صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۹۹۵۳
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۴ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
یک جراح چینی برای اولین بار در دنیا از روش درمانی سلول‌های بنیادی برای درمان بیماری قلبی استفاده کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک جراح چینی برای اولین بار در دنیا از روش درمانی سلول‌های بنیادی برای درمان بیماری قلبی استفاده کرد.

 به نقل از آی‌ای، طبق گزارش مجله نیچر، یک جراح قلب در چین، برای نخستین بار از دو درمان تجربی برای بیماری قلبی بر اساس سلول‌های بنیادی مهندسی‌شده استفاده کرده است. این جراح به نام "وانگ دونگجین" از بیمارستان نانجینگ درام گزارش داد که بیمارانی که تحت این درمان‌ها قرار گرفتند، پس از گذشت یک سال به بهبودی دست یافته‌اند.

این روش‌های درمانی جدید شامل تزریق سلول‌های عضلانی قلب گرفته شده از سلول‌های بنیادی پرتوان(iPS) به مردان بود.

"هان دایونگ" یکی از بیماران، یک برقکار ۵۵ ساله است و می‌گوید: در نتیجه اعمال این درمان اکنون از اینکه می‌تواند پیاده‌روی کند، از پله‌ها بالا برود و شب‌ها راحت بخوابد، بسیار خوشحال است.

استفاده از سلول‌های بنیادی برای درمان بیماری‌های قلبی تلاش جدیدی نیست. محققان سال‌ها است که سعی در انجام آن دارند و امیدوار هستند سلول‌های بنیادی بزرگسالان پس از وارد شدن به قلب، وارد سلول‌های عضلانی شوند.

اما این تلاش‌ها متأسفانه ناکام ماند و موجب شد محققان به سلول‌های iPS روی آورند. این سلول‌ها حاصل تحریک سلول‌های بالغ برای بازگشت به حالت شبه جنینی است.

تاکنون مطالعات انجام شده بر روی جوندگان و میمون‌ها نشان داده است که تزریق مستقیم سلول‌های iPS به قلب باعث بازسازی بافت ماهیچه‌ها می‌شود. اکنون نیز این دو کارآزمایی انسانی می‌تواند اثبات کند که این درمان بر روی انسان‌ها نیز مؤثر است.

با این حال از آنجا که هنوز هیچ مطالعه‌ای از این کار منتشر نشده است، نمی‌توان به شکل علمی به این ادعا صحه گذاشت.

"وانگ جیاشیان"، رئیس یک شرکت بیوتکنولوژی که سلول‌های بنیادی ماهیچه‌ای قلب مورد استفاده در این مطالعه را تهیه می‌کند، به مجله نیچر(Nature) گفته است که این گروه قصد دارد نتایج خود را اواخر سال جاری منتشر کند و این مطالعه شامل ۲۰ بیمار دیگر نیز هست.

این درمان نه تنها در چین در حال انجام است، بلکه به صورت آزمایشی در ژاپن نیز انجام می‌شود و محققان دیگر کشورها نظیر فرانسه، ایالات متحده و آلمان نیز برای آزمایش آن برنامه‌ریزی کرده‌اند.

منبع: ایسنا