صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۶۱۹۸۵
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۲ - ۲۵ تير ۱۳۹۹
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای خروج نیروهای آمریکایی از 5 پایگاه این کشور در افغانستان را تایید کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای خروج نیروهای آمریکایی از 5 پایگاه این کشور در افغانستان را تایید کرد.

به گزارش فارس، «جاناتان هافمن» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا خروج سربازان آمریکایی از 5 پایگاه این کشور در افغانستان را تایید کرد.

پنتاگون روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که سربازان آمریکایی از پنج پایگاه نظامی خارج شده و بر اساس توافق ماه فوریه این کشور با طالبان، تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان کاهش یافته است.

هافمن گفت: نیروهای آمریکایی در افغانستان در حدود 8000 تن باقی مانده‌اند و پنج پایگاه نظامی آمریکایی تخلیه شده و به دولت افغانستان تحویل داده است.

وی با تاکید بر حفظ منافع آمریکا و متحدان این کشور در افغانستان خاطر نشان کرد واشنگتن برای ماموریت خود در راستای تامین صلح در افغانستان و کمک به نیروهای امنیتی این کشور تلاش می‌کند.

روز گذشته، یک مقام آمریکایی در کابل در گفت‌گو با شبکه خبری طلوع‌نیوز، اعلام کرد که پنج پایگاه نیروهای آمریکایی در افغانستان مطابق با توافقنامه صلح ایالات متحده و طالبان در ولایات هلمند، ارزگان، پکتیکا و لغمان تخلیه شده است.

براساس گزارش‌ ایالات متحده آمریکا، سربازان این کشور در افغانستان به 8،600 نفر کاهش یافته‌اند.

همزمان با این اعلام «مک‌کنزی» فرمانده نیروهای تروریست ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا که روز گذشته به افغانستان سفر کرده بود، با اشرف غنی رییس‌جمهور این کشور دیدار کرد.

در این دیدار دو طرف در مورد روند صلح افغانستان، وضعیت امنیتی، حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و تقویت هرچه بیشتر مشارکت امنیتی، بحث و گفت‌وگو کردند.

این در حالی است که ناتو حدود 12000 نیرو در افغانستان دارد که 8600 تن از آنان آمریکایی هستند.

سخنگوی نیروهای آمریکایی در افغانستان نیز در این باره بار دیگر بر مبارزه ایالات متحده با گروه‌های تروریستی مانند داعش، القاعده تاکید کرد.

پنتاگون در حالی از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان خبر می‌دهد که «زلمی خلیل‌زاد»، نماینده دولت آمریکا در امور افغانستان گفته بود در توافق میان آمریکا و طالبان واشنگتن متعهد شده ظرف ۱۳۵ روز تمامی نیروهایش را از پایگاه‌های افغانستان تخلیه کند.

خلیل‌زاد در توئیترش نوشت: «به روز ۱۳۵ رسیدیم که نقطه عطفی کلیدی در اجرای توافق آمریکا-طالبان است. آمریکا سخت تلاش کرده فاز اول تعهداتش در این توافق از جمله کاهش نیروها و تخلیه پنج پایگاه اجرایی کند. نیروهای ناتو هم به تناسب کاهش یافته‌اند.»

توافقنامه آمریکا و طالبان که در 28 فوریه در دوحه منعقد شد، در برخی از قسمت‌های این توافق نظیر کاهش خشونت و مذاکرات بین‌الافغانی، عملی نشده که باید 135 روز پس از توافق اتفاق می‌افتاد. این در حالی است که نه خشونتی کاهش یافته و نه مذاکراتی آغاز شده است.

دولت افغانستان طالبان را به دلیل عدم اجرای تعهدات خود مقصر دانسته و می‌گوید تحرکات این گروه باید پس از توافق صلح بررسی شود.

از سوی دیگر تبادل زندانیان بین دولت افغانستان و طالبان یک روند متوقف و پیچیده بوده که مذاکرات بین‌الافغانی را به تأخیر انداخته است. بر طبق توافق، این روند باید 10 روز پس از توافق صلح اتفاق می‌افتاد.

این در حالی است که دولت افغانستان امروز سه‌شنبه اعلام کرد در راستای روند تبادل زندانیان، ۴ هزار و ۱۹۹ زندانی طالبان از زندان‌های این کشور آزاد شده‌اند.

براساس این توافق، از طالبان خواسته شده تا روابط خود را با گروه‌های تروریستی مانند القاعده قطع کنند، اما پنتاگون به تازگی اعلام کرده که طالبان روابط نزدیک خود را با القاعده حفظ کرده است. موضوعی که روند صلح را با چالش مواجه کرده است.