیک به عربستان سعودی نوشت: ملک سلمان پادشاه سعودی طی صحبت‌های خود در هفتاد و پنجمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل تصریح کرد: «عربستان سعودی دست صلح به سمت ایران دراز کرد، طی چند دهه گذشته رفتار مثبتی با ایران داشته و چند بار از روسای جمهور آن برای بررسی راه‌های برقراری روابطی براساس حسن هم جواری و احترام متبادل، استقبال کرده است، اما یک بار دیگر جهان دید که نظام ایران از این تلاش‌ها برای افزایش فعالیت‌های توسعه جویانه خود در منطقه استفاده کرد.»

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: ملک سلمان همچنین در اظهارات خود، مدعی حمله ایران به تاسیسات نفتی سعودی در سال گذشته شد و این نخستین بار است که سعودی‌ها مستقیما در این رابطه ایران را متهم می‌کنند.

یک دیپلمات در کشورهای حاشیه خلیج فارس، بر این عقیده است که ملک سلمان قصد داشت بر این مساله تاکید کند که اولویت کشورش، در مرحله کنونی، تامین امنیت ملی خود از طریق تحرکات بین المللی برای توقف فعالیت‌های ایران در منطقه است. ضمن اینکه پادشاه سعودی سعی داشت این مهم را مطرح کند که ریاض مخالف تلاش‌های برخی دولت‌ها برای حفظ توافق هسته‌ای است، به این دلیل که توافق مذکور، راه را برای بازگشت اموال بلوکه شده تهران و راه اندازی اقتصاد آن، هموار می‌کند.

ملک سلمان در ادامه صحبتهایش تاکید کرد موضع عربستان، ایستادگی کنار ملت لبنان است، که به دلیل انفجار بندر بیروت، درگیر یک فاجعه انسانی شده است.

این در حالی است که پس از بحرانی شدن رابطه عربستان با سعد الحریری، ریاض در دو بعد عملی و سیاسی از صحنه لبنان دور شد.

در رابطه با پرونده صلح، که عنوان مرحله پس از توافق‌ها بین اسرائیل و امارات و بحرین است، پادشاه سعودی اعلام کرد: «از تلاش‌های دولت آمریکا برای صلح در خاورمیانه، از طریق نشستن دو طرف فلسطینی و اسرائیلی سر میز مذاکره، برای دست یابی به توافقی عادلانه و جامع، حمایت می‌کنیم.» به نظر می‌رسد که پادشاه سعودی به عمد از اشاره به مسیری که ابوظبی و منامه در پیش گرفته اند، سر باز زده و بر مسیر فلسطینی اسرائیلی تمرکز نمود.

به عقیده کارشناسان مسائل خاورمیانه، اشاره‌های ملک سلمان در مورد صلح، نشان می‌دهد که عربستان اماده اتخاذ اقدامی شبیه به امارات و بحرین نیست.