پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
انتشار مطالب رسانه های خارجی با هدف اطلاع رسانی از نوع نگاه و برداشت آنان از تحولات صورت می گیرد و به منزله تایید آن از سوی «انتخاب» نیست.
روزنامه سعودی العرب، چاپ لندن نوشت: [ادعا می شود] در ماه آوریل، برخی گروههای مورد حمایت ایران، زیر ساختهای آبهای اسرائیل را هدف گرفتند و طی این حمله ممکن بود میزان کلر آب، به سطوح خطرناکی برسد. اما مدیریت پایگاههای الکترونیک اسرائیل، این حمله را متوقف و خنثی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: پیش از این، حملات ایران با قصد آسیب رساندن به زیر ساختهای شهری حیاتی انجام نمیشد و تنها مبتنی بر حدف بیانیهها و جلوگیری از دست یابی به اطلاعات بود. اما این حمله که در ماه آوریل اتفاق افتاد، تحول بزرگی در سطح شیوههای مقابله با دشمنانش ایجاد کرد.
بیشتر بخوانید:
به نظر میرسد امروز تهران مایل است تا حملاتی را علیه نظامهای صعنتی به راه اندازد، تا بدین شکل پاسخی به زیان اقتصادی ای بدهد که تحریمهای آمریکا به آن وارد کرده است.
در نوامبر گذشته، پژوهشگران در زمینه امنیت سایبری، گروهی از هکرهای مورد حمایت ایران را شناسایی کردند که هدف آنها، تلاش برای نفوذ به شبکههای زیرساختی حیاتی و انتشار ویروس برای هدف گرفتن نظامهای الکترونیکی بود.
این تحول مهم در زمینه فعالیتهای نظامی ایران در سال ۲۰۱۹ پس از آن اتفاق افتاد که احتمال اوج گرفتن درگیریهای نظامی و تبدیل شدن آن به یک جنگ نظامی بین ایران و دشمنانش افزایش یافت. همین امر منجر به افزایش خطر حملات سایبری و انتقام آمیز ایران شده است.
قطعا ایران به دنبال توسعه تواناییهای سایبری خود خواهد بود. با این حال، توان فعلی ایران هم میتواند ضررهای بزرگی به دشمنانش وارد کند. در صورتی که تلاشهای ایران برای تعطیلی زیرساختها ادامه داشته باشد، دولتهای دیگر مجبور به پاسخ دادن میشوند تا سطح معینی از بازدارندگی را حفظ کنند.
همزمان با هدف گرفتن میدانی نیروهای نزدیک به ایران در سوریه و عراق، از سوی اسرائیل، که برای کاستن از میزان نفوذ ایران در این کشورها صورت میگیرد، به احتمال زیاد، اسرائیل محوریت را به عملیات سایبری علیه اهداف ایرانی نیز میدهد.
به موازات این مهم، احتمالا شرکتهای امریکایی فعال در منطقه با خطرات روز افزونی رو به رو میشوند.
در این میان، عربستان سعودی و دولتهای شورای همکاریهای خلیج [فارس] نیز اهداف منطقی دیگری برای حملات سایبری ایران هستند. اما این دولتها برخلاف اسرائیل و ایالات متحده، تمایلی به خطر کردن و افزایش مقابله و درگیری با ایران در جریان حملات سایبری را نداشته و در اندیشه انجام حملات الکترونیک بازدارنده نیستند. هر چند که روابط این کشورها با ایالات متحده، باعث میشود در لیست اهداف فعالیتهای سایبری ایران قرار داشته باشند.