صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۵۲۷۵۲
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۹ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
از حدود ۱۲ سال پیش تا امروز بیش از یک میلیون هکتار از جنگل‌های زاگرس از بین رفته‌اند و آتش‌سوزی‌های اخیر این رشته کوه که حیات اقتصادی بسیاری از ایرانیان در گرو آن است درگیر آتش‌سوزی‌ در نقاط مختلف است. هرچند طرح «توسعه پایدار زاگرس» توسط دولت مصوب شده است، اما عملا در این باره اقدام مفیدی صورت نگرفته است و بحران اخیر ناکارآمدی را بیشتر نمایان کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فرقی ندارد چه کسی و با چه انگیزه ای جرقه اش را زده است.وقتی جنگل و مرتعی آتش می گیرد ،آتش زبانه می کشد و تر و خشک در مسیرش با هم می سوزند.

شاید اهمیت جنگل های زاگرس برای بعضی ها قابل درک نباشد و مشکلات از بین رفتن جنگل ها را متوجه زاگرس نشینان بدانند اما سرچشمه ۴۰ درصد از آب های شیرین کشور، در جنگل‌های زاگرس است و هر خطری که این جنگل ها را تهدید کند بر جغرافیای ایران هم تاثیر خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید و ببینید

خشکی و یا تخریب جنگل های زاگرس علاوه بر بحران آب، تمامی مناطق ایران را درگیر گرد و غبار می کند. کشاورزی، دامداری و فرهنگ شهرها و روستاهای کشور دچار تغییرات اجباری می شود و این ها بخشی از مشکلاتی است که اهمیت موضوع جنگل های زاگرس را دو چندان می کند.

اما آنچه تحمل داغ این آتش سوزیها را دشوارتر می کند نقش انسان در آتش افروزیهاست. انسانهایی که گاه به عمد و گاه به سهو باعث بروز حوادثی چنین دلخراش می شوند.