صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۷۲۴۰۷
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۲۲ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
خاندان کندی که طی دهه‌های گذشته حضور پررنگی در عرصه سیاسی آمریکا داشت سه شنبه شب برای اولین بار در یکی از رای گیری های ایالت ماساچوست طعم شکست را تجربه کرد. شکست جوزف کندی سوم نه تنها شکستی سنگین برای خاندان کندی است بلکه ضربه ای به چهره های جناح میانه رو حزب دموکرات نیز محسوب می‌شود. نوه بابی کندی نه تنها از حمایت چهره‌های سرشناس خانواده کندی برخوردار بود بلکه شماری از اعضای پرنفوذ حزب دموکرات مانند نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان نیز از او در برابر اد مارکی طرفداری کرده بودند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خاندان کندی که طی دهه‌های گذشته حضور پررنگی در عرصه سیاسی آمریکا داشت سه شنبه شب برای اولین بار در یکی از رای گیری های ایالت ماساچوست طعم شکست را تجربه کرد.

به گزارش یورو نیوز، اعضای خانواده کندی از دهه ۱۹۵۰ میلادی تا کنون در صحنه سیاسی ایالت ماساچوست حضور داشته اند. جان اف کندی، سی و پنجمین رئیس جمهوری ایالات متحده پیش از راهیابی به کاخ سفید نزدیک به هشت سال نماینده ماساچاسوت در مجلس سنای آمریکا بود. تد کندی، برادر او نیز به مدت چند دهه یکی از دو کرسی ایالت ماساچوست در مجلس سنای آمریکا را در اختیار داشت.

با این حال نوه بابی کندی، یکی دیگر از برادران کندی روز سه شنبه در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات در این ایالت از اد مارکی، سناتور کنونی ماساچوست شکست خورد. شکست جوزف کندی سوم که بسیاری از دموکرات ها آینده درخشانی را برای او طی سال های آینده پیش بینی می کردند ممکن است پیش از هر چیز نشان دهنده پایان نفوذ خاندان کندی در میان رای دهندگان حزب دموکرات باشد.

از سوی دیگر پیروزی اد مارکی که از حمایت جناح چپ حزب دموکرات و چهره های سرشناس این جناح مانند الکساندریا اوکازیو کورتز، عضو مجلس نمایندگان برخوردار بود از شکافی عمیق در این حزب حکایت دارد. اد مارکی، ۷۴ ساله به همراه الکساندریا اوکازیو کورتز طرح محرک اقتصادی «نیو دیل سبز» (Green New Deal) را پیشنهاد کرده است. به همین دلیل بسیاری از حامیان محیط زیست از نامزدی اد مارکی در برابر نوه بابی کندی، نامزد پیشین ریاست جمهوری آمریکا در سال ۱۹۶۸ که در همان سال ترور شد حمایت کرده بودند.

شکست جوزف کندی سوم نه تنها شکستی سنگین برای خاندان کندی است بلکه ضربه ای به چهره های جناح میانه رو حزب دموکرات نیز محسوب می‌شود. نوه بابی کندی نه تنها از حمایت چهره‌های سرشناس خانواده کندی برخوردار بود بلکه شماری از اعضای پرنفوذ حزب دموکرات مانند نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان نیز از او در برابر اد مارکی طرفداری کرده بودند.

اد مارکی اکنون با پیروزی در رقابت مقدماتی حزب دموکرات برای نامزدی این حزب در انتخابات مجلس سنا تقریبا از راهیابی مجدد به ساختمان کنگره مطمئن است. او در انتخابات روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) باید با رقیب جمهوریخواه خود در ایالت ماساچوست رقابت کند. این در حالی است که ایالت ماساچوست به همراه نیویورک و کالیفرنیا یکی از پایگاه‌های اصلی قدرت دموکرات‌ها به شمار می‌رود.

نتیجه رقابت مقدماتی روز سه شنبه در ماساچوست در عین حال یکی دیگر از مشکلات دموکرات‌ها در انتخابات پیش روی آمریکا را نیز نمایان کرده است. در حالی که رای دهندگان جوان و پرشور دموکرات از جناح چپ این حزب حمایت می کنند اما نامزدهای این جناح اغلب سیاستمدارانی پا به سن گذاشته و باسابقه مانند برنی سندرز، الیزابت وارن یا اد مارکی هستند. چهره‌هایی که اغلب برای نمایندگی شعارهایی مانند «جوانگرایی» و «تغییر» با مشکل روبرو می‌شوند. این در حالی است که نگاهی به رقابت‌های ریاست جمهوری آمریکا طی دهه‌های اخیر نشان می‌دهد که حزب دموکرات تنها هنگامی موفق به پیروزی در برابر جمهوریخواهان شده که با نامزدهایی جوان و نویددهنده «تغییر» پا به عرصه رقابت گذاشته است.

جیمی کارتر، بیل کلینتون و باراک اوباما آخرین روسای جمهور آمریکا از حزب دموکرات هستند. هر سه نفر با هدایت کارزاری انتخاباتی که «تغییر» و «امید» محور اصلی شعارهای آن بود موفق به بسیج رای دهندگان حزب دموکرات و راهیابی به کاخ سفید شدند. کارزارهای موفق حزب دموکرات در دهه‌های اخیر در واقع همگی به نوعی یادآور کارزار انتخاباتی جان اف کندی در سال ۱۹۶۰ بودند. سیاستمداری که نه تنها جوانترین رئيس جمهور تاریخ آمریکا شد بلکه با وجود دوران کوتاه زمامداری اش تاثیری ژرف بر سیاست آمریکا و حزب دموکرات گذاشت.

با این حال دموکرات ها امیدوارند همانطور که جمهوریخواهان چهار سال پیش با راهیابی دونالد ترامپ به کاخ سفید از بسیاری جهات سنت شکنی کردند، بتوانند در انتخابات پیش رو با پیروزی جو بایدن که در صورت موفقیت مسن ترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا خواهد بود به نوعی سنت شکنی کنند.