صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۵۳۷۰۶
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۰ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
رای الیوم بررسی کرد؛
رئیس جمهور آمریکا با اعلام تلاش هایش برای حل مساله بسته شدن مرز‌های هوایی عربستان، امارات و بحرین، به روی هواپیما‌های قطری، بحران خلیج فارس را بار دیگر مطرح کرد، به این دلیل که ادامه این بسته بودن مرزها، به نفع ایران است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رای الیوم نوشت: رئیس جمهور آمریکا با اعلام تلاش هایش برای حل مساله بسته شدن مرز‌های هوایی عربستان، امارات و بحرین، به روی هواپیما‌های قطری، بحران خلیج فارس را بار دیگر مطرح کرد، به این دلیل که ادامه این بسته بودن مرزها، به نفع ایران است و اموال زیادی را به آن می‌رساند. اما ترامپ از نوع این تلاش‌ها صحبتی به میان نیاورد. بحران خلیج فارس که سه سال پیش آغاز شد و امسال وارد سال چهارمش می‌شود، همچنان پابرجاست و هیچ روزنه جدی در آن ایجاد نشده است.

به گزارش سرویس بین‌الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: منابعی در کشور‌های عربیی حاشیه خلیج فارس در گفتگو با رای الیوم تاکید کردند که امیر دولت قطر شیخ تمیم بن حمد، این روز‌ها سعی دارد نرمش بیشتری در قبال صلح و از میان رفتن محاصره کشورش از سوی دولت‌های حاشیه خلیج فارس، نشان دهد و این نرمش، در فرستادن نخست وزیر قطر، شیخ عبدالله بن ناصر برای حضور در نشست مکه در سوم می ۲۰۱۹، منعکس شد. این اقدام قطر با فرستادن وزیر خارجه شیخ محمد بن عبدالرحمن ال ثانی، به یک سفر سرّی به ریاض، برای گشودن باب مذاکره با سعودی‌ها در راستای اصلاح روابط بین دو کشور، تقویت شد. اگر ناخشنودی مصر و امارات از این تک روی عربستان نبود، این مذکره سری می‌توانست موفقیت امیز باشد. اما السیسی طی یک سفر پنهانی به ابوظبی رفت، تا پیام غیر مستقیمی را به مقامات سعودی رسانده باشد، که با برخی انتقاد‌ها از عربستان در رسانه‌های مصری، نمایان شد.

بیشتر بخوانید:

قطر به دنبال صلح دو جانبه با عربستان، به دور از امارات و مصر است و همانطور که گذشت، در صورتی که عصبانیت مصر و امارات نبود، این مهم محقق می‌شد.

موفقیت هر نوع تلاشی از سوی رئیس جمهور ایالات متحده برای صلح دادن بین قطر و دشمنانش، نیازمند آمادگی دوحه برای همراهی با شروط ۱۳ گانه یا تعدادی از آنهاست، که منجر به بازگشت روابط و پایان دادن به محاصره می‌شود، که مهمترین این شروط، تعطیلی شبکه الجزیره و دیگر تریبون‌های خبری قطر، و قطع رابطه با معارضان سعودی و اماراتی، که به دوحه پناهنده شده اند و قطع حمایت قطر از اخوان المسلمین و تریبون‌های رسانه‌ای آن در ترکیه و اروپاست.

در این میان، مسئولان قطری، شروط مذکور را به معنای نقض حق حاکمیت خود می‌داند، بویژه در مورد تعطیلی شبکه الجزیره. از این رو، سوال مهمی که در اینجا مطرح می‌شود، آن است که آیا ترامپ یک امادگی قطری در مورد پذیرفتن شروط دریافت کرده است؟ و اینکه عربستان و امارات به چه چیزی راضی می‌شوند؟

یک مسئول در دولت‌های حاشیه خلیج فارس نزدیک به پرونده این بحران، بر این عقیده است که دولت قطر تلاش می‌کند با نزدیکی جام جهانی ۲۰۲۲، به صلح نزدیک شده و به ممنوعیت پروازی که از طرف عربستان، امارات و مصر بر آن اعمال شده، پایان دهد. در همین رابطه، قطر آماده ارائه امتیاز است که از میان آنها، توقف حملات رسانه‌ای است که از شبکه الجزیره نشأت می‌گیرد، اما قطر حاضر به تعطیلی کامل این شبکه نیست.

به گفته شیخ صباح الخالد الصباح، نخست وزیر کویت، تلاش‌های کویت برای تحقق صلح، بار دیگر به منصه ظهور رسیده و تا کنون، همین تلاش‌ها موفق به سرد کردن بحران و توقف حملات رسانه‌ای شده است. ضمن اینکه این بازگشت تلاش‌ها با هماهنگی آمریکا انجام می‌شود.

ترامپ که روی لبه پرتگاه مقابله نظامی با ایران ایستاده، به دنبال صلح در خلیج فارس است، تا دولت‌های شورای همکاری‌های خلیج فارس که شامل ۶ دولت می‌شود را با یکدیگر همراه کند، به دیگر معنا اینکه این تلاش‌ها بر مبنای مصلحت محض آمریکا استوار است. اما ایا این بار موفق می‌شود؟ سوال مهمتر آنکه آیا قطر از ائتلاف با ایران و ترکیه دست برمی دارد؟ دو دولتی که قطر را در ابتدای بحران با گشودن مرز‌های هوایی و زمینی خود، برای تامین احتیاجات ضروری ان، نجات دادند.