صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۶۴۰۱۸
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۰۹ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۹
عملکرد اولین ماه از عمر مجلس یازدهم بگونه‌ای بود که رهبری به نمایندگان تذکر دادند مواظب باشند از محدوده شرعی و قانونی عبور نکنند و این هشدار موجب شد بعضی از تندروی‌ها متوقف شود. متأسفانه عملکرد دومین ماه نیز با مواردی همراه بود که نشان‌دهنده فاصله زیاد مجلس یازدهم با انقلابی بودن، قوی بودن و در رأس امور قرار داشتن است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: اینکه امام خمینی می‌گفتند مجلس در رأس امور است، یک تعارف نبود. این سخن، به این معنا بود که مجلس باید در رأس امور باشد. اخیراً هم که رهبری، مجلس یازدهم را یکی از انقلابی‌ترین و قوی‌ترین مجالس بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دانستند، به این معناست که نمایندگان مجلس باید کاری کنند که این مجلس از این دو ویژگی برخوردار باشد.

عملکرد اولین ماه از عمر مجلس یازدهم بگونه‌ای بود که رهبری به نمایندگان تذکر دادند مواظب باشند از محدوده شرعی و قانونی عبور نکنند و این هشدار موجب شد بعضی از تندروی‌ها متوقف شود.

بیشتر بخوانید:

متأسفانه عملکرد دومین ماه نیز با مواردی همراه بود که نشان‌دهنده فاصله زیاد مجلس یازدهم با انقلابی بودن، قوی بودن و در رأس امور قرار داشتن است. بعضی از این موارد را مرور می‌کنیم.

۱- در دیدار هفته گذشته اعضاء هیأت رئیسه مجلس یازدهم با آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگهبان، ایشان یکبار دیگر از تمایل این شورا به نظارت بر نمایندگان مجلس در دوره چهارساله نمایندگی سخن گفت و بر این نکته تأکید کرد که: «گرچه نظارت ما بر روی نمایندگان دائمی است، اما شورا به دلیل اشکال قانونی نمی‌تواند در دوره ۴ ساله نمایندگی فردی که دچار انحراف و فساد می‌شود را از ادامه کار منع کند که این نقیصه باید برطرف شود.»

این سخن، آشکارا برخلاف قانون اساسی است و این خواسته دبیر شورای نگهبان، استیلاطلبی این شورا بر مجلس است و به همین دلیل با در رأس امور بودن مجلس در تضاد است. متأسفانه اعضاء هیأت رئیسه مجلس، نه در حضور آقای جنتی و نه بعد از آن جلسه، عکس‌العملی نسبت به این خواسته خلاف قانون اساسی نشان ندادند درحالی که دفاع از استقلال مجلس وظیفه آنان است.

۲- یک نماینده مجلس، روز سه‌شنبه هفته گذشته پیشنهاد عجیبی را مطرح کرد که صریحاً برخلاف استقلال قوای سه‌گانه است. وی گفت: «برای قوی‌تر شدن امر نظارت مجلس، باید معاونان پارلمانی را مجلس انتخاب کند.»

قوی‌تر شدن امر نظارت مجلس، خواسته‌ای درست و کاملاً منطقی است، ولی انتخاب معاونان اعضاء دولت در امور مجلس توسط مجلس برخلاف قانون اساسی است. زیرا قانون اساسی قوای سه‌گانه را مستقل دانسته و دخالت هر یک از آن‌ها در وظایف دیگری را ممنوع می‌داند. عده‌ای از نمایندگان مجلس در طول سال‌های گذشته در عزل و نصب‌های مربوط به معاونان وزرا، استانداران، فرمانداران، بخشداران و حتی رؤسای بعضی مؤسسات و ادارات دخالت کردند و اکنون نیز این سنت سیئه ادامه دارد. متأسفانه عده‌ای از دولتمردان نیز به این امر خلاف کمک کردند و در نتیجه این هردو جماعت مرتکب خلاف شدند. همه باید به قانون اساسی برگردند و دست از دخالت در وظایف و اختیارات همدیگر بردارند.

۳- انتخاب رئیس دیوان محاسبات و انتصاب رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، که هردو در روز چهارشنبه گذشته صورت گرفته‌اند، مورد ایراد و اعتراض خود مجلسی‌ها و هم‌جناحی‌های آن‌ها در خارج از مجلس قرار گرفتند. آن‌ها دو ایراد اساسی به این اقدامات دارند که یکی فقدان بعضی شرایط قانونی و دیگری عدم برخورداری از نصاب لازم برای احراز این مناصب در این دو مسئول است. این روش، نه با معیار‌های انقلابی تطبیق می‌کند و نه باعث قدرتمندی مجلس می‌شود. رعایت شایسته‌سالاری، معیار انقلابی‌گری است و همین معیار است که به قوی شدن مجلس می‌انجامد و تخلف از آن، موجب تضعیف مجلس می‌شود.

۴- تصویب دو فوریت کلیات اختصاص یک میلیون تن قیر به روستا‌ها در روز چهارشنبه گذشته نیز از عملکرد‌های غیرقابل توجیه مجلس یازدهم است. این اقدام همانطور که بعضی از نمایندگان مجلس گفته‌اند راه را برای فساد و رانت‌خواری باز می‌کند و چنین اقدامی، قطعاً خلاف حرکت انقلابی است و نه‌تن‌ها خدمت به مردم محسوب نمی‌شود بلکه به زیان مردم تمام خواهد شد. مجلس می‌تواند با در نظر گرفتن ضوابطی برای دادن تسهیلات به روستائیان، مشکل آنان را حل کند بدون آنکه قیر مجانی در اختیار کسانی قرار دهد که قطعاً تا رسیدن به روستا‌ها جیب عده‌ای رانت‌خوار را پر خواهد کرد و زیان کلانی نیز به دولتی که مشکلات مالی زیاد ناشی از تحریم‌ها را تحمل می‌کند وارد خواهد ساخت.

ملاحظه این موارد، که همگی در یک هفته رخ داده‌اند، نشان می‌دهد مجلس یازدهم نه انقلابی عمل می‌کند، نه قوی و نه مایل است در رأس امور قرار داشته باشد. این خود مجلس است که باید خود را تقویت کند، انقلابی‌گری به شعار نیست، به عمل است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۲۶
غیر قابل انتشار: ۱۲
ناشناس
|
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
درود ب جنتی خار. چشم منافق
محی
|
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
سلام برمردخستگی ناپذیر.مردی ازتباربهشتیها،مفتح ها،رفسنجانیهاو....ماترامیشناسیم که همیشه حق گفته ای واصل اصولگراتویی.....هنوزتووامثال تواگاهیدومااین رامیدانیم وپشتیبانت هستیم ازاین تازه به دوران رسیده ها باکی نداشته باش ترایاری میکنیم افشاکن افشاکن......
ممد
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
مسیح‌مهاجری چشم نداری یه مجلس قوی ببینی؟!؟!؟به کوری چشم خودت واربابهات این مجلس داراس اموره
ناشناس
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
مجلس .............. مـــــــــرد!!!!
ناشناس
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
سلام. گفته آقای جنتی به این معناست که نظارت قوی بشه بعد مدتی نماینده دزد در نمیاد و فسادش کمتر میشه /یا زهرا
رضا
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
مسیح مهاجری چندین سال است روزنامه جمهوری اسلامی را ریاست میکنی تو که در مورد همه چیز تحلیل ونظر میدهی خسته نشدی بازنشسته نمیشوی چرا روزنامه را رها نمیکنی تا یک فکر جدید وجوان عهده دار این روزنامه شود خجالت بکش
ناشناس
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
گفتن آن چه عیان است چه فایده؟
مهدی
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
دوباره این عقل کل...
ناشناس
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
استدلال های قوی و محکم ....... پاینده باشید.
رحیم
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
واقعا جای بسی تاسف است!انگار اقای مهاجری از قاره دیگر حرف می زند وخود در این کشور زندگی نمی کند. اقای مهاجری مجلسی که در مدت 4سال گذشته بیش از یک صد نفر ان در خود مجلس وبااختیارات بدون نظارت فاسد شدند را چگونه باید نظارت کرد. در پایان واقعا با این بیانات خود ثابت می کنید از خدا نمی ترسید حداقل از وضعیت مردم شرم کنید.
ناشناس
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
همه این پیشنهادات و مصوبات از آنجائیکه بدون طی مراحل کارشناسی و بررسی های فنی مطرح و عملی میشوند حلال هیچ مشکلی نمیشوند فقط و فقط دست جماعت رانتخوار را باز تر میکنند
ناشناس
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
با توجه به فساد و بی مسئولیتی که در بین برخی نمایندگان شایعه نیاز به نظارت حتما هست. آقای مهاجری پاسخگوی حمایت خودش از دولت میلیاردهای اختلاس گر باشه!
ناشناس
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
مسیح مهاجری: اظهارات آیت‌الله جنتی درباره تمایل شورای نگهبان به نظارت بر نمایندگان آشکارا برخلاف قانون اساسی است
مسیح مهاجری :چرا به جای حمله به امریکا در جریان هواپیمای مسافربری یک روز بعد.به اقایان جنتی ومیر باقری حمله می کند ایا این نشان دهنده جاسوسی ووابستگی نیست که.داردبا انحراف افکار عمومی مردم را فریب می دهد.کسی که زمان را نشناسد اگر خائن نباشد احمق وابله است
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
جالب است هرکسی که مطابق نظر شما عمل نکند جاسوس است!
همین بینش است که موجب شده است عده ای به نام انقلاب کشور را بچاپند و عده ای به نام انقلاب دلسوزان و اندیشمندان کشور را خانه نشین کرده است تا آسوده خاطر همه دستاوردهای انقلاب را به نام خود مصادره کنند و سهم خواهی کنند
ناشناس
| |
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
جاسوس با تملق و پاچه خواری قدرت و دسترسی به پستوهای چندلایه در سیستم معمولا رد گم می کند تا لو نرود
ناشناس
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
سلام خدمت اقای مهاجری . اصول قانون اساسی باید قابل جمع باشد . در هیچ اصلی نظارت بر نمایندگان مجلس وجود ندارد . حقوق اساسی به عنوان بالاترین مرجع حقوق عمومی مردم تلقی می شود و سالهاست مورد هجمه قرار گرفته است . امید است تذکرات دلسوزانی مانند شما تاثیر داشته باشد .
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
نماینده مستقل و هوادار بدون تریبونها و ...دردسرش برا اصولگرایان حاکم زیاده و مجلس مطیع و انقلابی ایدال سران اصولگرا شده
ناشناس
| |
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
چه امیدوار! چه خوشبین! اخوی دیر شده دیگه.از 84 به بعد دیگه دیر شده بود.