صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۶۸۸۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۷ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
رئیس جمهوری لبنان گفت که تمام فرضیه‌ها درباره علت انفجار بندر بیروت همچنان پابرجاست و تحقیقات خیلی سریعتر از آنچه انتظار می رفت، به پایان نمی‌رسد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس جمهوری لبنان گفت که تمام فرضیه‌ها درباره علت انفجار بندر بیروت همچنان پابرجاست و تحقیقات خیلی سریعتر از آنچه انتظار می رفت، به پایان نمی‌رسد.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی «ب.اف.ام» فرانسه ، «میشل عون» پس از آن که در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی این اطمینان را داد که منشاء انفجارها می‌تواند ناشی از سهل انگاری یا یک موشک باشد، در گفت و گو با این شبکه افزود: تمام فرضیه‌ها هنوز جاری است.

او در عین حال گفته که این اراده را داریم که تحقیقات را خیلی سریع انجام دهیم اما دریافتیم که اوضاع بسیار پیچیده شده است.

عون افزود: به درخواست من، دولت قبل از استعفا از شورای قضایی خواست که بر این تحقیقات نظارت و قاضی مستقلی را برای بررسی این جنایت منصوب کند.

رئیس جمهوری لبنان همچنین این اطمینان را داد که بازرسان بین‌المللی هم‌اینک در لبنان هستند و گفت: کارشناسان خارجی اعم از فرانسه یا آمریکا(اف.بی.آی) به طور عمده در امور فنی به ما کمک می‌کنند.

استعفا غیرممکن است

ب.اف.ام تی.وی همچنین نوشت: از ساعت‌های ابتدایی پس از حادثه مردم لبنان به طور گسترده‌ای در خیابان‌های پایتخت تجمع کردند و خواستار استعفای دولت شدند. در واکنش به این خشم، میشل عون می‌گوید که این خشم را درک کرده و در کنار مردم است. او می‌گوید: من از مردم هستم و آنها من را پدر می‌نامند. شنیدن این حرف(استعفا) خیلی سخت است. من با آنها و دردشان سهیم هستم.

با این وجود، عون این اطمینان را داد که با وجود فشارها هرگز به فکر ترک قدرت نبوده است.

او گفت که (استعفا) غیر ممکن است چرا که این کار ما را به سمت خلا قدرت سوق می‌دهد.

عون افزود:‌دولت استعفا داده ، فرض کنید من، رئیس جمهوری استعفا بدهم. چه کسی تضمین می‌کند که قدرت را دنبال کند؟

رئیس جمهوری لبنان تاکید کرد: در صورتی که استعفا دهم باید فورا" انتخابات برگزار شود اما وضعیت کنونی در کشور اجازه برگزاری چنین انتخاباتی را نمی‌دهد؛ انتخاباتی که نتیجه آن واقعا نماینده رای مردم باشد.

عون همچنین گفت که حزب الله مانعی در مسیر اصلاحات و تشکیل سریع دولت نیست.

ژست مثبت مکرون

او همچنین درباره سفر رئیس جمهوری فرانسه که پس از انفجار در بندر بیروت به عنوان نخستین رئیس دولت به لبنان سفر کرد ، این اقدام امانوئل مکرون را یک ژست مثبت دانست و گفت: لبنانی‌ها از این دیدار بسیار استقبال کردند.

عون گفت: ما از او(مکرون) که خیلی سریع به دیدار ما آمد و از احساسات او نسبت به لبنان مجددا تشکر می‌کنیم. او در حقیقت کمک کرد که کنفرانس پاریس برای کمک به لبنان خیلی سریع برگزار شود.

رئیس جمهوری لبنان در عین حال اتهام دخالت رئیس جمهوری فرانسه در امور لبنان را رد کرد و گفت: فکر نمی‌کنم که این دخالت در امور داخلی ما باشد که برعکس، می‌گویم این ناشی از عشق رئیس جمهوری مکرون به لبنان است. وقتی شخصی برای کمک همراه می‌شود به آن دخالت در امور دیگران گفته نمی‌شود. او این حق را دارد که برای انجام بهتر کار مشاوره دهد.

همچنین به نقل از لیبان نیوز از ب.اف.ام فرانسه، عون همچنین درباره امکان دستیابی به صلح میان لبنان و رژیم صهیونیستی گفت: درباره موضوع منطقه‌ای و صلح احتمالی با اسرائیل این مساله وجود دارد که ابتدا اختلاف‌های میان دو کشور باید حل و فصل شود.

او همچنین درباره توافق صلح امارات و رژیم صهیونیستی هم گفت: امارات یک کشور مستقل است.

انفجار در بندر بیروت که در ۴ اوت/ ۱۴ مرداد به وقوع پیوست، تاکنون ۱۷۷ کشته و بیش از هفت هزار زخمی بر جا گذاشت و ده‌ها نفر نیز مفقود شده‌اند. این انفجار خسارت شدید مالی در حدود ۱۵ میلیارد دلار به لبنان تحمیل کرده است.

این انفجار که در انبار نیترات آمونیوم در بندر بیروت به وقوع پیوست زمینه برافروختن خشم مردم این کشور نسبت به عملکرد دستگاه اجرایی و در نهایت استعفای نخست وزیر لبنان را فراهم کرد.

فرانسه به ابتکار«امانوئل مکرون» میزبان یک کنفرانس مجازی اضطراری با مشارکت ۳۰ کشور جهان برای جمع‌آوری کمک‌های مالی به لبنان بود و در پایان تاکید شد که کمک‌های اعطایی تنها به مردم این کشور اختصاص خواهد یافت.

روز گذشته، سازمان ملل متحد برای تشکیل یک صندوق کمک مالی به ارزش ۵۶۵ میلیون دلار به منظور بازسازی و جبران خسارات ناشی از انفجار مرگبار انبار مواد شیمیایی در بیروت فراخوان داد.