صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۶۷۹۵۳
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۴ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹
نماینده ویژه وزیر خارجه قطر در مبارزه با تروریسم بیانیه ضدایرانی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس را کم‌اهمیت دانست و گفت: مواضع توافق شده شورای همکاری خلیج [فارس]، همواره منطبق بر مصوبات نشست‌های وزرای خارجه کشور‌های عضو است نه بیانیه‌های دبیرکل که صرفا بیانگر دیدگاه دبیرخانه این شوراست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نماینده ویژه وزیر خارجه قطر در مبارزه با تروریسم بیانیه ضدایرانی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس را کم‌اهمیت دانست و بر حسن همجواری میان دو کشور تاکید کرد.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از الجزیره، «مطلق بن ماجد القحطانی» نماینده ویژه وزیر خارجه قطر در مبارزه با تروریسم، در واکنش به ارسال نامه‌ای درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به شورای امنیت از سوی دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس و استقبال وزیر خارجه آمریکا از این نامه اعلام کرد که مواضع شورای همکاری مبتنی بر مصوبات نشست‌های وزرای خارجه کشور‌های عضو و نه بیانیه‌های دبیرکلی است.

او گفتگو با «الجزیره» افزود: مواضع توافق شده شورای همکاری خلیج [فارس]، همواره منطبق بر مصوبات نشست‌های وزرای خارجه کشور‌های عضو است نه بیانیه‌های دبیرکل که صرفا بیانگر دیدگاه دبیرخانه این شوراست.

القحطانی درباره بیانیه ضد ایرانی دبیرخانه شورای همکاری گفت: ما در قطر معتقدیم که تحریم‌های کنونی علیه ایران به نتایج مثبتی منجر نمی‌شود و به حل بحران‌ها کمکی نمی‌کند. حل بحران‌ها باید بر اساس گفتگو باشد.

او در این مصاحبه گفت: ایران کشوری همسایه است و روابط میان دو کشور بر اساس اصل حسن همجواری است. دولت و ملت قطر از موضع ایران به ویژه طی محاصره ظالمانه علیه قطر تقدیر می‌کنند.

نماینده ویژه وزیر خارجه قطر افزود: در زمانی که کشور‌های محاصره‌کننده اقدامات یک‌جانبه اتخاذ کردند، دولت قطر سیاست گفتگو را برگزید و امنیت منطقه نیازمند گفت‌وگوی فراگیر و حقیقی با حضور کلیه طرف‌های مسئول و مرتبط است.

او گفت: قطر به اصل کنترل تسلیحات و عاری‌سازی کامل منطقه خاورمیانه از سلاح کشتار جمعی با رعایت حق کشور‌ها در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای معتقد و متعهد است.

نایف الحجروف، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس روز یک‌شنبه گذشته در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل خواهان تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص محدود کردن صادرات و واردات متعارف سلاح به ایران شد که تاریخ آن در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ میلادی به پایان می‌رسید.

مقامات شورای همکاری خلیج فارس در کنار سران برخی کشور‌های عربی مانند عربستان سعودی و بحرین ادعا‌های مشابهی را در خصوص مداخله ایران در امور کشور‌های عربی مطرح کرده بودند. این در حالی است که مقامات کشورمان بار‌ها ادعا‌های مطرح شده از سوی این کشور‌ها و نهاد‌ها را رد کرده اند.