صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۵۵۳۲۵
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۱ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۹
همه ما می‌دانیم که نباید چیز‌هایی مانند مرغ و گوشت قرمز را خام بخوریم، اما غذا‌های دیگری نیز وجود دارند که کمتر به خطرات خام خواری آن‌ها توجه شده است. خوراکی‌هایی که هرگز نباید خام مصرف شوند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

همه ما می‌دانیم که نباید چیز‌هایی مانند مرغ و گوشت قرمز را خام بخوریم، اما غذا‌های دیگری نیز وجود دارند که کمتر به خطرات خام خواری آن‌ها توجه شده است. خوراکی‌هایی که هرگز نباید خام مصرف شوند.


به گزارش سرویس خواندنی‌های انتخاب، مصرف خام برخی خوراکی‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد. این خوراکی‌ها می‌توانند شامل سبزیجات نیز باشند:


بیشتر بدانید:

سیب زمینی
اگرچه سیب زمینی یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌های آشپزخانه است، اما هرگز نباید به صورت خام مصرف شود. این خوراکی حاوی نشاسته‌هایی است که در مقابل هضم مقاوم هستند و می‌تواند منجر به نفخ معده و درد شود. اگر سیب زمینی سبز شده باشد، ممکن است سمی به نام سلانین ایجاد کرده باشد که می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود.

لوبیا
اگرچه لوبیا‌ها سرشار از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان‌ها هستند، اما لوبیا در صورت مصرف خام باعث ناراحتی زیادی در شکم می‌شود. لوبیا حاوی سموم فیتوماگگلوتینین است که باعث علائمی شبیه به مسمومیت غذایی می‌شود. برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی، حداقل ۱۰ دقیقه لوبیا را بپزید.

سوسیس
مسلماً، سوسیس از سالم‌ترین غذا‌ها نیستند، اما اگر می‌خواهید سوسیس بخورید، مطمئن شوید که کاملاً پخته شده است، زیرا در غیر این صورت مستعد ابتلا به باکتری‌های لیستریا می‌شوید.

تخم مرغ
ممکن است که تخم مرغ خام حاوی سالمونلا پاتوژن باشد، که می‌تواند منجر به مسمومیت غذایی شود. به همین دلیل است که وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) استفاده از تخم مرغ خام را فقط در صورت پاستوریزه شدن در نظر می‌گیرد. افراد مسن، زنان باردار و کودکان خردسال در برابر این خوراکی آسیب پذیر هستند.

بادمجان
مانند سیب زمینی‌های سبز، بادمجان‌ها حاوی سم سولانین هستند که می‌تواند باعث ناراحتی روده شود. بعضی افراد حتی ممکن است متوجه شوند که نسبت به خوردن بادمجان خام واکنش آلرژیک دارند. بادمجان‌هایی که در اوایل فصل رشد خود برداشت می‌شوند حاوی مقادیر بیشتری از این ترکیب هستند.

برنج
یک مطالعه در ژورنال بین المللی میکروبیولوژی مواد غذایی نشان داد که برنج خام می‌تواند حاوی باکتری‌های بیماری زا باشد. این باکتری‌ها معمولاً در برنج پخته شده دیده نمی‌شوند، بنابراین بهتر است هر نوع برنج را طبخ و نگهداری کنید.