پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
امیررضا واعظ آشتیانی گفت: مجموعه اصولگرایان با احمدینژاد رابطه خوبی ندارند و به احتمال زیاد گزینه آنها نخواهد بود اما بههر حال ممکن است برخی اصولگرایان مانند نیروهای جبهه پایداری که در گذشته با آقای احمدینژاد رابطه خوبی داشتند از او حمایت کنند.
گفتوگوی اخیر احمدینژاد گمانهزنیها درباره حضور او در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده را بیش از پیش کرد تا مشخص نباشد که اولا درصورت حضور او در انتخابات تأیید صلاحیت میشود یا خیر و ثانیا در صورت تأیید صلاحیت طیفهای مختلف اصولگرایی یا دستِکم بخشی از اصولگرایان پشت او می ایستند یا آنکه او تنها خواهد ماند. به هر حال هرچه باشد بیتردید حضور محمود احمدینژاد در انتخابات میتواند بر معادلات سیاسی تأثیر گذار باشد.
امیررضا واعظ آشتیانی درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «هر کسی اگر واجد شرایط باشد، حق دارد که در انتخابات ثبت نام کند و اگر از سوی شورای نگهبان صلاحیتش احراز شد میتواند در معرض رأی مردم قرار بگیرد؛ آقای احمدینژاد هم از این قاعده مستثنی نیست اما از یک سو تأکید میکنم که باید در هرگونه گمانهزنی نقش بررسی صلاحیتها را در نظر بگیریم و از سوی دیگر باتوجه به تجربه تاریخی در این چند دهه بدانیم که در نظام جمهوری اسلامی تا کنون هیچ رئیسجمهوری بیش از دو دوره رئیسجمهور نبوده است. رؤسایجمهوری که هشتسال سکان اجرایی این کشور را در دست داشتهاند، هرکاری میتوانستند انجام دهند در همان هشتسال انجام دادهاند و عملا چه تفکری مازاد بر گذشته دارند که بخواهند برای مثال درصورت انتخاب مجدد کشور را به سمت توسعه ببرند یا بحرانهای خارجی و داخلی را حل کنند».
او ادامه داد: «گاهی برخی را توهم میگیرد که چون دولت مستقر ضعیف عمل کرده است، پس خودشان در دولتشان خوب عمل کردهاند؛ درصورتی که اینطور نیست. به بیان صریحتر ضعف دولت روحانی دلیل بر بالابودن رأی احمدینژاد نیست. البته هر رئیسجمهوری سبدرأیی دارد اما این رأی مطلق نیست. انگار آقای احمدینژاد فراموش کرده است که در دوران ریاستجمهوریاش چه اتفاقاتی افتاد و چه قدر خاطر مردم مکدر شد. مردم حافظه تاریخی خوبی دارند و به تحلیلهای دقیق میکنند و قطعا چنین تصور نمیکنند که چون دولت روحانی در بخشهای مختلف ناموفق بوده است، پس دولت احمدینژاد عالی بود».
این فعال سیاسی درباره انتخابات1400اظهار کرد: «من معتقدم که باید افراد جدید با ایدههای نو به دولت بروند تا علاوه بر استفاده از تجربیات گذشتگان منشأ تحولات مثبت باشند».
او در پاسخ به این پرسش که آیا این احتمال وجود دارد که در صورت حضور احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری بخشی از اصولگرایان مانند جبهه پایداری از او حمایت کنند، گفت: «مجموعه اصولگرایان با احمدینژاد رابطه خوبی ندارند و به احتمال زیاد گزینه آنها نخواهد بود اما بههر حال ممکن است برخی اصولگرایان مانند نیروهای جبهه پایداری که در گذشته با آقای احمدینژاد رابطه خوبی داشتند از او حمایت کنند».
واعظ آشتیانی در پایان در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه چهقدر احتمال تأیید صلاحیت احمدینژاد وجود دارد، گفت: «من تصور نمیکنم که تأیید صلاحیت شود زیرا نسبت به سال گذشته تغییری در احمدینژاد ایجاد نشده که بگوییم تأیید صلاحیت او محتمل است. شورای نگهبان بر اساس موازین و معیارهای دقیقی به بررسی صلاحیت نامزدها میپردازند و اینکه گفته میشود احمدینژاد با شورای نگهبان مشغول رایزنی است، جفا در حق شورای نگهبان است. برخی با طرح چنین شائباتی میخواهند به مردم القاء کنند که شورای نگهبان اهل معامله و مصالحه است که واقعا شورای نگهبان از چنین اتهاماتی مبری است».