پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سازمان جهانی بهداشت رسماً پنجشنبه اعلام کرد ویروس کرونای جدید میتواند در اماکن سرپوشیده در هوا شناور شده و از فردی به فردی دیگر منتقل شود.
به گزارش فارس به نقل از نیویورک تایمز، سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه رسماً اعلام کرد ویروس کرونا میتواند در اماکن سرپوشیده شلوغ در هوا شناور شود.
سازمان جهانی بهداشت پیش از این احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق هوا را نادر و کماهمیت دانسته بود، اما شواهد عملی نشان دادند که انتقال از این طرح هم میتواند به شیوع ویروس کمک کند.
بیش از ۲۰۰ دانشمند روز دوشنبه در نامهای به سازمان جهانی بهداشت از این سازمان خواستند اعلام کند ویروس کرونا از طریق هوا قابل انتقال است.
دانشمندان در این نامه نوشتهاند: «مطالعات با قطعیت نشان دادهاند که ویروسها حین تنفس، صحبت و سرفه به صورت قطراتی که به اندازه کافی ریزند تا در هوا شناور باقی بمانند انتشار مییابند.»
سازمان جهانی بهداشت در بیانیههای قبلی تأکید کرده که راه انتقال کووید-۱۹ از طریق قطرات تنفسی با اندازههای بزرگتر که است هنگام سرفه یا عطسه فرد بر روی زمین میافتند. این سازمان احتمال انتقال ویروس از طریق هوا، مگر در شرایط خاص پزشکی را رد کرده بود.
روزنامه نیویورکتایمز روز پنجشنبه نوشته سازمان جهانی بهداشت علاوه بر این در راهنماییهای بهروزرسانیشده خودش برای اولین بار به صراحت اذعان کرده که ویروس کرونا از طریق ناقلان خاموش یا بدون علامت هم قابل انتشار است.
سازمان جهانی بهداشت گفته است: «افراد مبتلا میتوانند ویروس را هم وقتی که نشانههای بیماری را دارند و هم وقتی که فاقد نشانه هستند انتقال دهند.»
این سازمان پیش از این گفته بود انتقال بیماری از طریق ناقلان خاموش با آنکه ممکن است رخ دهد پدیدهای «بسیار نادر» است.
ذره هواپخش، یک قطره تنفسی است که اندازه آن به قدری کوچک است که بتواند در هوا معلق شود. سازمان جهانی بهداشت در توضیحات جدیدش درباره نحوه شیوع ویروس نوشته انتقال ویروس از طریق ذرات هواپخش ممکن است دلیل شیوع «کووید-۱۹ در برخی اماکن سربسته از قبیل رستورانها، باشگاههای شبانه، عبادتگاهها یا محل کار باشد، زیرا در این اماکن افراد ممکن است داد بزنند، صحبت کنند یا آواز بخوانند.»