صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۷۳۲۱۵
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۳ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، همزمان با تکاپو و رقابت جهانی برای ساخت واکسن گفت، سازمان متبوعش تنها واکسن کرونایی را تایید می‌کند که موثر و بی‌خطر باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، همزمان با تکاپو و رقابت جهانی برای ساخت واکسن گفت، سازمان متبوعش تنها واکسن کرونایی را تایید می‌کند که موثر و بی‌خطر باشد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت گفت: جنبش ضد واکسن می تواند روایت های خود را در مبارزه با واکسن جدید داشته باشد اما روند تولید واکسن می تواند گویا باشد و مردم نباید گیج و گمراه شوند.

رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت که این سازمان وابسته به سازمان ملل هیچ گونه واکسنی را تا قبل از معلوم شدن بی خطر بودن و کارامدی آن تایید نخواهد کرد حتی با وجود این که روسیه و چین استفاده از واکسن های آزمایشی خود را قبل از پایان تحقیقات کامل آغاز کرده اند و دیگر کشورها پیشنهاد روند اعطای مجوز استفاده از واکسن را داده اند.

آدهانوم در کنفرانس خبری گفت واکسن ها طی چند دهه با موفقیت استفاده شده اند و در ریشه کنی آبله و رساندن فلج اطفال تا مرز نابودی کامل موفق بوده اند.

وی افزود: می خواهم به مردم اطمینان دهم که سازمان بهداشت جهانی واکسنی را که کارامد و بی خطر نیست تایید نخواهد کرد.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت توضیح داد که واکسن جدید ابولا به توقف شیوع این بیماری در کنگو کمک کرد هرچند که با توجه به استقرار هزاران گروه مسلح مستقر در این منطقه توقف این ویروس مرگبار دشوار بود.

هفته گذشته بریتانیا اعلام کرد در حال بررسی بازنگری در قوانین این کشور است تا هر واکسن کرونای موثری بدون نیاز به مجوز کامل مورد استفاده قرار گیرد.

روسیه اولین کشور در جهان بود که در آگوست (مرداد) واکسن کووید-۱۹ ساخت خود را بعد از آزمایش فقط بر روی چند نفر تایید کرد. دانشمندان روسی تاکنون اطلاعات مربوط به تحقیقات اولیه خود را منتشر کرده اند که نشان می دهد واکسن تولیدی آنها بی خطر است و در بدن پادتن تولید کرده است اما نتایج محدود بوده است. واکسن جدید کرونا موسوم به اسپوتنیک وی بر روی ۴۰ هزار نفر آزمایش شده است و به پزشکان و پرستاران پیشنهاد شده است. دختران ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و «سرگئی شایگو» وزیر دفاع این کشور واکسن را دریافت کرده اند.

تحقیقات گسترده در چین با گردآوری گروه پر خطر برای انجام آزمایش یکی از واکسن های این کشور در حال انجام است. ژوئیه گذشته (تیر) رئیس مرکز کنترل بیماری های چین اعلام کرد که یک دوز از واکسن را دریافت کرده است اما به طور مشخص نگفته که آیا این آزمایش بخشی از آزمایشات بالینی تست واکسن بوده یا نه.

در آمریکا دونالد ترامپ وعده داده تا قبل از انتخابات ۲۰۲۰ واکسن ساخت این کشور عرضه شود اما افکار عمومی و برخی مقامات این کشور از جمله دموکرات ها درباره کارامدی و بی خطر بودن واکسن وعده داده شده تردید دارند.

کووید-۱۹ که سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان یک بیماری همه گیری اعلام کرده است تاکنون بیش از ۲۷ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده که از این تعداد براساس آخرین آمار ۸۸۷ هزار و ۵۵۵ نفر جان باخته اند.