صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۵۳۸۸۱
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۲۳ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
سخنگوی قوه قضائیه در گفتگوی تلویزیونی درباره بخشنامه جرم سیاسی گفت: بخشنامه جرم سیاسی، شامل همه کسانی خواهد شد که با انگیزه اصلاح امور، توهین و افترا یا نشر اکاذیبی را نسبت به مقامات کشور داشته ولی انگیزه براندازی و مقابله با نظام را نداشته‌اند باشند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بخشنامه رییس قوه قضاییه در خصوص «لزوم اجرای عدالت و رسیدگی منصفانه به اتهامات مرتکبان جرایم سیاسی» امروز به مراجع قضایی سراسر کشور ابلاغ شد.

به گزارش «انتخاب»، در بخشنامه حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی آمده است: نظر به لزوم اجرای عدالت و رسیدگی منصفانه به اتهامات مرتکبان جرایم موضوع ماده ۲ قانون جرم سیاسی، مصوب بیستم اردیبهشت ماه ١٣٩۵ مجلس شورای اسلامی و اجتناب از تلقی جرائم موضوع این قانون به عنوان جرم غیرسیاسی و با امعان نظر به ضرورت ایجاد رویه واحد در رسیدگی به جرم سیاسی، لازم است مراجع قضایی به شرح زیر اقدام کنند.

بیشتر بخوانید

این بخشنامه می افزاید: با توجه به اصل ۱۶۸ قانون اساسی، دادگاه رسیدگی به جرایمی که مطابق قانون مذکور، سیاسی محسوب می‌شود، با حضور هیات منصفه و به صورت علنی و برابر مقررات مواد ۳۰۵ و ۳۵۲ قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مطبوعات برگزار شود.

براساس این بخشنامه، تشخیص سیاسی بودن اتهام با دادسرا یا دادگاهی است که پرونده در آن مطرح است، دادسرا یا دادگاه مربوط در تشخیص سیاسی بودن اتهام، باید ماهیت جرم، انگیزه و قصد متهم از ارتکاب جرم را مد نظر قرار دهد. 

این بخشنامه تاکید می کند: در مورد پرونده‌های مطروحه در دادگاه کیفری ۲ و انقلاب، هر گاه دادگاه رسیدگی کننده، با بررسی کیفرخواست و مستندات و مطالعه پرونده، جرم ارتکابی را از جرایم مندرج در ماده دو قانون جرم سیاسی تشخیص دهد، پرونده را با قرار عدم صلاحیت به دادگاه کیفری یک مرکز استان محل وقوع جرم و اگر مرتکب از مقامات مذکور در ماده ۳۰۷ قانون آیین دادرسی کیفری باشد به دادگاه کیفری یک استان تهران ارسال می‌نماید. در مرحله تجدید نظر، چنانچه دادگاه جرم ارتکابی از ناحیه متهم را سیاسی تشخیص دهد، لکن دادگاه بدوی آن را غیرسیاسی تشخیص داده باشد، جهت رعایت تشریقات قانونی با نقض حکم صادره پرونده را به مرجع صالح ارسال می‌کند.

این بخشنامه می افزاید: درجریان تحقیقات و رسیدگی در دادسرا در هر مرحله از آن و تا پایان جلسه اول دادرسی در دادگاه، متهم می‌تواند، به غیرسیاسی بودن اتهام خود ایراد کند. مرجع رسیدگی کننده با صدور قرار در این مورد اظهار نظر می‌نماید. اعتراض به قرار صادره تابع مقررات آیین دادرسی می‌باشد. در سایر موارد چنانچه متهم به لحاظ سیاسی دانستن اتهام خویش ضمن ارائه دلائل مبنی بر انگیزه و قصد خود به صلاحیت دادگاه ایراد داشته باشد، مطابق قانون آیین دادرسی کیفری عمل خواهد شد.

این بخشنامه اعلام می کند: هیات منصفه که براساس ماده ۳۶ قانون مطبوعات تشکیل می‌شود، پس از اعلام ختم رسیدگی توسط دادگاه مطابق قانون مطبوعات وارد شورشده و نسبت به مجرمیت یا بی گناهی متهم اعلام نظر می‌کند. ترتیب اظهارنظر هیات منصفه و نحوه صدور رای دادگاه، تابع ماده ۴۳ قانون مطبوعات است.

همچنین تصریح شده است، دادسراها و دادگاه‌ها موظفند در اتهامات و جرایم سیاسی حقوق متهم مندرج در ماده ۶ قانون جرم سیاسی را در کلیه مراحل دادرسی و اجرای حکم را رعایت کنند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۳
سید عباس تسبیحی
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
یعنی اگر در مجموعه انتخاب که تنها راه بیان اعتراض به عملکرد بد وضعیف مسئولان کشوریست باید محاکمه شویم ،،،، این یک معنا بیشتر ندارد، منع از بیان اعتراض و انتقاد
ناامید
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
بازم یه خط قرمز و فیلتر برا عدم اجرای بدون نگرش سیاسی جناحی این قانون خوب
ناشناس
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
اگر کسی قصد داشته باشد بصورت مسالمت امیز و غیر خشونت امیز درصدد تغییر سیستم حکومت باشد چرا نبایستی این جرم سیاسی باشد.؟ بهرصورت یک عده ای اعتقاد دارند که سیستم دیگری برای ابادی و ساختن ایران بهتر از سیستم فعلی است.طرف اصلا توهین نمی کند دروغ نمی گوید ولی می خواهد با کار سیاسی حزبی و فرهنگی سیستم را تغییر دهد. اسم این کار چی است؟
ناشناس
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
در آمریکا ررییییس پلیس ایالتی به ترامپ میگه دهانت را ببند . اینجا کسی جرات دارد به مسئولین همچه چیزی بگوید؟
ناشناس
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
به نظر می‌رسد آقای رییسی دلش میخواد مدافع حقوق ملت باشد الان اگه کسی هر حرفی حتی کمبودها را بیان کرد پرونده برایش تشکیل میدهند !!!!!!
ناشناس
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
مهم تفسیر و اجرایی ان است
1
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
چرا برای مسئولی که دروغ بگوید بخشنامه ندارید ؟؟؟؟
ناشناس
|
۰۷:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
«شامل همه کسانی خواهد شد که با انگیزه اصلاح امور، توهین و افترا یا نشر اکاذیبی را نسبت به مقامات کشور داشته ولی انگیزه براندازی و مقابله با نظام را نداشته‌اند باشند.» به عبارت دیگر «جرمی» که واقعاً سیاسی باشد سیاسی محسوب نمی شود. هر چند همین قدر هم غنیمت است.
داود
|
۰۷:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
به عملکرد جناب رییسی خوشبینم.
امیدوارم ریشه‌ی فساد توسط قوه‌ی قضاییه خشکانده شود.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
همش یه تئاتر جدیده. دلخوش نباش
ناشناس
|
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
مگر بنا نبود العمال بالنیات باشد. چطور انگیزه اصلاح داشتن جرم میشود؟
سامان
|
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
به نظر مياد هيچ راهي براي اعلام اعتراض و انتقاد نيست.