عده ای از نمایندگان در جریان سخنرانی وزیر امور خارجه در رابطه با برجام اختلال ایجاد کردند.
به گزارش «انتخاب»، محمدجواد ظریف در جلسه علنی امروز مجلس حضور یافت تا در رابطه با مسائل سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی به نمایندگان گزارش دهد، پس از پایان بخش اول صحبت های وی و در قسمت دوم سخنرانی او در آغاز چندین تن از نمایندگان از صندلی خود برخاسته و با فریاد درخواست اخطار، مانع سخنرانی وزیر امور خارجه شدند. در همین حین رئیس مجلس به نمایندگان تذکر داد که پس از پایان صحبت وزیر خارجه مهلت اخطار به نمایندگان داده می شود اما همچنان نمایندگان فریاد "دروغگو" " آقای ظریفه بسه" " دوست نداریم دروغ بشنویم" سر می دادند.
مطالب و ویدیوهای بیشتر:
وزیر امور خارجه نیز خطاب به نمایندگان اخطار داد که من اگر دروغ گفتم رهبر شنیدند و اگر صادقانه حرف زدم رهبر نیز شنیدند، ایشان به من صادق گفتند اما شما به من دروغگو گفتید. ایشان به من شجاع گفتند اما شما به من ذلیل گفتید. اما بنده برای نمایندگان ملت ارزش و احترام قائلم.
پس از صحبت های چند دقیقه ای وزیر امور خارجه، عده ای از نمایندگان فریاد مرگ بر دروغگو سر دادند و آقای ظریف نیز اعلام کرد بنده از مهمان نوازی شما سپاسگزارم.
رئیس مجلس شورای اسلامی به نمایندگان اخطار می داد که بر جای خود نشسته و نظم جلسه را رعایت کنند.
سخنان ظریف
وزیر امور خارجه با تاکید بر لزوم انسجام درونی در کشور گفت: سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی و گروهی نیست به همین دلیل سیاست خارجی در قانون اساسی در حوزه اختیارات مقام معظم رهبری است و سیاستهای کلی نظام در حوزه سیاست خارجی را ایشان تعیین میکنند.
«محمد جواد ظریف» صبح یکشنبه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، اظهارداشت: از آنجا که اولین بار است که در مجلس حضور مییابم، ابتدا به اعضای محترم و هیئت رئیسه تبریک عرض میکنم و برای همه دوستان از خداوند متعال توفیق خدمت به مردم ایران را مسالت میکنم.
بیشتر بخوانید:
وزیر امور خارجه با تبیین شرایط تحولات بین الملل اظهارداشت: امروز دنیا شاهد یک تحول عمده در صد سال و یا ۷۰ سال گذشته است که بعد از پایان جنگ جهانی دوم بیسابقه است. این تغییرات در روابط بینالملل بنیادین است به طوری که ماهیت بسیاری از مفاهیم و روابط در روابط بینالملل در حال تغییر است.
ظریف یادآور شد: این تحولات از پایان امپراتوری شرق شروع شد، البته غربیها فکر میکردند که این پایان یعنی پیروزی جبهه غرب ولی به زودی فهمیدند که شرایط جدیدی در روابط بین الملل حاکم شده و اشتباه برداشتی که در ابتدای دهه ۹۰ میلادی کردند هنوز هم غرب تاوان آن اشتباه برداشتی آن را می پردازد.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که مهم است، شرایط سیال گذار بین المللی است که پایانی هم برای آن متصور نیست، مهمترین نکته در این شرایط فهم دقیق و عدم اشتباه است هر کس که در شرایط گذار در تاریخ اشتباه کرده دچار مشکلات اساسی شده و برخی حکومتها به پایان رسیدهاند.
ظریف افزود: متاسفانه ایران هم در تاریخ معاصر در مقاطع گذار به دلایل مختلفی با وجود اهمیت ژئوپلتیک و استراتژیک خود نتوانسته تا قبل از انقلاب نقش بسزایی در این شرایط ایفا کند و فرصتها از دست رفته است، شاید به دلیل اینکه در گذشته جهتگیریهای جهانی شناخته نشده، کنشگری فعال نداشتیم و شاید انسجام داخلی نداشتیم. مهمتر از همه شاید نخبگان جامعه ما در شرایط گذار تدبیر و شجاعت کافی نداشتند که در شرایط گذار بتوانند شرایط کشور را به شکل مدیریت کنند که این شرایط گذار به نفع کشور تمام شود.
وزیر امور خارجه با تبیین شرایط گذار حاکم بر مناسبات بین المللی اظهارداشت: امروز شرایط گذار، مشخصه مهم دارد مشخصه اول «شدن مداوم» یا «سیالیت» همه جانبه و ائتلافهای کوتاه مدت فرصت طلبانه و تحول در مفاهیم است. تحول دوم جابجایی مراکز و کانونهای قدرت در روابط بینالمللی حرکت از جهانی است که همه چیزش در غرب اتفاق میافتاد از اتفاقات مهم تا تصمیم گیریهای مهم غرب محور بود به جهانی که امروز این چنین نیست.
ظریف اضافه کرد: همه مفاهیم بینالمللی و روابط سیاسی دچار تحول بنیادین شده است. نه این که مفاهیم قبلی نابود شده است امام مفاهیم جدیدی جایگزین شده که فرصت ویژه ای را برای کشورهایی نظیر جمهوری اسلامی ایجاد کرده است و امام راحل اولین فردی بود که این تحول را تشخیص داد، اگر نامه امام به گورباچف را ملاحظه کنید می بینید در آن زمان حضرت امام این تحول را تشخیص دادند و بدنبال ایشان خلف صالح ایشان رهبر معظم انقلاب همین روش را ادامه دادند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: آنچه که تحول پیدا کرده است امینت و قدرت دچار تحول شده است و امروز مفاهیم جدیدی میتوانند امنیت ساز باشند و امنیت را ایجاد کنند. دوم این که جهان فقط غرب نیست و حتی در درون غرب جنگ داخلی بین قدرت و نظام لیبرال جهانی شکل گرفته است.
وی گفت: برآمدن چین و کشورهای تازه ظهور و همین نگرانی آمریکا از ابتدای دهه ۹۰ بوده و همه سیاستهایی که آمریکا دنبال کرده است به خاطر این بوده که فکر میکرده در این شرایط انتقالی اگر سریع نجنبد امکاناتش را از دست میدهد.
ظریف افزود: برای این که آمریکا بتواند شرایط قدیم را نگه دارد یعنی امروز آمریکا به عنوان یک قدرت ارتجاعی و قدرتی که تلاش می کند، شرایط گذشته را که به نفعش بوده نگه دارد و از روی آمدن مفاهیم جدید قدرت جلوگیری کند این است که تمام دنیا را امنیتی کند.
رییس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: شما اگر ملاحظه کنید آمریکا را کرونا را هم امنیتی کرده است یعنی با چین برخوردی میکند که انگار ویروس کرونا یک تحول امنیتی است. گرچه بعضی تئوریهایی در مورد امنیتی بودن کرونا از هر دو طرف است اما آمریکا به دلیل دیگری دارد این را امنیت سازی میکند برای این که بتواند خودش را حفظ کند.
وزیر امورخارجه ادامه داد: در کنار آن آمریکا تلاش می کند در این شرایط انتقالی جمهوری اسلامی را به عنوان قدرتی که میتواند در شرایط جدید با شناخت صحیح برآید، امنیتی کند. در این شرایط فضا برای کنشگری ایران به وجود آمده که ما باید این را بپذیریم که اگر در شرایطی هم می شد گفت که امر محتوم در دنیا وجود دارد گرچه براساس تفکر اسلامی ما معتقدیم به محتوم بودن و جبر نیستیم اما امروز تفکر محتومی برپایه همه مبانی روابط بین المللی غلط است.
وی خاطرنشان کرد: امر محتومی در جهان وجود ندارد همه چیز در حال شدن است و انسان و کشورها به عنوان قدرتهای کنشگر می توانند تاثیرگذار باشند. هر گونه محتوم انگاری به معنای تسلیم در برابر قدرتها است. محتوم انگاری خطر جدی است که جوامع را تهدید می کند و ما باید بپذیریم که ما کنشگر هستیم و تاثیرگذاریم و میتوانیم آینده خودمان را خودمان شکل دهیم. امروز شرایطی شده که نه تنها کشورها بلکه یک فرد انسانی هم میتواند در تحولات بین المللی تاثیرگذار باشد.
ظریف افزود: در این شرایط که جمهوری اسلامی با یک قدرت واقعی و آن قدرت معنایی که امام راحل آن را به خوبی درک کردند و به خوبی از آن هم استفاده کردند و رهبر معظم انقلاب هم در سیاستهای داهیانه شان همین را پیگیری میکنند، جمهوری اسلامی یک قدرت در حال برآمدن است و برای همین است که آمریکا یک جنگ تمام عیار به عنوان نماینده نظام قبلی و به عنوان کسی که میخواهد آن روابط کنشگری نظام قبلی را حفظ کند، بر جمهوری اسلامی حاکم کرده است.
وزیر امور خارجه اظهارداشت: در این جنگ تمام عیار آمریکا میخواهد چند کار انجام دهد که مهمترین آن یک مفهوم سازی است و آن این است که از ایران یک تهدید امنیتی ایجاد کند. وقتی از ایران یک تهدید امنیتی ایجاد کرد موضوع ایران می شود موضوع مکانها و حوزههایی که آمریکا در آنها اقتدار دارد مثل شورای امنیت یا این که به حوزه های امنیتی اقتصاد بکشاند و بتواند از ضربه های امنیتی در اقتصاد جهانی استفاده کند.
وی یادآورشد: یکی از کارهای مهمی که آمریکا در دوران اوباما انجام داد با علم به این که دارد قدرتش را از دست میدهد ضرب های اقتصادی جهانی را امنیتی سازی کرد. مثل بحثهای مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم و اقداماتی از این قبیل که توانست دنیا را در حوزههایی گرفتار کند و از آن حوزهها برای پیگیریهای امنیتی خود استفاده کند.
مهمترین هدف آمریکا مشروعیت زدایی از نظام است
ظریف اظهار داشت: یکی از اقداماتی که آمریکا انجام میدهد، فشار بر دوستان ایران و هدف قرار دادن منافع ایران در منطقه است که این حوزه هم نیازمند به توجه ویژه ما هست. مهمترین هدفی که آمریکا دنبال میکند جدا کردن مردم از حاکمیت و ناکارآمد نشان دادن نظام و مشروعیت زدایی از نظام است. اگر کتاب دوستان نگاهی به کتاب جان بولتون بکنند میبینند که در پشت همه سیاستهایی که آمریکا به نام فشار حداکثری دنبال میکند این اهداف نهفته است.
وزیر امور خارجه با تاکید بر لزوم انسجام درونی گفت: سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی و گروهی نیست به همین دلیل سیاست خارجی در قانون اساسی در حوزه اختیارات مقام معظم رهبری است و سیاستهای کلی نظام در حوزه سیاست خارجی را مقام معظم رهبری تعیین می کنند. این یعنی اجتناب از دوگانه سازی و دعوای داخلی در حوزه سیاست خارجی.
رییس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: بحث دوم تمرکز بر منطقه و همسایگان است ایران باید در منطقه به عنوان تولید کننده امنیت و ثبات و توسعه برای همسایگان شناخته شود. ما باید سیاست همسایگی را دنبال کنیم و همسایگان ما احساس کنند بهترین روابط را با ایران دارند به همین دلیل ما در ۷ سال گذشته بیشترین ارتباط را با همسایگان داشتیم.
وی با بیان اینکه امروز بهترین روابط را با ترکیه، روسیه، افغانستان، آذربایجان، عراق، پاکستان و بعضی از همسایگان جنوبی مان که خواهان روابط خوب با ایران بودند، داریم، اظهار داشت: تعداد سفرهای بنده به این کشورها چندین برابر سفر به بقیه کشورهاست. بیش از ۲۰ سفربه روسیه و ۲۰ سفر به ترکیه، سفرهای متعدد به پاکستان و افغانستان و عراق همه اینها نشان دهنده تمرکز بر همسایگی هست.
ظریف با اشاره به نقش مثبت ایران در منطقه و روند آستانه اظهار داشت: تنها کاری که در دنیا سبب ایجاد آرامش در سوریه شد، روند مثبت مذاکرات آستانه بود. همچنین در دریای خزر توفیقات بزرگ جمهوری اسلامی ایران در قالب همسایگی با حفظ حقوق مردم ایران در دریای خزر است.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه همکاری سه جانبه، چند جانبه که وزارت خارجه دنبال کرده است دلیل این سیاست است، گفت: این سبب شده که قدرت استراتژی آمریکا در منطقه را با سیاست همسایگی پاسخ دهیم. اما نکته دیگر که در سیاست خارجی ما باید مورد توجه باشد، توجه به جابجایی قدرت جهانی است. به همین دلیل ضمن حفظ سیاست همه جانبه برای اینکه مقابل ۶ قدرت جهانی بشینیم و به قول آقای ترامپ کلاه سر آنها بگذاریم، شرایطی ایجاد کنیم که آقای بولتون نگران یک ملاقات ما با آقای ترامپ باشد، در عین حال همین اقتدار را داشتیم که با چین برای ایجاد قرارداد ۲۵ ساله مذاکره میکنیم.
مقاومتهای داخلی در حوزه تهاتر باید از بین برود
وزیر امور خارجه با تشریح اقدامات دستگاه دیپلماسی در حوزه اقتصادی گفت: یکی از موضوعات در این زمینه تهاتر و حذف دلار را از بازی اقتصادی کشور بود و بسیاری از کشورها هم در این زمینه با ما همراهی دارند. امیدواریم مراجع داخلی و مجلس بتوانند کمک کنند، برای این که مقاومتهایی که در حوزه تهاتر در داخل کشور وجود دارد، از بین برود.
ظریف ایجاد توافقهای منطقه ای را از دیگر اقدامات دستگاه دیپلماسی عنوان کرد و گفت: پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم نشان دهنده توجه ما به انتقال منطقه ای قدرت است و هم نشان دهنده توجه ما به حوزه پیرامونی و توجه ما به اقتصاد و روابط اقتصادی با همسایگان است.
وزیر امور خارجه در ادامه به رفع موانع صادراتی کالا و خدمات مثل ضمانت نامهها اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات در توسعه صادرات مشکل ضمانتنامه های ما بود. یعنی هم صادرکنندگان مواد و هم صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی از این مشکل رنج می بردند که تلاش کردیم این مشکل را حل کنیم.
وی افزود: موضوع دیگر شناسایی فرصتهای خارجی است، اگر سایت وزارت خارجه را ملاحظه کنید میبینید همه فرصتهای خارجی را به بخش داخلی ارائه می دهیم. اقدام بعدی که الان در حال انجام آن هستیم، ارائه توانمندیهای داخلی به خارج است که نرم افزار و امکانات آن تهیه شده است و نیاز به یک هماهنگی با بخش خصوصی دارد که بتوانیم ظرفیت های داخلی را هم به خارج معرفی کنیم.
بازگرداندن ایران به پروژه راه ابریشم از مفاد مهم توافق ۲۵ ساله است
ظریف ادامه داد: یکی دیگر از حوزههایی که در آن بسیار فعال بودیم بحث کرویدورهای ارتباطی بود. یکی از مفاد مهم توافق ۲۵ ساله ما و چین بازگرداندن ایران به پروژه راه ابریشم است. یکی از اتفاقات ناگواری که افتاده بود این بود که ایران از همه کریدورهای ارتباطی منطقه خارج میشد.
رییس دستگاه دیپلماسی گفت: یکی از اهدافی که با همسایگان دنبال میکنیم کریدور شمال - جنوب، کریدور شرق -غرب، راه آهن شلمچه - بصره است و همه به خاطر این است که ایران را بعنوان هاب ارتباطی منطقه حفظ کنیم و این فرصت ویژه را از دست ندهیم.
وی افزود: علاوه بر اینها گفت و گوهایی با قوه قضاییه برای ایجاد شرایط ویژه برای بخش خصوصی داشتیم.
ظریف توجه به ظرفیتهای استانی را از دیگر اقدامات وزارت امور خارجه عنوان کرد و گفت: ما در وزارت امور خارجه در بخش اقتصادی یک اداره برای توجه به ظرفیتهای استانی داریم که در خدمت دوستان هستیم که ظرفیتهای استانی را به دنیا معرفی کنیم تا بتوانیم از این شرایط بهترین استفاده را داشته باشیم.
حزبی و جناحی شدن به معنی پایان عضویت در وزارت امور خارجه است
وزیر امور خارجه یادآورشد: شرایط دنیا، شرایط در حال تحول است و جمهوری اسلامی توان این را دارد که در این شرایط در حال تحول نقش بسیار مهمی ایجاد کند. ایفای این نقش نیازمند انسجام داخلی است.
وی خاطرنشان کرد: ما در خدمت شما هستیم چرا که ما دیدگاه جناحی و حزبی نداریم چرا که در وزارت امورخارجه حزبی و جناحی شدن به معنی پایان عضویت در وزارت امورخارجه است.
وی با تاکید بر این که ما آماده ایم با همه ظرفیتهای ملی برای پیشبرد اهداف انقلاب تلاش کنیم، گفت: همانطور که ما این امکان را داشتیم که بهترین روابط را با برادر شهیدم مرحوم قاسم سلیمانی داشته باشیم و من هر هفته با ایشان جلسه هماهنگی داشتم این امکان را هم داریم که با همه شما برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی همکاری کنیم.
باید قدرت جمهوری اسلامی را در منطقه و جهان نهادینه کنیم
وزیر امور خارجه در بخش دوم سخنان خود که بعد از اظهارات انتقاد آمیز تعدادی از نمایندگان مطرح شد، گفت: ما آمدیم اینجا باهم آینده بهتری برای کشور بسازیم. رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر شما هم خوانده بودید و گزارش ملاقاتهای ظریف و برخوردهای او را با آن طرف دیده بودید، شما هم مثل او را شجاع، انقلابی و صادق میدانستید بنابراین آنچه اتفاق افتاد آن نبود که شما گفتید من هیچ گاه مسائل داخلی را به خارج نبردم.
وی افزود: آنچه که من گفتم رهبری شنیدند، اگر دروغ گفتم شنیدند ایشان گفتند صادق است، اگر راست گفتم شنیدند ایشان گفتند شجاع است.
ظریف ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران باید در برابر سیاستهای آمریکا بایستد و در همه موارد جمهوری اسلامی در برابر سیاست های آمریکا ایستاده است. شما دو هفته قبل دیدید که بنده در شورای امنیت سازمان ملل متحد چگونه در برابر سیاستهای آمریکا ایستادم کسان دیگری هم که در وزارت امورخارجه بودند همین گونه ایستادند. شما هم بایستید همه با هم می ایستیم. اما باید کاری کنیم که آمریکا نتواند از اقدامات ما برای اهداف خودش استفاده کند. ما باید کاری کنیم که بتوانیم قدرت جمهوری اسلامی ایران را در منطقه و در جهان نهادینه کنیم.
دوگانه سازی کاری از پیش نمیبرد
رییس دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه دوگانه سازی کاری از پیش نمیبرد، تصریح کرد: باید سیاست خارجی در خدمت مقاومت باشد و باید قدرت منطقهای جمهوری اسلامی در خدمت پیشبرد اهداف مردم ایران باشد.
ظریف گفت: ما باید از تمام امکانات برای کمک به معیشت مردم و برای کمک به قدرت ملی ایران استفاده کنیم. هرچه شما می خواهید بفرمایید ولی شهید سلیمانی و بنده هر هفته جلسه داشتیم و هماهنگ میکردیم. در مسائل منطقهای هرچه ما کردیم با هماهنگی یکدیگر بود. آنهایی که شهید سلیمانی را می شناسند، آنهایی که با شهید سلیمانی دمخور بودند آنهایی که با سیدحسن نصرالله دمخورند و آنهایی که با مقاومت عراق، لبنان و فلسطین دمخورند آنها میدانند که روابط ما چگونه بود نه شما.
این اظهارات ظریف با واکنش تعدادی از نمایندگان مواجه شدکه گفتند به ما میگوید ما نمیفهمیم و توهین کرد که ظریف گفت: بنده عرض کردم که آنها میدانند، بیجا میکنم بگویم شما نمی فهمید، شما نماینده ملت هستید، ملت ما ملت فهیمی است و شما هم به عنوان نمایندگان ملت فهمیدید و من در برابر نمایندگان ملت با کمال خضوع حضور پیدا می کنم.
توهینها را به جان میخرم
ظریف اضافه کرد: حرفها و توهینها را به جان می خرم. به من ذلیل گفتید در صورتی که رهبر معظم انقلاب به من شجاع گفته بود، به من دروغگو گفتید در صورتی که رهبر معظم انقلاب به من صادق گفته بود، اما من وظیفه دارم از شما به عنوان نمایندگان مردم بزرگ ایران بشنوم و به گوش جان بشنوم و از شما تشکر کنم از انتقادهای شما تشکر می کنم حتی از تندیهای شما هم تشکر می کنم.
وی تاکید کرد: اما بدانید همه ما در یک کشتی نشستهایم، همه ما باهم هستیم. آمریکا لیبرال، اصلاح طلب، اصولگرا، انقلابی و غیرانقلابی نمیشناسد. رژیم صهیونیستی اصلاح طلب، اصولگرا نمیشناسد، رژیم صهیونیستی با کل ایران مخالف است با تمامیت ارضی ایران مخالف است با تمامیت و جغرافیای ایران مخالف است.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: همه باهم در این کشتی هستیم. اقتصاد را همه باید باهم پیش ببریم. بخش خصوصی قسمت عمده اقتصاد ما است و ما در همه حرکتهای اقتصادی بخش خصوصی را به عنوان موتور محرکه اقتصاد میشناسیم. ما در همه حرکتهای اقتصادی معتقدیم که باید به بخش خصوصی کمک کنیم به همین دلیل است که در هر سفری که رفتم بخش اقتصادی همراه من بودند.
وی یادآور شد: اگر الان هم سفر نمیروم به خاطر این است که کشورها آمادگی پذیرش ندارند، شاید در دوران کرونا بیشترین سفر وزیر خارجه را من داشتم. من به سوریه، ترکیه و روسیه رفتم، من به عراق خواهم رفت. همکاران من به افغانستان رفتند، روابط بین دولت افغانستان را اصلاح کردند. صلح افغانستان را پیگیری کردند ما در همسایگی بیشترین تلاش را داریم انجام میدهیم و انشاالله موفق می شویم.
ظریف تاکید کرد: اگر ترکمنستان مرزهای خود را بسته به طوری که حتی هموطنان خودشان را به خاطر کرونا اجازه ورود نمی دهند، آن را دیگر ما نمیتوانیم تغییر دهیم.
برجام سند افتخار ایران است
رییس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: همکاران من هر روز با کشورهای همسایه صحبت می کنند، مرزهای ترکیه را باز کردند، بسیاری از مرزهای عراق را باز کردند، مرزهای ارمنستان، آذربایجان، افغانستان و پاکستان را باز کردند، روابط با عمان، امارات متحده عربی، کویت و قطر را برقرار کردند این کارها هیچ کدام با دعا انجام نشده است ضمن این که توکل ما هم به خدا است ضمن این که ما همواره معتقد بودیم که یک قدرت در دنیا است و نباید آمریکا را قدرقدرت دانست.
وزیرامور خارجه تاکید کرد: دوستان عزیز آمریکا را قدرقدرت ندانیم. برجام تحمیلی بر آمریکا بود. ان شاالله تاریخ نشان خواهد داد. انشاءالله آینده نشان خواهد داد. برجام سند افتخار ایران است و همواره خواهد بود و ان شاءالله در تاریخ این کشور ثبت خواهد شد.
سیاستهای کلی بهت اجازه داد به آمریکا واروپا اعتماد کنی؟! سیاستهای کلی گفت باکدخدا بسازی؟! سیاستهای کلی گفت هرچی اونا گفتن یکطرفه قبول کنی؟!
سیاستهای کلی گفت جیسون رضاییان روتحویل بدی؟!
یامملکت رو ارث بابات دیدی؟!!!
همصدایی با دشمن خیانت بحساب نمیاد؟؟؟
و شب وروز ا دست همین نادانانی مثل نماینده و این جناحی و ان جناحی دارن هویت ما را نابود میکنند اونوقت تازه به دوران رسیده هایی یه شبه میخوان اقتصاد و.... درست کننند خدا ظریف و امثال این روشنفکرا را خفظ کنه
1. بورسی که در ایران داریم با بورس کشورهای خارجی فرق دارد شما می توانی در بورس اروپا و آمریکا سرمایه گذاری کنی . کشورهای خارجی بازار ارز آزاد دارند که علما آن را حرام اعلام کردند و غیرو
2. بانکداری همینطور . عقود ندارند اونها
3. حرفی که از توسعه می زنیم در ایران به معنای اون توسعه ای که غرب اجرا کرده نیست . بی در و پیکر و بی بند بار و رباخوری نیست
4. اصلاحاتی که مناسب جمهوری اسلامی ایران بود مناسب شرایط بود با بازنگری قانون اساسی پس از امام خمینی (ره) مثل بورس و بانک و خصوصی سازی و سهامی سازی و.. انجام شده
5. آیت الله هاشمی رفسنجانی تعامل با جهان را در دوران ریاست جمهوری خود از روسیه و سفر به روسیه یلتسین آغاز کرد با خرید زیردریایی و سوخو 24 و اسلحه و.. در مسیر آغاز شده از دهه 60 در برقراری رابطه با چین
یعنی روابط نظامی و اقتصادی و.. را از چین به روسیه بسط داد
7. بازارهای ایران مثل بازار خودرو ایران . کالای خودرو ایران توان رقابت با کالای اروپایی و غربی را ندارد
کالای خودرو ایرانی با خودرو چینی و روسی می تواند رقابت کند تازه با حمایت دولت با یارانه دولت
7. خلاصه ی کلام : حرفهای دوم خردادی مثل حقوق بشر و آزادی بیانی که در جامعه بسته دهه 70 مطرح شد که انصار حزب الله در آن وجود داشتند فوق توهم بود!
سفر به کنفرانس برلین و دیدار با کمونیست کارگری توهم بود!
یک سری شعارهای عجیب و غریبی که مسیر اصلاحات آرام و تدریجی را خراب کرد توهم بود.
راهی که آیت الله هاشمی رفسنجانی در سالهای 76 به بعد را در فکر داشت را نابود کرد . 84 را نابود کرد . زمانی به اون ریل برگشتیم که پس از 88 بود .
از طریق قیف وارد نظام شدیم حتی جریان آقای هاشمی رفسنجانی
چه کسانی ؟
مخالفان اصلاح ..
مخالفان اصلاح کی هستند؟
دین دارند ؟
خیر !
مثل شعار حجاب اختیاری و حمله به اجباری ..
بهتره حجاب در ایران ارشادی باشه با گشت ارشاد نه اجباری نه اختیاری ..
بله طرف مقابل جریان آیت الله هاشمی رفسنجانی کمونیست است و قاتلان شهید بهشتی هستند
اگر لطف خدا و درایت رهبری و دیپلماسی این بزرگوار نبود
الان کشوری به عنوان جمهوری اسلامی نبود
انتخاب تایید کن
یادتونه می گفتین ذلت نمی پذریم
خب اگر ذلت نپذیریم باید سختی بپذیریم
مولایمان حسین علیه السلام ذلت نپذیرفت جان خود و فرزندانش را فدا کرد
ما حاضر نستیم مال (بلا نست) حرام را که از طریق دزدی بیت المال کسب کرده ایم را از دست بدهیم
زود شروع کردید.
بک دیوانه سنگی را به چاه می اندازد و برنامه هسته ای ما را به شورای امنیت می برد،
طوری که، هزار عاقل هم نمی تواند آن را از چاه بیرون بیاورد.
برجام با همه ضعف و قوت هایش،
اولا ما را از انزوا درآورد و آمریکا را به انزوا کشاند
ثانیا مکر و دروغگویی آمریکا را بر همگان ثابت کرد.
ثانیا مگر دیکران چکار بهتری می توانستند بکنند؟ که اینها نکردند!
امروز روز مقاومت در برابر شدیدترین تهاچم دشمن (یعنی تهاجم اقتصادی) است.
هوچیگر بی محتوی، کار به جایی نمی برد و فقط آب به آسیاب دشمن می ریزد، آنهم در این شرایط، که قطعا مشکلات اقتصادی را دو چندان میکند.
من فکر می کنم شدت و تندی برخوردها حکایت از جوسازی و برنامه ریزی عوامفریبانه نااهلان برای انتخابات ریاست جمهوری دارد. عزیزان توجه کنیم که از یک سوراخ دوبار گزیده نشویم، و مثل ۸۴ و ۸۸ نشود.
خسارتی که مملکت از این تندورها دیده ، از مغول ندیده..
کوردلان اجنبی پرست نتوانستند ببینند که چگونه ظریف توانست پوزه آمریکا را در جهت همراه کردن دیگر کشورها برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را عاجز کند و پوزه اش را بخاک بمالد لذا مزدوران آمریکا حالا برای دلجویی از ارباب پوزه بخاک مالیده شان ظریف را مورد هدف قرار داده اند...تا بتوانند دل صهیونیست ها را بدست آورند..
خدا بگویم چه کردید با ملت
آمریکا و اروپا نمیتونست زانوش را اینجوری فشار بده به گردن ما
1400 دو قطبی بین این مجلس ضعیف و حررراف است و جریان اصلاحات
پس از هر سختی آسانی است
( درس و تجربه میشود برای کسانی که گفتند رای ندید مثل تاج زاده ها )
84 دیگر در انتخابات مجلس 98 تکرار شد
دلار 21 هزار تومان
پراید 90 میلیون تومان
سکه ده میلی و تومان
مسکن که دیگر نگو
شعار به عقب بر نمی گردیم جهانگیری و روحانی که یادتان است
سکه یک میلیون تومانی شد ده میلیون
دلار چهار هزار تومانی شد بیست و یک هزار تومان
علی برکت الله
خود كرده را تدبیر نیست
کاربلدی نمایندگی پیش کش حداقل مؤدب باشن.
قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری.
وزارت خارجه زور زد دو قرون بیشتر گیر ایران بیاد. این مغلطه های برجام را کامل خوندین که از نمایندگان می پرسن دردی دوا نمی کنه اینا که دارن سنگ چین را به سینه می زنند نمی دونند که همین چین در دوره اول تحریمها رای به تحریم ایران در شورای امنیت داد
دولتها اختیار ندارند
ظریف استعفا دهد
مجلس عوامگرا همینه.
دولتها اختیار ندارند
ظریف استعفا دهد
مجلس عوامگرا همینه.
به امید آگاهی
اگر گفته های رهبری غیر آن بود که ظریف در مجلس گفت حتما ایشان و دفتر رهبری واکنش نشان می داد
مودب باشید لطفا مثل اقای عارف. از سنگ صدا در میومد از عارف در نمیومد. یاد بگیرید ای بی ادبها
با ۷۰۰ میلیارد دلار میشد ده بار کل کشور را خراب کرد
و دوباره ساخت
و ۴ تا پروژه ای که گفتید
جمعا صد میلیون دلار هم هزینه نداشته
در قیلشان همه سودای قدرت است
سلیمانی در جبهه نبرد خارجی
ظریف در جهه سیاست خارجی
اینکه من چی گفتم تو چی گفتی
راه به جایی نمی بره
دلار را دریابید
فعلا که نه اصولگرا و نه اصلاح طلب قیمت ارز را نتوانسته کنترل کند
لطفا کنید واسامی کسانی که شعار و توهین کردند را به ملت معرفی کنید
قل هاتوا برهانکم
اگر دلیل دارید بیاورید
قطع به یقین انسانهای فهمیده واگاه و عاقل باشعور که قران معرفی کرده
جوابشان برای کسانی که حتی دروغ می گویند
دلیل و منطق و استدال هست
نه توهین و تهمت
که این شیوه و اموزه قران هست
پس معلوم هست چه کسانی و با چه اهدافی بدنبال چنین شعارهائی نه تنها در مجلس که در سطح کشور هستند.
سیاست خارجی و انتخاب ایشان تحت نظر رهبر معظم قرار داد
از طرف تند روهای داخلی جبهه پایداری و اصولگراها
و نیوکانهای آمریکایی که بوش تندرو را مجبور کردند تا ایران را محور شرارت اعلام کند
پس از برجام هم تندروهای وطنی در اقدامی هماهنگ با اسرائیل و ترامپ ، برجام را بهم زدند
سخنرانی قبل از برجام ایشان را یادمان نمی رود.
همه تحریم ها تاکید می کنم همه تحریم ها برداشته خواهد شد.
آمریکا با یک ماشه کل سیستم دفاعی ایران را از کار می اندازد.
آدم ساده لوح....
یعنی هیچ کس دیگری ؟
..... كاري ظريف و روحاني رو به نقص سياست هاي كلي ارتباط نده.
ولی انجام میدادی
حقت است که چنین توسط تند روهای اصولگرا و جبهه پایداری مورد توهین قرار بگیری
بخور نوش جونت
از اول نباید زیر بار حرف ناحق و غیر منطقی و اشتباه میرفتی
الان هم پیاز و هم چوب را خوردی
و هم از جیب مردم پول را دادی
نوش جانت
و به میزان فقر و فساد و تبعیض و مشکلات متعدد اکثریت مردم
و عقب مانده گی مفرط کشور و تعدد دشمنان و کم بودن دوستان که نگاه کنیم
خواهیم فهمید که اشتباه در اشتباه در اشتباه بوده و هست و خواهد بود
مگر آنکه عقلانیت و منطق و استدلال علمی در حکومت گردانی
جایش را به لجاجت و خودخواهی اقلیتی مالیخولیایی دشمن تراش بدهد