پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نتایج یک مطالعه جالب که در ژورنال BMJ Analysis منتشر شده و توسط محققان دانشگاه کمبریج و کینگ کالج لندن انجام شده است، نشان میدهد که افرادی که ماسک صورت میپوشند احساس امنیت کاذب را به دست نمیآورند و همچنان درگیر اقدامات محافظتی دیگری مانند شستن دستها هستند.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، محققان ۲۲ بررسی منظم را مورد مطالعه قرار دادند که تأثیر پوشیدن ماسک در گسترش ویروسهای تنفسی به غیر از کرونا را مورد بررسی قرار داده است تا مشخص شود که آیا افراد با استفاده از ماسک دچار سهل انگاری میشوند یا خیر.
بیشتر بدانید:
برخی از مقامات بهداشتی در اوایل شیوع کرونا ابراز نگرانی کردند که مردم ممکن است با استفاده از ماسک صورت نسبت به دیگر اقدامات محافظتی بی توجه شوند. با این حال، محققان گفتند که شش مطالعه نشان داده است که پوشیدن ماسک صورت تأثیر منفی بر بهداشت دست نمیگذارد. محققان نوشتند: «پوشیدن ماسک باعث کاهش دفعات شستشوی دست یا ضدعفونی کردن دست در هیچ یک از شش مطالعه نشده است.»
ماجرا وقتی جالبتر میشود که بدانیم دو مطالعه به این نتیجه رسیدند که میزان شستشوی دست در گروههایی که ماسک صورت داشتند، بالاتر بود. کالین فورنس، اپیدمیولوژیست کنترل عفونت و استادیار دانشگاه تورنتو، گفت: "ناهماهنگی شناختی" میتواند توضیح دهد که چرا بیشتر افراد حاضر در مطالعات که ماسک میپوشیدند بیشتر بهداشت را رعایت میکردند. تئوری ناهماهنگی شناختی نشان میدهد وقتی فرد دارای دو یا چند باور یا ارزش متناقض باشد، میتواند دچار پریشانی روانشناختی شود.
البته مشکلی که این روزها در برخی از کشورها وجود دارد این است که پس از ترس اولیه از همه گیری کرونا، اکنون رعایت کردن پروتکلهای بهداشتی برای جلب توجه عموم مردم دشوارتر میشود.