پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : حسن مشکاتیان، پدر استاد پرویز، شش نفر وارث دارد. سه خواهر، یک برادر و دو فرزند استاد پرویز همه وارثان خانه مشکاتیان هستند. آنها حدودا ده سال است که تصمیم فروش خانه پدریشان را به دستگاههای فرهنگی دارند. این تصمیم نشان میدهد که آنها به ارزش و اهمیت معنوی میراثشان واقف بودهاند. بعد از صبر و تلاشی که داشتند، اما باز هم هیچکدام از دستگاههای فرهنگی و اجرایی در این ده سال خرید خانه مشکاتیان را در دستور کار خود قرار ندادند. آنها مایل بودند با کمک دستگاهها و نهادهای فرهنگی، خانه پدری مشکاتیان را به عنوان خانه فرهنگ بازآفرینی کنند.
بیشتر بخوانید
محمد اسماعیل اعتمادی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور نیز در پاسخ به اینکه چطور منتظر ماندید تا شهرداری برای تخریب خانه استاد مشکاتیان مجوز صادر کند، گفت: هنوز مجوز صادر نشده، این قضیه در دست پیگیری است و ما هم شکایت کردهایم تا مشخص شود آیا چنین مجوزی واقعاً صادر شده است؟ شهرداری که تا به حال این موضوع را انکار کرده است.
تخریب خانه مشکاتیان مشتی است از خروار تخریب بناهای تاریخی در کشور که گویی وزارت میراث فرهنگی آنها را به حال خود رها کرده است. چندی پیش خبر آتشسوزی در مقبره استر در همدان منتشر شد و همین دیروز هم آتش به جان تپههای هگمتانه افتاده بود. مشص نیست آیا مسئولان برنامهای برای حفظ آثار گذشتگان دارند یا تنها به چند اثر مشهور جهانی بسنده کردهاند.
طبق اخبار و آمار موجود این سومین خانه تاریخی است که در چند ماه گذشته در نیشابور تخریب شده است. این در حالیاست که نیشابور در سالهای اخیر ۳۰ درصد از خانههای تاریخی و هویتی خودش را به دلایل مختلف از دست داده است. این برای شهری که ۷۰۰۰ سال قدمت دارد و عضو اتحادیه شهرهای تاریخی جهان است میتواند ضربه هویتی بزرگی باشد و زمینهساز اخراجش از این اتحادیه را فراهم کند.