صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۷۱۴۵۱
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۴ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۹
جان بولتون مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا گفت اقدام دولت ترامپ برای استفاده از مکانیزم موسوم به ماشه باعث شده تا احمق به نظر برسد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جان بولتن که قبلا اعتبار دولت آمریکا برای استفاده از مکانیزم موسوم به ماشه را به چالش کشیده بود، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: « درسی که شما از این مسئله می‌گیرد این است که برای ایالات متحده کاملا قابل افتخار است در دفاع از اصول ما در سازمان ملل تنها باشد اما حداقل شما باید تلاش کنید تا این را هوشمندانه انجام دهید نه اینگونه که احمق به نظر برسید.»

وی در ادامه تاکید کرد: « من فکر می‌کنم ما احمق به نظر می‌رسیم.»

«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا که برخلاف نظر اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنان بر ادعای خود مبنی بر برخورداری آمریکا از حق فعال‌سازی مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران اصرار می‌ورزد،  روز پنج‌شنبه در پیامی توئیتری اعلام کرد که دولت متبوعش با هرگونه قطعنامه‌ای برای ادامه رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مخالفت خواهد کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا ابتدا با انتشار پیامی در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر مدعی شد: «هفته گذشته پس از کوتاهی شورای امنیت در اجرای مأموریت خود برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، آمریکا فرآیند 30روزه‌ای را به‌منظور بازگرداندن تقریباً همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران فعال کرد. این تحریم‌ها در نیمه شب 20 سپتامبر [30 شهریور] به وقت گرینویچ بازخواهند گشت.»

وی در توئیت دیگری افزود: «در صورتی که هریک از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را برای تمدید معافیت ایران از تحریم‌ها ارائه کند، آمریکا با آن مخالفت خواهد کرد. اگر هیچ قطعنامه‌ای ارائه نشود، تحریم‌ها علیه ایران در روز 20 سپتامبر بازخواهند گشت. قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد اینگونه عمل می‌کند.»

جان بولتون پیشتر طی یادداشتی در روزنامه وال استریت ژورنال نوشت با اشاره به اینکه دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد با استناد به پاراگراف 11 قطعنامه 2231 شورای امنیت، تحریم‌ها را علیه ایران بازگرداند، افزود: حامیان توافق استدلال می‌کنند که از آنجایی که واشنگتن از این توافق خارج شده، در جایگاهی نیست که مفاد آن را فعال کند. آنان حق دارند.

بولتون در ادامه نوشت: این زرنگی درآوردن است اگر بگویم که بخاطر اهدافی که داریم عضو توافق هسته‌ای هستیم اما برای چیزهایی که نمی‌خواهیم عضو آن نیستیم. این دلیل به تنهایی کافی است که نتوان روند بازگشت تحریم‌ها را فعال کرد.

مشاور امنیت ملی سابق آمریکا مدعی شد: ممکن است توافق دوم با ایران در دولت بایدن یا حتی در دولت دوم ترامپ محقق شود. رئیس جمهوری با اطمینان پیش‌بینی کرده است که می‌تواند در 4 هفته در مورد چنین توافقی مذاکره کند.