صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۶۴۸۲۰
تعداد نظرات: ۳۸ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۲۱ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
نشریه هیل:
معامله چین با ایران مشابه موافقت نامه‌ای است که این کشور در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ با روسیه امضا کرده بود. در آن توافق نامه در سال ۲۰۱۳ این امکان برای روسیه فراهم شد که در طول ۲۵ سال، ۳۶۰ میلیون تن نفت خام را با ارزش ۲۷۰ میلیارد دلار از ایران تأمین کند. هنگامی که این معامله اعلام شد، بدبین‌ها استدلال می‌کردند که ارزش واقعی این توافق به مراتب کمتر از چیزی است که ظاهراً دیده می‌شود. حتی به این موضوع نیز با تردید نگاه می‌شد که روسیه به اندازه‌ای که در توافق مشخص شده بود، از ایران نفت بخرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نشریه The Hill آمریکا نوشت: اگر اوباما موفق شد اسرائیل و اعراب خلیج فارس را در مواجهه با دشمن مشترکشان یعنی ایران به یکدیگر نزدیک کند، ترامپ در آستانه نزدیک کردن چین و ایران در مقابل دشمن مشترک شان یعنی آمریکا قرار دارد. همانطور که به طور گسترده گزارش شده است، پارلمان ایران در حال بررسی توافق 25 ساله بین تهران و پکن است. در صورت تصویب این موافقت نامه، 400 میلیارد دلار سرمایه گذاری چین در ایران، تخفیف نفت ایران برای پکن و همکاری های مشترک نظامی و فناوری میان طرفین تضمین می شود. نتیجه همان چیزی خواهد بود که دو کشور "مشارکت استراتژیک" می نامند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در صورت نهایی شدن این معامله، با توجه به روابط عالی پکن با اسرائیل و ایران، بسیار محتمل است که چین به عنوان واسط میان دو دشمن دیرینه یعنی تهران و تل آویو عمل کند. به این ترتیب، با وجود حضور عمده نظامی آمریکا در منطقه، در عمل این چین خواهد بود که از ثبات و امنیت منابع نفت، گاز و فناوری منطقه اطمینان حاصل خواهد کرد.

معامله چین با ایران مشابه موافقت نامه ای است که این کشور در سال 2013 و 2014 با روسیه امضا کرده بود. در آن توافق نامه در سال 2013 این امکان برای روسیه فراهم شد که در طول 25 سال، 360 میلیون تن نفت خام را با ارزش 270 میلیارد دلار از ایران تأمین کند. هنگامی که این معامله اعلام شد، بدبین ها استدلال می کردند که ارزش واقعی این توافق به مراتب کمتر از چیزی است که ظاهراً دیده می شود. حتی به این موضوع نیز با تردید نگاه می شد که روسیه به اندازه ای که در توافق مشخص شده بود، از ایران نفت بخرد.

اما اقدامات مسکو در طول زمان، در حال ثابت کردن نادرستی ادعای بدبین ها است. در سال 2019 روسیه 900 میلیون بشکه یا حدود 125 تن نفت خام به چین تحویل داد. بر اساس میزان تحویل تا مارس امسال، تخمین زده می شود که روسیه 1.520 میلیارد بشکه نفت خام یا حداقل 165 میلیون تن را در سال 2020 تحویل دهد. با این سرعت، روسیه از هدف 360 میلیون تنی در سال 2021 پیشی خواهد گرفت. به طور مشابه، مسکو احتمالاً نیازهای چین به گاز طبیعی را مطابق آنچه در توافقنامه 2014 آنها مشخص شده است، برآورده می کند. گفتنی است، روسیه اخیراً خط لوله انتقال قدرت سیبری را به ارزش 55 میلیارد دلار تکمیل کرد. این خط لوله از دسامبر سال 2019 تحویل گاز طبیعی به چین را آغاز کرد.

با توجه به نیاز سیری ناپذیر چین به انرژی برای اقتصادش، به ویژه هنگامی که این کشور از شرایط بحرانی کرونا ویروس رهایی یابد، هیچ دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم، توافق آتی و احتمالی نفت چین با ایران، موفقیت کمتری نسبت به موارد مشابه داشته باشد.

چین به نوبه ی خود در بخش های بانکی، ارتباطات از راه دور و زیرساخت های ایران سرمایه گذاری خواهد کرد. در حقیقت، انتظار می رود توسعه بنادر و فرودگاه های ایران توسط چین باعث تقویت راهبرد "رشته مروارید" پکن شود که هم اکنون از هامبانتوتا در سریلانکا و گوادار در پاکستان امتداد دارد و به جیبوتی در شاخ آفریقا می رود. باید توجه داشت که آنچه تحت عنوان تعهدات تجاری چین از آن نام برده می شود و تحولات بندری چین به وضوح از اهمیت نظامی برخوردار است. این موضوع با آموزش ها و مانورهای مشترک، تحقیق و توسعه نظامی مشترک و همکاری های اطلاعاتی که توافق پکن-تهران نیز شامل آنها می شود، تقویت خواهد شد.

با این وجود ، حتی در حالی كه چین خود را در اقتصاد و ساختار نظامی ایران درگیر كرده است، همچنان به عنوان سرمایه گذار اصلی در بخش فناوری پیشرفته اسرائیل مطرح است. سرمایه گذاری های پکن در اسرائیل، نگرانی هایی را برای واشنگتن ایجاد کرده است. در همین ارتباط باید گفت که بر اثر  فشارهای آمریكا، اورشلیم از اعطای قراردادی برای ساخت بزرگترین كارخانه نمك زدایی در جهان به شركت چینی هاچینسون خودداری كرد. اما شرکت های چینی مشغول ساخت راه آهن تل آویو که در نزدیکی مقر وزارت دفاع این کشور خواهد بود، شدند. تمامی شرکت های چینی داوطلب، در حال کار در زمینه ی ساخت راه آهن، مترو یا احداث بزرگراه در ایران هستند. در همین حال، یک شرکت چینی به نام گروه بین المللی بندر شانگهای در حال ساخت بندر کانتینری در حیفا است. شرکت مهندسی بندر چین نیز در حال ساخت بندری در اشدود اسرائیل است. هر دو بندر به پایگاههای مهم دریایی اسرائیل مربوط هستند. به همین دلیل، نیروی دریایی ایالات متحده در نظر دارد تا به تمامی بازدیدهای بندری از حیفا خاتمه دهد.

تحلیلگران اسرائیلی می ترسند که چین ممکن است از ابزار اقتصادی خود برای فشار بر تل اویو به منظور جلوگیری از هرگونه حمله برنامه ریزی شده به تأسیسات هسته ای ایران استفاده کند. همچنین امکان دارد پکن از اعمال هر گونه اهرم سیاسی اورشلیم در سازمان ملل یا هر جای دیگر علیه ایران جلوگیری به عمل آورد. اسرائیل در حال حاضر خود را مجبور به هماهنگی عملیات هایش در سوریه با مسکو می داند. به نظر می رسد، در آینده باید عملیات هایش در مورد ایران را با چین هماهنگ کند. جالب است که برخی از مخالفان در ایران نیز از توافق پیشنهادی با چین می ترسند. آنان می گویند، ممکن است که قدرت پکن آزادی عمل تهران را در منطقه مهار کند.

سرانجام، روابط نظامی و اقتصادی فزاینده پکن با روسیه که مانند ایران و چین هدف تحریم های آمریکا است، چین را در خاورمیانه بیشتر تقویت می کند. مگر در مواردی که واشنگتن بتواند در چارچوب یک استراتژی منسجم همه بازیگران منطقه را با چیز دیگری غیر از تحریم ها درگیر کند. یا اینکه واشنگتن بتواند فراتر از تحریم ها، خود را به عنوان چیزی بیشتر از یک تماشاکننده ی چین در حال ظهور به عنوان داور ثروت در خاورمیانه ببیند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۷
ناشناس
|
۰۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
یعنی انتخاب دوروتر از تو بازم خودتی، اون ازدروغ هایی که درمورد برجام به خورد مردم دادی، اینم از امروزت، شرم کن
خسته نشدی از جناح بازی؟! کی میخوای واقعیت رو بگی؟ مراقب باش مثل روح الله زم نشی
بویراحمد
|
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
هر کشوری به دنبال منافع خودش هست. این ما هستیم که باید درست تصمیم بگیریم. ما باید استدلال کنیم که آیا قدرت آمریکا بیشتر هست یا چین وروسیه.. در آینده کدومش بیشتر قدرت دارن.. حالا به نظر من باید اینو به رفراندوم بگذارند.... ملت ایران باید تصمیم بگیرند نه دولتمردان... چون دولتمردان به خاطر خودشون هر کاری می‌کنند... نظر من اینه با توجه به تاریخ گذشته کشورها در قبال ایران تصمیم معقولی بگیریم......
حسین
|
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
با سلام . چین هر جا کار کرده فقط افتضاح است. چون هر پروژه ای را که کار کرده و تحویل داده . هر هفته باید قطعات عوض شود اگر پول قطعات تعویض شده در یک سال را حساب کنیم خودش پول یک پروژه دیگر میشود. به چین اصلا امیدی نیست. آقایان فقط روی کاغذ را میبینند .به به چه قشنگ نوشته شده. آقایان که عمل را نمی‌بینم.
ناشناس
|
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
همین الان یک قرارد چند ساله صید ماهی باچین درخلیج فارس باچین داریم درعرض دوسال اندازه دویست سال خسارت زده‌اند قرارداد 25 ساله باچین جز تاراج کشور وبدبختی بیشتر برای ایرانیان چیز ی دیگری ندارد البته برای افراد خاصی سرشار از سود است
ناشناس
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
یعنی کشور رو ببخشیم به چینی‌ها تا اونا از تاسیسات هسته‌ای ما (که تا الان جز ضرر برای ما چیزی نداشته) محافظت کنن!!!
شهرام
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
توافق ایران با چین خیلی بزرگتر از یک توافق تجاری است این توافق به کارگردانی انگلستان و بارونهای پول و ثروت انجام می گیرد هدف خارج کردن آمریکا از منطقه .....و حمایت مالی و نظامی توسط چین است در سایت خانواده های یهودی چین جایگزین آمریکا شده و جناح ملی گرای آمریکا به سختی در مقابل این تحولات مقاومت می کند. ثمره خروج آمریکا از منطقه ....
ناشناس
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
سلام چین از ایران برای ابزار فشار بر امریکا و گرفتن امتیاز از امریکا در شرق اسیاست.و هیچ توافقی با ایران شکل نمی گیرد و اوضاع از این بدتر خواهد شد.و دلار ۴۰ تومن میشود که منجر به تنش های اجتماعی میشودچون دولت هیچ قدمی در بهبود وضعیت مردم بر نمی دارند
.
امیر راستگفتار
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
من نمیفهم مشکل شما با کامنتهای من چیه ؟ خیلی وقتها تقطیع و دم بریده میشه تا جائی که اگه به خوم باشه اجازه نشر اونونمیدم و کامنتهائی که در اون نظر واقعی من مطرح شده که دلم میخواد دیگران اونو بخونن و نظرشون رو هم بگن که شما منتشر نمیکنین! یعنی کامنت وقتی خیلی ابکی باشه خوبه؟
ناشناس
|
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
عالی میشه اگه پول نفت به ایران خرج بشه وقیمت دلار افت کنه
احسان
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
نه شرفی نه غربی
ناشناس
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
تو این قراداد 25 سال را قطع کنید. هر موقع که خواستین طرف بزارید کنار. من مخالفم .
سهراب
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
درهرحال باوضعیت وشرایط فعلی که مادرگیرشیم،این قرارداد میتواندبه معنایه برون رفت ازوضع موجودباشه ومارو ازانزوابیرون بکشه وجان تازه ای دراقتصادخرابمون بدمه ودیلیل اصلی مخالفت دشمنانمون بااین قراردادهم همینه
ناشناس
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
هر کشوری باید بفکر پیشرفت و منفعت خود باشد. اما همکاری باکشورهای دیگر هم موثر است و هم پر سود. برای دفاع هم هم کاری بسیار ضروری می باشد. بنابراین هر گونه دوستی وهمکاری با کشورهای مانند چین وروسیه و هند حتما برای کشور مفید است.
اما اقای روحانی باید دهان مدیران وزارت بهداشت را ببندد تا در هر مراسمی از کرونای چین نگویندوچون کرونا از دوسال قبل در اروپا وامریکا دیده شده بود. ان ها ندانستند. اما چینی ها فهمیدند و به دنیا ابلاغ کردند
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
آقای محترم شما که میگویید اقای روحانی باید توی دهن وزارت بهداشت بزند یه کم تحقیق کنید سپس نظر بدهید وزارت بهداشت توی دهنی خورده وگرنه روزانه دویست سیصد نفر جانشان را از دست نمیدادند دوم اینکه بله این ویروس از چین است چطور هشت ماه از این اپیدمی می گذرد فقط یه استانش درگیر شد تازه باید منتظر طاعون خیارکی هم باشیم.
ناشناس
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
دست آخر ملت تاوانش را باید بدهند که نتیجه اش فقر و بیکاری و بی ارزش شدن پول ملی است از جمله این قراردادها مثل کر سنت و قرارداد نیروگاه هسته ای با روسیه و انواع قراردادهای ورزشی و برجام و تقسیم دریای خزر و .......
ناشناس
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
۸۰ در صدل به نفع چین خواهد بود
ناشناس
|
۰۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
کاش این قرارداد با چین هرچه زودتر اجرا می‌شد تا بیشترمشکلات اقتصادی مردم وکشورحل میشد، ویک شکست میشد برای تحریم آمریکا
رضا ساعی
|
۰۷:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
چین میخواهد که اسرائیل به ما حمله نکند؟؟؟؟؟
علی
|
۰۶:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
عزیزان من.حتی توافق۱۰۰یا۱۰۰۰ساله هم ببندن تغییری درمعیشت مردم بوحودنمی آید.تازه یادگرفتن مالیات ازخانه های خالی بگیرن.مالیات روزیادکنندومردم روتوبورس سرگرم کنندویکدفعه بورس روخالی کنند.اصلااجازه ارزان شدن رونمیدن.شایدماشین پراید۱۰۰میلیونی بشه۸۰میلیون نه اینکه بشه ۳۰ وناممکن ۸میلیون.
امیر
|
۰۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
انشا اله با باج دادن به یکی دخل دیگری بیاد و بعد خدمون بعدی رو اوکی کنیم
انشا اله مسیر درسته خدا کمکمون کنه
امیر راستگفتار
|
۰۶:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
یه زمانی چهل سال پیش قرار بود و شعار اصلی انقلاب بود(نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی) ! حالا که قراره به این شعار عمل نشه و خیلیها هم بودند که از اول میگفتند این فقط یه شعار دهن پر کنه و هرگز عملی نخواهد شد که میبینیم راست میگفتند چرا باید اقا بالا سر درجه دو برای خودمون بتراشیم؟ میشه سد راه برای برقراری رابطه با جهان رو با یک تجدید نظر در دشمنی با غرب و امریکا خراب کرد و خودمون رو دربست تو بغل چین نندازیم" ما که کشور فقیری نیستیم که جین بخواد از فقر ما سواستفاده کنه و با سپردن همه چیزمون به چین ترس همیشگی داشته باشیم که نکنه خدا نکرده چین پشتشو به ما کنه اگه مطابق میلش در هر زمینه ای عمل نکنیم!بنظر من این میتونه یه اشتباه بزرگ تاریخی باشه!
ناشناس
|
۰۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
سلام...نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی یک روزی اگرنفت تمام شودچی
M.R
|
۰۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
چطوری جواب اون همه شهید که دفاع برا یک وجب این خاک کردن ووو
ناشناس
|
۰۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
اگه قرار داد تایید بشه تا ۲۵سال دیگه کشوریی بنام ایران وجود نداره ...
ناشناس
|
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
مخالفاکه همیشه سازخودشونومیزنن من همین رامیدانم که هرجاآمریکاناراحت میشه وبرعلیه آن چیزبوق تبلیغاتی اش گوشهاراکرمیکنداحساس بایدکردکه اینکارویااینقراردادها به نفع ملت وکشورمونه حالابااین آمریکای دشمن عده ای معرض یاشایدبیشوادبه مساعل روزدنیاهم به کمک اونورآبیها اظهارهای غلط میکنند ،مسعولین ماورهبرمعظم انقلاب حساب شده کارقراردادای اینچنینی رامنعقدمیکنند،
ناشناس
|
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
متن ترجمه شده بسیار ضعیف و پر از اشکال است لطفا اصلاح نمایید.
سید عباس تسبیحی
|
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
فکر‌نمی گنم این مقداری که ما در خصوص. این قرارداد صحبت میکنم چین حتی در خصوص آن فکر کند .
ناشناس
|
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
نفت رو مفت ومجانی میخوان بدن به چین
علی
|
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
سوای از این مطالب،حقیقت اینه که تمام ممالک به دنبال تامین منافع خودشون هستند چین هم همینطور
امیدواریم این مثل برجام در 20 دقیقه تصویب نشه که یک آبروریزی و رسوایی بزرگ به نام علی لاریجانی ماندگار شد.
ناشناس
|
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
واقعا نویسنده یا مترجم خودشان فهمیدن چی نوشتن؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
اصلا شما بگوئید نمیدانم چرا نویسنده ذوق میکند که چین می خواهد غاصب ایران وحاکم خاور میانه شود؟البته اگر این نظر را بذاری
mohammad
|
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
الساعه چين حدود ۲ ميليون و بيشتر از عربستان نفت روزانه خريدارى مى کند اين به معناى اين است که به ايران پشت کرده و نخواسته که خود را با امريکائيها رو در رو کند. البته اين از ديد و جنبه اقتصادى است که چين ريسک اقتصادى را حاضر نشده براى خود خريدارى کند. اينک شما پيش بينى مى کنيد که در شرايط سياسى که بالطبع ريسک آن به مراتب بالاتر از مسائل اقتصادى است چين از ايران پشتيبانى خواهد کرد؟
پاسخ ها
فری
| |
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
احسن مرحبا
علی
|
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
این قضیه تحریم های امریکا را بهتر میکند و چین از اب گل الود ماهی میگیرد و مرزهای اسراییل را بدون داعش به مرزهای ما نزدیک میکند
پاسخ ها
کاردوخ
| |
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
همین الانم دارە بیشتر از سعودی های نفت می خرە چێنی های جای اعتماد نیستن وقتش برسە بە خاطر اقتصادش بە شما پشت می کنە
طاها
|
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
چه اشکالی داره تمام کشورها باهم قردادداره معامله میکنه ایران وچین هم همان طورولی درمعامله باید بادقت عمل شود مثل برجام ظریف نباشه بایک .... ارزش ازبین بره
حامد
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
هیچ چیزی تغییر نمیکند..........همه این تحلیل ها غیر واقعی هستند...........
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
داداش اشتباه میزنی اون برجام بود با تحلیل های غیر واقعی که هیچ چیز رو بهتر نکرد هیچ بد ترم کرد