صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۵۸۵۰۴
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۵ - ۰۸ تير ۱۳۹۹
یک روانشناس بالینی گفت: هر گاه به درخواستی «نه» بگویید، می‌توانید به کار‌هایی «بله» بگویید که مزایای زیادی برایتان دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک روانشناس بالینی گفت: هر گاه به درخواستی «نه» بگویید، می‌توانید به کار‌هایی «بله» بگویید که مزایای زیادی برایتان دارد.

 لیلا شقاقی، روانشناس بالینی، درباره راهکار کلیدی نه گفتن در زندگی روزمره اظهار کرد: بسیاری از افراد نمی دانند که چگونه از روش نه گفتن در زندگی روزمرشان استفاده کنند. همین امر موجب می‌شود که آنها با مشکلات سختی رو به رو شوند. بهتر است تمام افراد روش نه گفتن را یاد بگیرند، هرگاه به درخواستی نه بگویید، می‌توانید به کار‌های دیگری بله بگویید که مزایای زیادی برایتان دارد.

 

او افزود: همه ما می‌دانیم نه گفتن برای همه افراد آسان نیست و آنها را با چالش های سختی رو به رو می‌کند. درست است که موافقت کردن و گفتن "بله" خیلی راحت‌تر از "نه" گفتن است، اما بهترین جواب نیست. همان طور که مخالفت کردن و نه گفتن پیامد دارد، موافقت کردن نیز دارای پیامد‌های خودش است. واقعیت این است که افراد بیشتر به مواردی که دوست ندارند "بله" می‌گویند.

شقاقی بیان کرد: اولین نکته‌ای که در نه گفتن به ما کمک می‌کند این است که بدانیم که اهداف زندگیمان مانند شغل، زندگی مشترک، موقعیت اجتماعی، تحصیل چیست؟. زمانی که اهداف و خواسته‌های خود را شناسایی کردیم، نه گفتن برایمان خیلی راحت تر می‌شود، زیرا دلیل خوبی برای نه گفتن خواهیم داشت. در واقع هر چقدر افراد خود را بهتر بشناسند، راحت تر تصمیم می‌گیرند که چه چیز‌هایی به رویاهایشان نزدیک تر است و به چه مواردی باید نه بگویند. شناخت خود که به مهارت خودآگاهی معروف است، نیازمند دریافت آموزش و تمرین زیاد است.

 

او افزود: شاید سبب شود که مدام با خودمان فکر کنیم که نکند فردی از دستمان ناراحت شده یا در نگاه و دیدگاه دیگران آدم بدی به نظر برسیم، یا خیلی دلایل دیگری که برای نه نگفتن داشته باشیم. این افکار نشان دهنده خیرخواهی و حسن نیت افراد محسوب می‌شود. اما خیلی از این ترس‌هایی که وجود دارد، فقط زاده ذهن ما هستند. اگر طرف مقابل فردی با ملاحظه‌ای باشد و از نه گفتن به موقع استفاده کند، حتما دلیل نه گفتن او برای دیگران معقول تر خواهد بود.

 

این روانشناس بالینی تصریح کرد:کمک کردن به دیگران در صورتی خوب است که به کار‌ها و برنامه‌های خود بیشتر توجه کنیم. امور شخصی و مراقبت از خود، بهترین بهانه برای نه گفتن است. تصور کنید که برای حل یک مشکل در مدت زمان کوتاه درخواستی می‌شود، در این مواقع انجام این درخواست‌ها دو تا سه ساعت از وقت شما را اشغال خواهند کرد. در چنین وضعیتی متوجه عقب افتادن بسیاری از امور روزانه مان می‌شویم، در حالی که با یک «نه» گفتن ساده می‌توانیم آن را به زمان دیگری موکول کنیم.

 

او در پایان گفت: اگر بدون توضیح دادن، در خواستی را رد کنید، در واقع نشان داده اید که آن درخواست غیرمنطقی و مشکل دار بوده است. پس بهتر است راه و روش نه گفتن به موقع را یاد بگیرید و در زندگی خود استفاده کنید.

 

 باشگاه خبرنگاران جوان