پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر خدای نکرده کرونا بگیرید چقدر باید برای بهبودی هزینه کنید؟ شاید این روزها این مهم ترین سوالی باشد که در ذهن بسیاری از مردم که با شرایط سخت اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند، نقش بسته است. این روزها ورای نگرانیهایی که درباره کرونا وجود دارد، ترس از هزینههای سرسامآور این بیماری عجیب و غریب هم رهایمان نمیکند.
به گزارش خراسان، روز گذشته هم یک کاربر اینستاگرامی در آمریکا از هزینه داروی هشت میلیونی داروی رمدسیویر و هزینه ۶۵ میلیون تومانی هر دوره درمان بیمار کرونایی در صورت ورود این دارو به ایران نوشت. هرچند گفته میشود هزینه درمان بیماران کرونایی رایگان است، اما شایعاتی در فضای مجازی حاکی از آن است که برخی بیمارستانها سلیقهای عمل و از بیماران هزینه بالایی دریافت میکنند. در این گزارش با رئیس کمیسیون بهداشت مجلس و معاونت درمان وزیر بهداشت درباره هزینه های درمان صحبت می کنیم.
فاکتور ۵۴ میلیون تومانی!
حسین علی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از متغیر بودن هزینه ها در مداوای بیماران مبتلا به کرونا گفت. او هزینه های مداوا را وابسته به میزان روزهای بستری در آی سی یو و همچنین نوع بیمارستان (خصوصی یا دولتی) متغیر دانست و اعلام کرد هنوز داروی خاصی برای مداوای کرونا در جهان پیدا نشده و داروهای مختلفی در درمان استفاده میشود و هر بیمارستان بر اساس وضعیت بیمار دارو تجویز می کند.
شهریاری در لابه لای صحبت هایش از فاکتورهای ۵۴ میلیونی، ۲۰ میلیونی و ۱۵ میلیونی بیمارانش گفت که به خاطر کرونا به بیمارستان های خصوصی پرداخت کرده اند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین درباره داروی رمدسیویر که این روزها از آن زیاد صحبت و گفته می شود در آمریکا برای بهبودی مبتلایان به کرونا استفاده شده و در درمان موثر است اعلام کرد که این دارو در کشور ما محدود است و هنوز به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار می گیرد.
هزینه بین ۲.۵ میلیون تا ۵ میلیون تومان
هرچند رئیس کمیسیون بهداشت مجلس از نبود پروتکلی خاص برای درمان گفته بود اما در تماسی که با دکتر حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، داشتیم او با قاطعیت گفت: «مگر میشود پروتکل درمان نداشته باشیم؟»
درباره هزینه های بیماران کرونایی هم قاسم جان بابایی معاونت درمان وزارت بهداشت گفته بود: «متوسط هزینه درمان کروناییها در هر پرونده برای بیمارستان بین پنج میلیون در بخش مراقبت های ویژه و ۲.۵ میلیون در بخش عادی است. البته به این هزینه ها باید لوازم حفاظتی پرستاران و پزشکان را هم اضافه کرد که در بخش عادی حدود ۲۰۰ هزار تومان و در بخش های ویژه ۴۰۰ هزار تومان است». این رقم ها مربوط به هزینه هایی است که هر بیمار برای بیمارستان دارد ولی برای این که بدانید بیمار چقدر باید پرداخت کند، ادامه مطلب را بخوانید.
هزینه ها را دولت پرداخت می کند
اگر شما برای درمان به یک بیمارستان خصوصی بروید، ممکن است هزینه های زیادی از شما دریافت کنند اما به گفته معاونت درمان وزارت بهداشت، در بیمارستان های دولتی ۹۰ درصد از هزینه ها به عهده بیمارستان و دولت است و بیمار فقط باید ۱۰ درصد از هزینه ها را پرداخت کند. مبلغ این ۱۰ درصد برای مبتلایان کرونایی که در تخت عادی بستری شده باشند، ۱۵۰ تا ۴۵۰ هزار تومان خواهد بود و اگر در بخش آی سیو بستری شده باشند به حدود یک میلیون تومان خواهد رسید.
البته طبق گفته معاون وزیر اگر بیماری توان پرداخت همان ۱۰ درصد را هم نداشته باشد به مددکاری بیمارستانها ابلاغ می شود که ۱۰ درصد سهم بیمار را مددکاری بپردازد و بیماران کم بضاعت رایگان ترخیص میشوند. او درباره هزینه بیمارانی که در بیمارستان های خصوصی بستری می شوند نیز گفت: «تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا که به بیمارستانهای خصوصی رفته و بستری شدهاند، خیلی کم است و بیشتر افرادی هستند که یا بیمه تکمیلی دارند یا توان مالی بیشتری برای پرداخت در بیمارستان خصوصی دارند».
قیمت تست بدون داشتن علایم
بنا بر آن چه معاون درمان وزارت بهداشت گفته، تمامی هزینه های تست و دارو در بیمارستان های دولتی برای مبتلایان کرونا رایگان است اما در برخی مواقع پیش می آید که برخی به دلیل حساسیت و ترسی که از کرونا دارند حتی بعد از اعلام پزشک که این بیماری کرونا نیست، اصرار به انجام تست کرونا دارند. در این گونه موارد هم فرد باید خودش هزینه های تست را در آزمایشگاه پرداخت کند. هم اکنون تست کرونا در آزمایشگاه های معتبر با قیمت ۴۵۰ هزار تومان در حال انجام است.
هزینه درمان کرونا در آمریکا
برخلاف کشور ما که درمان کرونا در بیمارستان های دولتی تقریبا رایگان است، طبق گزارش رسانه ها، در آمریکا بین سه تا چهار هزار دلار هزینه دارد. مشرق در گزارشی به نقل از یک صفحه توئیتری ویژه «کووید۱۹» که اخبار مربوط به ویروس کرونا را منتشر میکند، نوشت: «در آمریکا هر فردی که بیمه شده باشد، باید برای تست کرونا، ۱۴۰۰دلار بپردازد، البته اگر کسی بعد از ابتلا به بیماری خودش را بیمه کند، این مبلغ به ۳۲۷۰دلار برای هر تست کرونا افزایش مییابد». کتی پورتر، نماینده کنگره آمریکا هم گفت: «هزینه تست کرونا در آمریکا ۱۳۳۱ دلار است. اگر قرار باشد کسی قرنطینه شود، هزینه آن ۴۰۰۰ دلار است. ۳۳ درصد مردم آمریکا به دکتر مراجعه نمیکنند چون پول هزینه دکتر را ندارند».
یارانه ای برای پیشگیری
اجباری شدن استفاده از ماسک، هزینه ماسک را هم به مخارج بسیاری از مردم که با گرانی ها دست و پنجه نرم می کنند، افزوده است. از آن جا که هر ماسک حداقل دو هزار تومان قیمت دارد، اگر هر نفر در روز فقط یک ماسک استفاده کند، حداقل باید ماهی ۶۰ هزار تومان پول بپردازد. حالا این رقم را برای یک خانواده پنج نفره درنظر بگیرید که می شود ماهی ۳۰۰ هزار تومان. به همین دلیل احتمال استفاده از ماسک در دهک های پایین به شدت کم خواهد بود. اما با توجه به آن چه پیش از این گفتیم که مداوای هر بیمار کرونایی میلیون ها تومان برای دولت هزینه دارد، بهتر است دولت برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و متحمل شدن هزینه های گزافی که برای یارانه درمان هر بیمار می پردازد، یارانه ای برای ماسک در نظر بگیرد تا همه بتوانند از ماسک برای پیشگیری استفاده کنند و ریسک کمتری برای ابتلا وجود داشته باشد. همچنین هزینه های دولت برای درمان بیماران کرونایی هم به مراتب کاهش خواهد یافت. با این حال باز هم به همه هموطنان پیشنهاد می کنیم برای در امان ماندن از ویروس کرونا حتما از ماسک حتی ماسک های پارچه ای استفاده کنند و مرتب دست های خود را بشویند تا هر چه زودتر از شر این ویروس نحس خلاص شویم.