صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۶۴۲۱۵
تعداد نظرات: ۲۹ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۱ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۹
معاون کل وزارت بهداشت در تشریح وضعیت کرونا در کشور، با بیان اینکه وضعیت اصلا خوب نیست، در عین حال تهران را منبع پخش کرونا در کل کشور خواند و گفت: تا زمانی که بستریها کاهش نیابد، مرگ ۲۰۰تایی مهمان ماست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون کل وزارت بهداشت در تشریح وضعیت کرونا در کشور، با بیان اینکه وضعیت اصلا خوب نیست، در عین حال تهران را منبع پخش کرونا در کل کشور خواند و گفت: تا زمانی که بستریها کاهش نیابد، مرگ ۲۰۰تایی مهمان ماست.

به گزارش «انتخاب»، دکتر ایرج حریرچی درباره آخرین وضعیت کرونا در کشور، با بیان اینکه اوضاع اصلا خوب نیست، به طوری که در استان خراسان رضوی افزایش ابتلای ۳۰۰ درصدی داشته ایم، گفت: بر همین اساس هم با نظر وزیر بهداشت چند نفر از معاونان و مدیرکل های وزارت بهداشت به این استان سفر داشتند. در عین حال دانشگاه علوم پزشکی استان هم به خوبی عمل می کنند، اما با این حال شرایط در این استان بغرنج است. تقریبا کل کشور وضعیت قرمز دارد، برخی استان ها که قرمز نیستند، یک میلیون نفر جمعیت دارند. بنابراین وضعیت قرمز و در حال هشدار است.

مطالب و ویدیوهای بیشتر:

مراقب کودکان باشید

به نوشته ایسنا، وی افزود: وقتی یک بیماری ویروسی و عفونی ایجاد می شود، روندی افزایشی دارد. بر این اساس مردم می ترسند و میزان حضور مردم در جامعه بر اساس این افزایش ترس، شدیدا کاهش پیدا می کند و بیماری نیز به تبع این موضوع کاهش پیدا می کند. مانند اتفاقی که حوالی اردیبهشت ماه در کشور ما رخ داد. حال بعد از کاهش بیماری ترس مردم شروع به کاهش می کند و مجددا حضور در اجتماع بالا می رود و دوباره بیماری و مرگ و میر ناشی از آن افزایش می یابد. این سیکل قابل تکرار است. مردم باید مراقب باشند، از کودکان شان مراقبت کنند. زیرا کودکان هم می توانند مبتلا شوند. از طرفی یک قسمت از کاهش ترس هم ناشی از این است که عده ای مبتلا شده اند و تصور می کنند که ایمن شده اند، اما شفاف می گویم که هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد که افرادی که مبتلا شده اند، ایمنی کامل پیدا کرده اند.

تا زمانی که بستریها کاهش نیابد، مرگ ۲۰۰تایی مهمان ماست

حریرچی ادامه داد: در اسفند و فروردین میزان بستری در کل کشور بسیار زیاد شد، اما سپس روند کاهشی را حفظ کرد و اکنون مجددا روندی افزایشی دارد. به طوری که میزان بستری ما از هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت حدود ۵ نفر است و روزانه تقریبا ۴۰۰۰ نفر فرد مشکوک و یا کرونا مثبت را بستری می کنیم تا زمانیکه ابتلا و بستری صعودی است، دو تا سه هفته بعد مرگ های ناشی از بیماری نیز افزایش می یابد. زیرا پنج تا ۱۰ درصد افرادی که در بیمارستان بستری می شوند، فوت خواهند کرد. تا زمانیکه بستری کاهش نیابد، مرگ ۲۰۰تایی مهمان ماست.

چاقی از ریسک فاکتورهای کروناست

وی با بیان اینکه میزان مرگ های ما بسیار ناراحت کننده است، گفت: روزی ۲۰۰ مرگ، یعنی ۲۰ درصد موارد مرگ روزانه در کشور. بر این اساس اکنون از هر ۵ فوتی که در کشور اتفاق می افتد، یکی مربوط به کروناست. این واقعیت امروز ماست و تا زمانی که مسائل بهداشتی و فاصله گذاری را رعایت نکنیم، حل نمی شود. فکر نکنیم که کرونا برای همسایه است. ۷۰ درصد مردم ما یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند و ۳۰ درصد لاغرند و یا وزن نرمال دارند. در بالغین ۱۴ درصد دیابت دارند و ... افراد عادی که چاق هستند هم می توانند مبتلا شوند. چاقی یکی از ریسک فاکتورهای کروناست و ثابت شده که هر یک کیلوگرم کاهش وزن، یک درصد احتمال ابتلا به کرونا را کاهش می دهد.

۶۰۰ بستری روزانه در تهران / تهران منبع پخش کرونا به کل کشور

حریرچی درباره وضعیت تهران، گفت: بستریهای تهران در فروردین رو به سقوط نهاد، اما اکنون بستری روزانه جدید روزی ۶۰۰ مورد است. همچنین در تهران حدود ۴۵۰۰ بستری روز تخت داریم. باید توجه کرد که تا زمانیکه این روندها افزایشی است، مرگ و میر نیز افزایشی خواهد بود. کرونا آینه عمل ماست، هر رفتار نامناسب بهداشتی ما ۵ الی ۷ روز بعد خودش را در حوزه سرپایی نشان می دهد، دو الی سه هفته بعد در بستری و چهار الی شش هفته بعد در مرگ و میر خودش را نشان می دهد. اکنون تهران منبع پخش بیماری به کل کشور تبدیل شده است و چرخش زیاد است؛ به ویژه در شهرستان های اطراف تهران مانند البرز و بعد هم شمال و... و. . هر کسی که از تهران به شهرهای اطراف در رفت و آمد است، می تواند افراد دیگر را آلوده کند.

معاون کل وزیر بهداشت اظهار کرد: دو کشوری که شدیدا در آمار کرونا بالا می روند، آمریکا و برزیل هستند که ناشی از رهبری سیاسی این کشورهاست. آمریکا با نزدیک ۴ درصد جمعیت جهان اکنون در کرونا ۲۲ درصد مرگ و میر جهان را دارد.

حریرچی با اشاره به تشدید بازرسی ها در کشور، گفت: از ۲۲ تا ۳۱ تیر ماه ۵۴۷ هزار مورد از مراکز صنفی را بازرسی کردیم و تا کنون ۲۱ درصد را بازرسی کردیم، اما فقط ۷۰۰۰ نفر نیرو داریم. در حالی که فقط ۲.۵ میلیون واحد صنفی ثبت شده داریم. بر هیمن اساس از مردم و صنوف می خواهیم که به ما کمک کنند. از ۲۲ تا ۳۱ تیر ماه ۱۷۱۴ مورد واحد متخلف را پلمب کردیم. در تهران هم ۲۳۵ واحد پلمب شده است.

لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی در مطب ها

وی افزود: درباره رعایت پروتکل های بهداشتی برخی مراکزی که وضعیت نامناسبی داشتند، وضعیت شان بهتر شده است. به طوری که رعایت پروتکل ها در ادارات و سازمان ها به ۷۹درصد، آرامستان ها به ۸۰ درصد، رستوران ها ۷۷ درصد، رسیده و وضعیت در دفاتر پیشخوان هم بهبود داشته است. در داروخانه ها رعایت پروتل های بهداشتی ۲۷ درصد بوده است. متاسفانه پاساژ گردی هم وجود دارد. در عین حال متاسفانه رعایت پروتکل ها در مطب ها در حد ۱۰ درصد و ۹ درصد است. در این زمینه با سازمان نظام پزشکی مکاتباتی داشتیم و درخواست کردیم که رعایت کنند. در بخش دولتی جامعه پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی مان، حماسه آفریدند و شهید، مبتلا و جانباز دادند. اما تعدادی متاسفانه در مطب های خصوصی موارد را رعایت نمی کنند.

وضعیت استفاده از ماسک در کشور

معاون کل وزارت بهداشت درباره وضعیت استفاده از ماسک در کشور، گفت: طبق ارزیابی هایی که از ۲۲ تا ۳۱ اردیبهشت ماه انجام شده است، در شاغلین ادارات و بانک ها ۸۵ درصد، مردم در وسایل نقلیه عمومی ۷۴ درصد و مردم در مراجعه به واحدهای صنفی ۶۷ درصد ماسک می زنند. البته میزان استفاده از ماسک در کشور از ۲۲ درصد به ۵۰ الی ۶۰ درصد افزایش یافته است، اما کافی نیست. باید توجه کرد که در سنگاپور ۹۲ درصد مردم ۵ ماه است که ماسک می زنند، در چین ۸۸ درصد و در ویتنام ۸۷ درصد از مردم ماسک می زنند. کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا و ... بالای ۸۰ درصد مردم از ماسک استفاده می کنند. در عین حال طبق پروتکل ها ۹۵ درصد مردم هنگام خروج از خانه باید ماسک استفاده کنند و نیازی هم نیست که ماسک سه لایه و N۹۵ و... استفاده کنند، بلکه می توانند از ماسک خانگی استفاده کنند.

سیاستی برای ایمنی گله ای وجود ندارد

حریرچی درباره رفتن به سمت ایمنی جمعی در کشور، گفت: هیچ برنامه و توصیه و سیاستی مبنی بر اینکه به ایمنی جمعیتی یا ایمنی گله ای برسیم، از طرف دولت وجود ندارد. کشورهایی مانند انگلیس و سوئد هم که به این سمت رفتند، شکست خوردند. ما با آبله و سرخک بیش از ۱۰ تا ۱۵ قرن درگیری داشتیم که از طریق ذرات هوایی منتقل می شدند و هیچ گاه برایشان ایمنی جمعی ایجاد نکردند تا زمانیکه واکسن برایشان ساخته شد. همچنین برای ایدز و مالاریا هم هنوز بشر موفق نشده که واکسن بسازد.
حداقل تا یک سال خبری از واکسن نخواهد بود

وی افزود: متاسفانه تصور می کنیم که واکسن ساخته می شود و تمام می شود. در حالی که هیچ اعتباری در این باره وجود ندارد و حداقل تا یکسال خبری از توزیع عموم واکسن در دنیا نخواهد بود. در عین حال شک هم وجود دارد که برای ویروسی که ایمنی چند ماهه می دهد، چند بار در سال باید واکسن زد و آیا ایمنی دائمی می دهد یا خیر و شرکت ها هم بیشتر به دنبال پول هستند. در زمینه واکسن آنفلوآنزا در حال کار هستیم و هم تولید داخلی ما در این سال به عرصه می رسد و هم قرارداد بستیم که از کشورهای مختلف وارد شود، اما نمی دانیم که با تحریم های ناجوانمردانه ای که وجود دارد، اوضاع چگونه می شود.

حریرچی درباره دارو درمانی کرونا نیز گفت: با تاکید می گویم که هیچ دارویی که تاثیر معنی داری بر روی این ویروس منحوس بگذارد، وجود ندارد. داروی فاویپیراویر که مردم برایش چند میلیون می دهند، ثابت شده هیچ تاثیری نداشته است. در عین حال باید توجه کرد گاهی یکسری افراد شیاد ادعای دارو می کنند و گاهی افراد ساده و نادان هستند. ۹۵ درصد افراد مبتلا به کرونا خود به خود بهبود می یابند. ۹ درصد بستری ها هم خودشان خوب می شوند. هیچ داروی گیاهی یا طب سنتی و شیمیایی بدون تجویز پزشک نباید استفاده شود. حتی رمدسیویر هم که اخیرا اعلام شد، در یک مرحله از بیماری حداکثر ۲۰ درصد تاثیر دارد و برای کسی که به ای سی یو می روند و لوله گذاری می کنند، هیچ تاثیری ندارد. مردم به دنبال این داروها نروند و از بیرون آن ها را خریداری نکنند. زیرا امکان تقلب در این داروها زیاد بوده و در عین حال تاثیری ندارند.

وی درباره برگزاری مراسم محرم نیز گفت: کسانی که تریبون دارند، حرفی نزنند که بعدا خجل شوند. دین متولی دارد و مقاماتی مانند رهبر و مراجع تقلید سلامت مسلمانان را اولویت قرار می دهند و سلامت را با محرم خواهیم داشت. اجازه دهید که سیاست گذاران تصمیم بگیرند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
چرا امار حریرچی با امار سخنگوی وزارت بهداشت متفاوت است ؟؟
مثلا همین امروز سخنگوی وزرات بهداشت گفته 1282 نفر بستری شدند در حالی که حریرچی میگه روزانه 4 هزار نفر بستری داریم !!! هیچوقت تا حالا اماری که مبنی بر بستری 4 هزار نفر در یک روز باشد نداشتیم!؟!
کی راست میگه بالاخره؟؟؟
م ت
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
به وزیر بهداشت بگو که به روحانی بگه!!
ناشناس
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
بالاخره موفق شدید همه جا را قرمز کنید.کی جشن میگیریم؟
ناشناس
|
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
پس اعتراف میکنید روزی 400 نفر فوت می شوند نه 200 نفر.10 درصد 4000 نفر.لطفا رسما در آمار بیاورید افزایش فوتی ها را تا مردم تصمیم بگیرند برای زندگیشون.یا مرگ یا قناعت و گرسنگی
ناشناس
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
پس اعتراف میکنید روزی 400 نفر فوت می شوند نه 200 نفر.10 درصد 4000 نفر.لطفا رسما در آمار بیاورید افزایش فوتی ها را تا مردم تصمیم بگیرند برای زندگیشون.یا مرگ یا قناعت و گرسنگی
سیاوش
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
باز هم مقصر مردم
پس حکومت و دولت چه کاره اند
جوری از مهمانی مرگ 200 نفر صحبت میکند انگار آمار بقیه دنیا و درصد مرک و میر را نمیدانیم
چرا مثل فروردین و اردیبهشت عمل نمیکنید و همه چیز را عادی جلوه میدهید
پس رسانه ملی دانش و تخصص کجا رفته
مردم را دریابید کادر درمان را دریابید همه خسته اند بیمارستانها خصوصی را تجهیز کنیر مراکز تست را تقویت کنید نعداد تست را زیاد کنید زنجیره ابتلا را قطع کنید اگر کسی به فرمانها توجه نکند جریمه اش کنید ستاد فرماندهی برای همین درست شده بحران جدی است و اگر نجنبیم روزهای غم انگیزی پیش رو داریم
اجتماعات را ممنوع کنید ماسک در اختیار مسافران مترو قرار دهید و از خیرین کمک بگیرید و هر کاری که از دستتان بر میاید انجام دهید
ناشناس
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
اقای حریرچی:
پس اقای رئیس جمهور با کدام منطق و استدلال علمی
مجوز برگزاری عزاداری محرم را در محرم
را از سوی ستاد پیشگیری کرونا صادر نموده اند
ایا عزاداری محرم هم مثل کسب اقتصادی هست که اگر از طریق صدا وسیما برگزار شود
به اقتصاد لطمه وارد میشود
دکتر یوسف اویسی
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
اقای حریرچی پشت میکروفون سیما به همه توهین می کند و می گوید استادی که حرفی بر خلاف ان چه که من می گویم بگوید بی سواد است. به مردم می گوید از روی نادانی خانه فروخته و دارو خریده اند و اگر ان چه که من می گوید انجام ندهند اوضاع بدتر می شود. هر روز هم مقداری خط کج و معوج نشان می دهد و می گوید طبق امار چنین و چنان.اقای حریرچی لطفا بفرمایند:
1- اگر اساتید بی سواد و از روی نادانی حرفی می زنند. شما برای مردم توجیه فرمائید چرا 90 در صد مردم طبق گفته خودتان از بیماری خوب می شوند ولی ده درصد در بیمارستان بستری می گردند و از بستری ها هم تعداد بهبودی پیدا می کنند. اگر با سواد هستید این فرق را برای مردم توجیه فرمائید . لطفا بگوئید چرا برخی بدون درد هستند و تعداد کمی دچار درد وحشتناک می شوند. شما اگر با سواد بودید هرگز داروئی که مضر است مصرف نمی کردید. تا من اخطار دادم که از کورتن و کلروکین استفاده نکنید. تا ان زمان چه به سر مردم اوردید. کی بی سواد هست؟
2-چرا مجوز استفاده از داروئی دادید که اثری روی کرونا ندارد؟
3- چرا پزشکی که داروئی خارج از لیست داروئی ایران را تجویز کرده بر خورد نکردید؟
4- چرا بجای بر خورد شدید با چنین پزشکانی تازه داروی بدون اثر را خود تولید کردید.
5- هم وطن هائی که این دارو را به قیمت 60 میلیون از بازار سیاه خریده و شما انرا مصرف کردید و مریض هم مرده تاوانش با کی هست . تو یا ان پزشک بی وجدان و00000
تا کی با جان مردم بازی می کنی و تا کی روش درمان را تعطیل کردن و از خانه خارج نشدن می گذاری
ناشناس
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
انوقت روحانی میگه برید عزاداری کنید تا بیشتر مردم کشته بشن واقعا از خودم متنفرم که به کسی رای دادم که از نظر این مسول مردم و گوسفند فرقی با هم ندارند روحانی قیامتی هم هست
ناشناس
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
شما لطف کن به آقای رییس جمهور تدبیر و امید هم سفارش کن و بگو حسن کرونا خیلی خطرناکه
ناشناس
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
برا همين مي خواين محرم و عرفه و اينا رو باشكوه برگزار كنين؟!
ناشناس
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
با این وضعیتی که خودتان اذعان می کنید می خواهید کنکور دکتری برگزار کنید؟ خدا ورتان دارد و خودش به داد ملتی که گرفتار مشتی نادان است برسد یکی نیست به این ... ها بگوید فرض کنید صد در صد پروتوکول ها را در حوزه های برگزاری آزمون رعایت کنید با ایاب و ذهاب ها چه می کنید با فضاهای شهری و مسافرت های بین شهری چه می کنید زمانی که با این شدت فراگیری وجود نداشت به تاخیر انداختید حالا که خودتان می گویید از خانه در نیایید ماسک را فراموش نکنید تجمع بیش از ده نفر نکنید و .... می خواهید کنکور دکترا برگزار کنید و جماعت زیادی را به قبرستان بفرستید!
ناشناس
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
خیلی جالبه که ما هر روز 200 تا مرگ کروناییداریم وهیچ وقت مقدارش تغیر نمی کند در این بین عدهایی هم با همین ویروس ترور می شوند از اقشار نحتلف وهیچ کس نمی فهمه
ناشناس
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
وضع خوب نيست ولي قراره مراسم محرم به هر قيمتي برگزار بشه!!
ناشناس
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
خاک بر سرتون که زیر بار محدودیت نمیرید
ناشناس
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
به همین دلیله که مجوز اجتماعات عزاداری ماه محرم صادر شده!!!
سخاوت
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
تکلیفتون رو با مردم مشخص کنید .هرکدومتون دارید یه چیزی میگید ! شما تمام مصاحبه هایی که داشتید تمام نا امید کننده و تلخ و ایجاد وحشت ًهمکار دیگتون میگه اوضاع تحته کنترله ُُُُُ یه مسول دیگه یه صحبت دیگه میکنه .شما مگه تو یه مجموع نیستین. اینهمه متضاد صحبت کردن شماها ملت و مردم دیونه کرده
امینی صدر
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
سلام بر اساس دیدگاههای روانشناختی اگر انسان بیش از حد در شرایط سخت قرار بگیرد و توان فرار و خروج از آن شرایط را ممکن نداند دچار یک سرخوردگی منفعلانه شده و اقدامی برای رهایی نخواهد کرد
.ایجاد ترس بیش از حد در جامعه موجب درماندگی و نهایتا بیتفاوتی و انتظار آسیب در افراد را تقویت میکند.
بهمین دلیل در کنار اخطار و تصویه های بهداشتی باید به مردم امید هم داده شود .
ناشناس
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
آقای معاون یادتان باشد تعداد مبتلاهای روزانه را هر روز حدود 2500 نفر اعلام می کنید، حالا چطور 4000 نفر بستری می شوند؟
ناشناس
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
ما میخوایم قوانین را رعایت کنیم.5 ماه هست که ماسک میزنیم و فقط برای حضور در شرکت از خانه بیرون میرویم ولی وقتی سر کار همه نزدیک به هم نشسته اند و حضور در جلسات پرجمعیت و ... را چه کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خواهشا فقط از سمت مردم صحبت نشه... ما را گوشه ی رینگ انداخته اند... فقط حرف ماسک کشورهای خارجی را نزنید، حرف دورکاری ها و ... آنها را هم بزنید.
انگار همیشه طوری صحبت میشه که شکست ما فقط به دلیل ماسک نزدن مردم بوده
محمدي
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
همه اين مشكلات به خاطر شما وامثال شماست كه قرنطينه را مربوط به قرون وسطي خوانديد در صورتي كه تمام كشورهايي كه از اين بحران عبور كردند فقط وفقط با قرنطينه سفت وسخت موفق شدند. الان هم جز قرنطينه اجباري ٢ هفته اي هيچ راهكاري وجود ندارد ودولت در اين فاجعه مسوول است.
ناشناس
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
جان مردم را بازیچه نکنید
ناشناس
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
کلاً ضد و نقیض حرف می زنند سخنگو یه آمار میده ، معاون وزیر یه آمار دیگه میده، وزیر آمار خاص خودش رو میده و رییس جمهور هم یه امار دیگه میده . و امار هیچکدام هم با هم همخوانی نداره. بابا لاقل باهم هماهنگ کنید و یه امار مشترک که باهم همخوانی داشته باشه بدید. چرا باروح و روان مردم بازی می کنید کدامتان را باور کنیم؟.کدام امر درست است؟
محسن
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
خب با اين وضعيت چه اصراري به برگزاري مراسم محرم است؟؟
ناشناس
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
مرغ جریرچی یک پا دارد. مردم رعایت کنند. از بهداشت بخاری بلند نمی شود
ناشناس
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
با این فرمایشات آقای تدبیر و امید بعد از محرم اوضاع دیدنی هست
احمدی
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
جناب دکتراگر روزی 4000 نفر بستری می شوند چرا آمار رسمی مبتلایان روزانه در کشور خیلی کمتر یعنی حدود 2000 نفر اعلام می شود.
لطفا آمار را صادقانه اعلام کنید تا مردم متوجه خطر باشند
احمد
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
خب چرا از تکنولوژی مهار کشور چین کمک نمیگیرید؟
احمد
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
خب چرا از تکنولوژی مهار کشور چین کمک نمیگیرید؟