صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۶۸۴۸۳
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۰ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۹
پس از شکست قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه ایران در شورای امنیت، وزارت خارجه روسیه با انتشار پیامی خطاب به «دونالد ترامپ»، از طرح مسکو برای تضمین امنیت در خلیج‌فارس خبر داد. کرملین روز گذشته در بیانیه‌ای از خواسته «ولادیمیر پوتین» برای برگزاری یک نشست آنلاین با حضور پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان و ایران خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پس از شکست قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه ایران در شورای امنیت، وزارت خارجه روسیه با انتشار پیامی خطاب به «دونالد ترامپ»، از طرح مسکو برای تضمین امنیت در خلیج‌فارس خبر داد.

به گزارش فارس، قطعنامه ضدایرانی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل با 11 رأی ممتنع، دو رأی موافق آمریکا و جمهوری دومینیک و دو رأی مخالف چین و روسیه با شکست سنگینی روبرو شد.

بنا بر گزارش هفته‌نامه «نیوزویک»، حساب کاربری توییتر وزارت خارجه روسیه روز گذشته (جمعه) با «تَگ کردن» (ضمیمه کردن) حساب کاربری «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهورآمریکا، طرحی را برای تضمین امنیت در منطقه پیشنهاد داد.

وزارت خارجه روسیه خطاب به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد: «شنیده‌ایم که در جریان پیشنهاد روسیه قرار نگرفته‌اید. به طور خلاصه: ما پیشنهاد تضمین امنیت در #خلیج‌فارس را مطرح می‌کنیم».

در این پیام همچنین لینک بیانیه اوایل روز گذشته (جمعه) «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه نیز که بر روی وب‌سایت رسمی کرملین قرار گرفته بود، منتشر شده بود.

وزارت خارجه روسیه در این پیام توییتری از ترامپ خواسته بود که «آرامش خود را حفظ کند و حساب توییتری وزارت خارجه روسیه را دنبال کند تا هنگامی که (مایک) پامپئو (وزیر خارجه آمریکا) مشغول است، در #در جریان قرار بگیرد».

بر اساس این گزارش، وزارت خارجه روسیه در این پیام توییتری خود، حساب کاربری وزیر خارجه آمریکا را نیز ضمیمه و تَگ کرده بود.

کرملین روز گذشته در بیانیه‌ای از خواسته «ولادیمیر پوتین» برای برگزاری یک نشست آنلاین با حضور پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان و ایران خبر داد.

پوتین در بیانیه خود تصریح کرد: «بحث درباره موضوع ایران در شورای امنیت سازمان ملل بسیار پرتنش شده است. تنش‌ها همچنان رو به افزایش است. اتهامات بی‌اساسی علیه ایران مطرح می‌شود. پیش‌نویس قطعنامه‌ها با هدف از بین بردن مصوبات متفق‌القول پیشین شورای امنیت تهیه می‌شوند».

پوتین در ادامه ضمن حمایت از برجام تأکید کرد: «روسیه کاملاً به توافقنامه هسته‌ای ایران پایبند است. حصول این توافق در سال ۲۰۱۵ میلادی، یک دستاورد بزرگ سیاسی و دیپلماتیک بوده و امکان جلوگیری از درگیری‌های مسلحانه را فراهم آورده و نظام منع گسترش تسلیحات هسته‌ای را نیز تقویت می‌کند».

رئیس‌جمهور روسیه همچنین با معرفی مجدد مفهوم امنیت جمعی ۲۰۱۹ خود برای منطقه خلیج‌فارس که به منظور تنش‌زدایی در منطقه گفت: «ما شدیداً معتقدیم که اگر با مسئولیت‌پذیری مناسب به مواضع یکدیگر توجه کرده و با احترام و به صورت جمعی عمل کنیم، می توان بر این مشکلات فائق آمد».

این مقام عالیرتبه روسیه ادامه داد: « در این منطقه مانند سایر نقاط جهان نباید جایی برای باج‌خواهی و دیکته کردن از هیچ طرفى باشد. رویکردهای یکجانبه‌گرایی هیچ‌ کمکی برای یافتن راه‌حل کمک نمی‌کند. ضروری است هنگام ساخت یک ساختار امنیتی فراگیر در خلیج‌فارس، تجارب مثبتی که پیش‌تر از طریق تلاش‌های فشرده، حاصل شده، همچنان حفظ شود».

پوتین با اشاره به این مسائل سپس پیشنهاد برگزاری نشست آنلاین سران کشورهای اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان و ایران را مطرح کرد و هدف آن را «تعیین گام‌هایی برای جلوگیری از تقابل و تشدید اوضاع در شورای امنیت سازمان ملل» اعلام کرد و بر حمایت فراگیر از قطعنامه ۲۲۳۱ بعنوان چارچوب حقوقی بین‌المللی برای اجرای برجام مهم دانست.

پوتین پیشنهاد داده بود که در نشست پیشنهادی روسیه، در خصوص پارامترهایی به منظور شکل‌گیری ساز و کاری قابل اطمینان برای تأمین امنیت و تحکیم اعتماد در خلیج‌فارس به توافق برسند و از کشورهای عضو شورای امنیت نیز درخواست کرده بود که با دقت این پیشنهاد را مورد ارزیابی قرار دهند.

وی در پایان بر اهمیت این موضوع تأکید کرده بود و گفت که در صورت توافق کشورهای نامبرده، ضروری است که وزارت خارجه هفت کشور در زمینه دستورکار، روش‌های سازماندهی و زمان این نشست ویدئویی رایزنی‌هایی را صورت دهند.