صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۶۶۶۴۸
تعداد نظرات: ۴۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۰۹ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۹
مصوبه مجلس چه می گوید؟
نرخ رهن کامل یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری نوساز در منطقه معمولی از شهر تهران حدود ۳ میلیون تومان در هر متر مربع است. اگر این عدد را به اجاره ماهیانه تبدیل کنیم اجاره بهای هر ماه ۹ میلیون تومان و اجاره هر سال ۱۰۸ میلیون تومان می‌شود و مالک واحد مسکونی مذکور به شرط خالی بودن باید در سال اول شش برابر این مبلغ یعنی ۶۴۸ میلیون تومان، سال دوم یک میلیارد و ۲۹۶ میلیون تومان و سال سوم یک میلیارد و ۹۴۴ میلیون تومان مالیات بپردازد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

براساس قانونی که روز چهارشنبه در مجلس تصویب شد مالک یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری خالی در یک منطقه معمولی پایتخت باید در سال اول حدود ۶۵۰ میلیون تومان مالیات بپردازد.

روز چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی اصلاحیه ماده ۵۴ قانون مالیات های مستقیم را که مربوط به مالیات از خانه های خالی است به تصویب رساند. بر اساس این طرح اگر خانه ای در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر خالی بماند در سال اول شش برابر اجاره سالیانه، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر مبلغ اجاره سالیانه مشمول مالیات می شود.

بیشتر بخوانید:

با وجود آنکه هنوز جزئیات و نحوه محاسبه مالیات خانه های خالی از سوی سازمان امور مالیاتی ارائه نشده، محاسبات سرانگشتی از جریمه‌های سنگین برای خانه های خالی از سکنه حکایت دارد.

مالیات یک میلیارد و ۹۴۴ میلیون تومانی خانه ۱۰۰ متری در سال سوم

به طور مثال نرخ رهن کامل یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری نوساز در منطقه معمولی از شهر تهران حدود ۳ میلیون تومان در هر متر مربع است. اگر این عدد را به اجاره ماهیانه تبدیل کنیم اجاره بهای هر ماه ۹ میلیون تومان و اجاره هر سال ۱۰۸ میلیون تومان می‌شود و مالک واحد مسکونی مذکور به شرط خالی بودن باید در سال اول شش برابر این مبلغ یعنی ۶۴۸ میلیون تومان، سال دوم یک میلیارد و ۲۹۶ میلیون تومان و سال سوم یک میلیارد و ۹۴۴ میلیون تومان مالیات بپردازد.

بر اساس نرخ های روز بازار اجاره مسکن در شهر تهران، قیمت رهن کامل در محله تهرانپارس بین متری ۲ تا ۳.۵ میلیون تومان است. در غرب تهران نرخ رهن کامل حدود ۲.۵ تا ۴ میلیون تومان در هر متر و در مناطق شمالی بین متری ۳.۵ تا ۵ میلیون تومان و بیشتر است.

حال تصور کنیم یک آپارتمان ۲۰۰ متری در شمال تهران خالی مانده است. بر اساس این قانون واحد مذکور در سال اول مشمول ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون، سال دوم مشمول ۴ میلیارد و ۳۲۰ میلیون و سال سوم مشمول ۶ میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان جریمه مالیاتی خواهد شد.

طرح مالیات بر خانه های خالی در واقع اصلاحیه ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سوم اسفند سال ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن است؛ قانونی که به دلیل نبود زیرساخت های لازم نه در سال ۱۳۶۶ و نه پس از اصلاح آن در سال ۱۳۹۴ اجرایی نشد. با این حال به دنبال رونمایی از سامانه املاک و اسکان در بهمن ماه ۱۳۹۸ از سوی وزارت راه و شهرسازی، دولت و مجلس مصمم شده‌اند تا اجرای مالیات خانه های خالی را عملیاتی کنند.

طبق آمار سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۲.۵ میلیون خانه خالی در ایران وجود دارد. این در حالی است که قیمت مسکن از توان متقاضیان مصرفی خارج شده و کارشناسان از جمله دلایل آن را وجود ۴.۷ میلیون مسکن مازاد می دانند که ۲.۵ میلیون خالی و ۲.۱ میلیون نیمه خالی است.

اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی در انتظار بارگذاری اطلاعات در سامانه املاک و اسکان است که باید با اتصال دستگاه های مرتبط تکمیل شود.

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی گفته که اولین برگ های مالیاتی در تابستان جاری برای مالکان واحدهای خالی از سکنه صادر می شود.

راه فرار محتکران مسکن از مالیات خانه‌های خالی بسته می‌شود؟

یکی از نگرانی هایی که اخیراً در خصوص فرار از پرداخت مالیات واحدهای خالی از سکنه ایجاد شده، انعقاد قراردادهای صوری است که طبق صحبت نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی، راه های فرار برای این گروه از مالکان بسته خواهد شد.

اسماعیلی، نماینده مجلس یازدهم با اشاره به ابراز نگرانی کارشناسان درباره شکل گیری قراردادهای صوری اجاره می گوید: خوشبختانه مجلس یازدهم به صورت کارشناسی تمام خلاءهای قانون مالیات بر خانه‌های خالی را شناسایی و برای رفع آن برنامه‌ریزی کرده است، از این رو به طور قطع در زمان تدوین و تصویب قانون مربوطه تمام این موارد مد نظر قرار خواهد گرفت.

هر مشاور املاک، سقف تعداد قرارداد دارد

در خصوص نگرانی از انعقاد قراردادهای صوری نیز اتحادیه املاک سقف تعداد قرارداد در سامانه املاک و مستغلات برای مشاوران تعیین کرده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به این موضوع بیان می‌کند: اتحادیه مشاوران املاک با اداره آگاهی هماهنگ شده تا با مشاوران املاکی که در بازار مسکن اخلال ایجاد می‌کنند، مقابله کند.

خسروی تصریح کرد: برای هر دفتر مشاور املاک مشخص است که چه تعداد قرارداد می‌تواند منعقد کند. اگر زیاد نوشته باشد، او را به اداره آگاهی معرفی می‌کنیم؛ کما اینکه تا کنون اسامی تعدادی از مشاوران املاک را به پلیس آگاهی ارائه کرده‌ایم.

استفاده از تقاطع اطلاعاتی برای شناسایی خانه‌های خالی

یکی دیگر از ترفندهایی که ممکن است مالکان برای وانمود کردن اینکه خانه دارای سکنه است به کار بگیرند روشن کردن چراغ ها برای کار کردن کنتور است. در این زمینه پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، پیش از این به ایسنا گفته بود: برای شناسایی خانه های خالی از یک تقاطع اطلاعاتی بین دستگاه های مختلف استفاده می کنیم.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در توضیح این برنامه گفت: ما از دیتاهای دستگاههای مختلف بهره می گیریم و یک خروجی بدست می آوریم. به طور مثال متوجه می شویم که فردی دارای دو پلاک ثبتی است اما مطمئن نیستیم. به همین دلیل به فرد پیامک می دهیم آیا قبول داری این دو پلاک به نام شما است یا خیر؟ در هر دو صورت باید به سامانه مراجعه و اطلاعات خود را تصحیح کند.

اصلانی افزود: اگر فرد قبول دارد که دارای دو واحد مسکونی است یکی را به عنوان محل استقرار خودش در نظر می گیریم و برای دومی، باز هم اطلاعات می‌خواهیم لذا پیامک دوم را می فرستیم. ممکن است فرد بگوید که این واحد دارای مستاجر است بنابراین از او می‌خواهیم اطلاعات مستاجر را بدهد. این رفت و برگشت های اطلاعاتی انجام و مشخص می شود این خانه خالی است یا خیر، لذا مکانیزم های تشخیصی برای راستی‌آزمایی داریم.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
قانون خوبیه بشرطی که برای ده سال اول شامل بانکها بشه که این وضع رو پیش آوردند
ناشناس
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
به یکباره بفرمایید دولت خانه را برای خودش بردارد!!
اولا بگویم که بنده یک واحد ۶۹ متری بیشتر ندارم تا کسی من را به جانبداری متهم نکند در ثانی می خواهم بگویم این طرح صرفا برای پر کردن خزانه خالی دولت است و هیچ سودی به حال مستاجر بیچاره ندارد، دولتی که تا سال ۹۸ پانصد هزار میلیارد بدهی و امسال بیس از یکصد هراز میلیارد کسری بودجه دارد. این طرح برای دولت از دو سر سود دارد: اولا اگر مردم اجاره ندهند، دولت مالیات می گیرد ثانیا اگر اجاره دهند باز هم دولت مالیات می گیرد. دریافت چنین پولی به هیچ وجه شرعی نیست، به دولت هیچ ربطی ندارد اگر کسی چند خانه دارد و دلش نمی خواهد اجاره دهد یا بفروشد. نمایندگان مجلس بهتر است به جای چنین طرحهایی از حقوق های چند صد میلیونی خود کم کنند و به فقرا بدهند!!!
ناشناس
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
محاسبات کلا اشتباه است ... جریمه بر اساس ارزش معاملاتی مالیاتی است و نه ارزش روز ... ارزش مالیاتی تقریبا 3% ارزش واقعی است ..پس 650 میلیون جریمه نمیشه و حداکثر بیست میلیون جریمه خواهد شد ...
ناشناس
|
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
شش برابر مالیات متعلقه نه شش برابر اجاره
ایرج
|
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
همچین جریمه ای امکان نداره، اصلاً عقلانی و منطقی و منصفانه و ... نیست. حتی تو این مملکت!
ناشناس
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
یک سوال: از کجا مشخص گردد که مالک خانه خود را به اقوام، دوستان و آشنایان خود به طور صوری اجاره نمی دهد؟
پاسخ ها
محسن
| |
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۷
خوب باید مالیات اجاره بدهد
سبحانی
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
به نظر من این قانون ظالمانه است
محمد
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
قانون رو خوب نخواندی
سال شش برابر مالیات متعلقه نه شش برابر اجاره سالیانه که حدودا میشه برابر اجاره سالیانه برای سالهای بعد هم به همین ترتیب در ثانی در سال اول تا ۴ ماه خالی بودن مشمول اجاره نمیشود
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
خبر نوشتن شان هم مثل کارهای هاشمی است
ناشناس
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
انشاا مثل دیگر قانونها حاک نخورد و درست اجرا شود
مهران
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
برای هرخونه خالی بعد از یکسال 6 برابر مالیات یکساله جریمه حساب میشه اگه خونه ای ماهی 10 میلیون اجاره اش باشه 120 میلیون در سال اجاره یکساله میشه و طبق قانون از 75 درصد این عدد مالیات 30 درصدی گرفته میشه یعنی 120 *0.75*.30=27 و اگه ضرب در 6 بشه میشه162 میلیون به نظر این عدد میتونه بازدارنده از سفته بازی و سرمایه ای شدن خونه باشه.
مهران
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
برای هرخونه خالی بعد از یکسال 6 برابر مالیات یکساله جریمه حساب میشه اگه خونه ای ماهی 10 میلیون اجاره اش باشه 120 میلیون در سال اجاره یکساله میشه و طبق قانون از 75 درصد این عدد مالیات 30 درصدی گرفته میشه یعنی 120 *0.75*.30=27 و اگه ضرب در 6 بشه میشه162 میلیون به نظر این عدد میتونه بازدارنده از سفته بازی و سرمایه ای شدن خونه باشه.
حسن
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
اگر اين محاسبات را نمايندگان مجاس انجام دادند كه ديگه فاتحه را بايد خوند اولا رهن صد ميليوني با محاسبه ي بازاري ماهيانه ميشود سه ميليون اجاره ساليانه ميشود سي وشش ميليون و ٢٥ درصد ماليات ان ميشود ٩ميليون و صربدر شش پيشنهادي ميشود ٧٢ ميليون حالا ٦٤٠ ميليون سال اول را ازكجا اوردند خدا ميداند بقول معروف خشت اول چون نهد معمار كج تا ثريا ميرود ديوار كج،كاشكي يه عاقل با سود اقتصاد دان با وجداني پيدا بشود و به اقايان مشورت بدهد راه حل مشكل مسكن اين طرهاي مسخره و من دراوردي نيست ، اگر ميخواهند املاك مردم را مصادره كنند كه هيچ ولي اين طرح از حالا شكست خورده است والسلام
ناشناس
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
اینها طرح های غیر منطقی هستند باید تولید مسکن افزایش داد. خب سرمایه گذار ملک اش رو میفروشه ، دلار می خره میره استانبول خونه میخره . اونجا کلی هم احترام میزارن که خونه خریده . دلار هم اینجوری میشه ۵۰هزارتومن .
ما کجا داریم اشتباه می کنیم ؟
ناشناس
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
فکر نمی کنید و الکی محاسبه می کنید و خبر چاپ می کنید بررسی کنید بگذارید تصویب کامل بشه و شورای نگهبان تایید کنه و وزارتخانه مربوطه اعلام و تفسیر کند .
ناشناس
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
سلام
فردی چندین خانه دارد
یکی از انها 500متر است
خانواده اش خارج است
او سالی تنها سالی چند روز در خانه است
ایا این خالی و مشمول مالیات می شود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
این خانه دیگر خالی نیست
رضا
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
عمق فاجعه در مملکت را می رساند که چه موجوداتی به مجلس رفته اند ، واقعا اینها مغز متفکر و نوابغی هستند که فرار نکرده اند و ایران مانده اند !!؟؟؟ فرار مغزها صحت ندارد
ناشناس
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
این قانون مسخره است و باعث دعوا درگیری شدیدی خواهد شد
ناشناس
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
قانونی که اجرایی نخواهد شد فقط شعار و سنگ های بزرگ نزدنی
ناشناس
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
کاش این قوانین سفت و سخت را برای چپاولگران بیت المال میگذاشتی. با این قانون تولید مسکن کاهش خواهد یافت .
مسعود
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
برنامه ریزی کردند که مردم را غارت کنند. کسری بودجه را با غارت مردم میخواهند جبران کنند. در حقیقت می خواهند اگر کسی لقمه نانی بیشتر دارد، زندگیش را به این شکل مصادره کنند.
ناشناس
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
احسنت
امیر
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
بی دقتی عمدی یا سهوی در تحلیل مالیات بر مسکن خالی:
عدد 6 در سال اول یا 12 در سال دوم یا 18 در سال سوم به بعد در مالیات بر اجاره متعلقه ضرب می شود نه در مبلغ اجاره!

عدد 50 میلیون برای یکسال معقول تر به نظر میرسد.
ناشناس
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
اینجوری دارین دو کار انجام میدین
۱. قیمت نجومی اجاره رو به رسمیت میشناسین. داری میگی متری ۳ میلیون منطقه متوسط قیمت جاره هست!
۲. به نجومی شدن و خارج از کنترل شدن قیمت مسکن کمک میکنین.
سید
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
از روی قبض برق هم میشه خالی بودن منزل رو تشخیص داد، ساکنینی که تشریف ندارند باید خلافش رو اثبات کنند.
ناشناس
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
هدف از این قانون دو چیز است: اول سرک کشیدن بیشتر در زندگی مردم و دوم، دست در جیب مردم کردن.
محمدحسین مصلح نژاد
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
باسلام.میزان مالیات برواحهای خالی شش یا دوازده یا هجده برابرمیزان مالیات بردرامد اجاره است ونه مبلغ اجاره.بنظرمیایددرمتن گزارش مبنای محاسبه اشتباه شده است.
علی
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
اینا نمیدونن میلیون یعنی چقد؟ 650 میلیون برا یکسال اونم یه واحد 100 متری؟؟
محمد
|
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
صاحبخونه با رشوه و رانت مشکل رو حل میکنه اینجا آمریکا نیست بالاخره یه صاحبان خانه های خالی یه راهی برای مالیات ندادن پیدا میکنن
حميد
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
باسلام / درست محاسبه نكرديد،قانونگذار گفته در سال اول ٦ برابر ماليات متعلقه و تقريبا براي يك واحد ١٠٠ متري متوسط شهر تهران به ازاي هر ماه چيزي حدود ٥ ميليون تومان ماليات مياد .
يه نفر
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
آره واقعاً! اون پيامك دوم رو كه بفرستين يارو آچمز ميشه و دروغش برملا!
متفكرِ كى بودى تو؟!؟
يه نفر
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
آره واقعاً! اون پيامك دوم رو كه بفرستين يارو آچمز ميشه و دروغش برملا!
متفكرِ كى بودى تو؟!؟
ناشناس
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
ماده ۵۴ مکرر- مالکان واحدهای مسکونی واقع در کلیه شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوع تبصره (۷) ماده (۱۶۹) مکرر این قانون، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از چهار ماه به عنوان خانه خالی شناسایی شوند، به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، بدون لحاظ معافیت‌های تبصره (۱۱) ماده (۵۳) این قانون، به صورت ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح زیر می‌شود:

سال اول- معادل شش برابر مالیات متعلقه

سال دوم- معادل دوازده برابر مالیات متعلقه

سال سوم به بعد- معادل هجده برابر مالیات متعلقه
ناشناس
|
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
سلام، لطفا خبرتان را اصلاح کنید:
مصوبه اخیر مجلس شش برابر و .... "مالیات اجاره" میباشد نه اجاره بها.
یک هموطن
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
راه درستاصولی این است که بایدفساددرهرزمینه باید ازسرچشمه گرفته شودشما هرچقدرهم ملیات پپندید بگیریدتافسادازسرچشمه گرفته نشود محال است نتیجه بخش باشد مادرایران زندگی میکنیم وخوی وخصلت همدیگرراخوب میشناسیم بهرحال امیدواریم که بلکه انشالله نتیجه بخش باشد
ناشناس
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
سلام.کاری بسیار خوب وپسندیده که ازخانه های خالی مالیات گرفته میشود
ناشناس
|
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
بايد ماليات سنگين باشه والا اين قانون تاثيري در ارائه واحدهاي مسكوني در بازار نخواهد داشت وبعلاوه ماليات بر عايدي سرمايه هم تصويب واجرا شود چون قيمت مسكن خيلي بي رويه بالا رفته قيمت متري ١٠٠ميليون تومن اصلا قابل قبول نيست هر ساختمان را باهزينه ساخت وزمين در همين شرايط حساب كنيد و٢٠درصد حداكثر در نظر بگيريداين سوداگران ودلالان مسكن هستن كه سودهاي آنچناني ميبرن نه مردم كلا مسكن مثل نان وآب يك احتياجه وبايد از حالت سرمايه اي خارج شود
ناشناس
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
عموجان اینا ریاله نه تومن، مگه میشه
ناشناس
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
آن از بذر پاشش و این از گرد و خاک قالیبافش
ناشناس
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
این قانون جز ایجاد آشفتگی بیشتر در بازار مسکن.، اثر دیگری نخواهد داشت.
ناشناس
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
این قانون جز ایجاد آشفتگی بیشتر در بازار مسکن.، اثر دیگری نخواهد داشت.