پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
انتشار مطالب رسانه های خارجی با هدف اطلاع رسانی از نوع نگاه و برداشت آنان از تحولات صورت می گیرد و به منزله تایید آن از سوی «انتخاب» نیست.
فراس إلیاس در القدس العربی نوشت: ایالات متحده موفقیت در دست یابی به توافقهایی با طرف عراقی در جریان سفر الکاظمی به واشنگتن را فرصت خوبی برای ترامپ میداند تا از یکی از پروندههای مهم در رقابت انتخاباتی با بایدن رهایی یابد، بویژه انکه رقیب دموکرات او، بایدن، بارها اعلام کرده است که امریکا در حمله به عراق اشتباه کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: در سمت مقابل، عراق هم رسیدن به یک حالت استراتژیک ثابت با ایالات متحده را ضروری میداند و این استقرار به نوبه خود از طبیعت مشکلات استراتژیکی که عراق درگیر آن است، تاثیر میپذیرد.
با توجه به مرکزیت عراق در دو محیط منطقهای و بین المللی، میتوان گفت: موانع استراتژیک فراوانی سر راه مذاکرات این کشور با آمریکاست و این مذاکره، واکنشهای متعددی را به دنبال دارد.
عراق به یک استراتژی جدید برای داشتن نیروهای نظامی قدرتمند نیاز دارد، تا بتواند با چالشهایی نظیر داعش و تامین امنیت مرزهای خود با سوریه، ترکیه و ایران، مقابله کند. بنابراین، سفر الکاظمی میتواند درآمدی برای ارزیابی دوباره روابط امنیتی بین عراق و ایالات متحده باشد، به نحوی که آمریکا نقش قاطعی در افزایش توانایی نظامی و امنیتی عراق که در جریان جنگ با داعش به تحلیل رفته، ایفا کند.
طبق ارزیابیهای آمریکا، نیروهای نظامی عراق به عملیات آموزشی در یک دوره ۳ تا ۵ ساله نیاز دارند، تا بتوانند توان نظامی از دست رفته خود را بازیابند.
علاوه بر این، نیروی هوایی عراق نیز بسیار محدود است و با اینکه برخی جنگندههای آمریکایی طراز اف ۱۶ را در خود دارد، نیاز بیشتری به افزایش ظرفیتهای خود دارد. در واقع عراق بدون حمایت هوایی جنگندههای وابسته به نیروهای ائتلاف، موفق به شکست داعش نمیشد.
در این میان، ایالات متحده میداند که دست یابی به تعهدات مهم و گسترده از سوی الکاظمی، میتواند باعث ایفای نقش فعالتری از سوی آمریکا در میدان عراق شود، بویژه اگر این بایدها به نیروی نظامی حاضر در عراق و تامین منافع آمریکا در برابر ایران و هم پیمانان آن در عراق مربوط شود. افزون بر این، ایالات متحده میداند که با فشار بر عراق، میتواند آن را به سمت انتخاب یک منبع تامین انرژی دیگر، به جای ایران سوق دهد، چرا که ادامه واردات انرژی از ایران، از تاثیرگذاری سیاست تحریمهای آمریکا علیه ایران میکاهد.
واقعیت آن است که عراق به دنبال تحقق نیازها و منافع استراتژیک خود در دوره بعدی است، دولت الکاظمی نیاز به تعهداتی از سوی ایالات متحده دارد، تا بتواند با چالشهای واقعی که مهمترین آنها نجات اقتصاد رو به فروپاشی، دور کردن شبح بازگشت داعش و کنار کشیدن عراق از آثار درگیری آمریکا و ایران، مقابله کند.