صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۹۸۲۵
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۲۲ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
مدیر عامل سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی:
مدیر عامل سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی گفت: در انتهای سال ۹۸ و همزمان با عدم رونق بازار‌های موازی هجوم نقدینگی که بازار سرمایه را تنها مأمن امن خود می‌دید و کاهش نرخ سود بانکی، منجر به افزایش توجهات به بازار و افزایش شاخص شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش سنا، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی (وبانک) ضمن بیان مطلب بالا در تحلیل این وضعیت گفت: در ابتدا باید یادآور شد که این رشد ادامه روند یکساله رشد بازار در سال ۹۸ است؛ البته با این تفاوت که ورود نقدینگی به بازار و همچنین تعداد سرمایه‌گذاران مستقیم به واسطه اعتماد و جذابیت ایجاد شده، بیش از گذشته شده است و ما دیگر در هرمکانی منتظر شنیدن بحث و گفتگو پیرامون بورس هستیم.

امیرتقی خان تجریشی توضیح داد: شاید از ابتدای سال گذشته علاوه بر نقدینگی زیاد، افزایش نرخ ارز نیروی محرکه بازار بود، اما در انتهای سال و همزمان با عدم رونق بازار‌های موازی هجوم نقدینگی که بازار سرمایه را تنها مأمن امن خود می‌دید و کاهش نرخ سود بانکی، منجر به افزایش توجهات به بازار و افزایش شاخص شد.

وی ادامه داد: در کنار این عامل حمایت همه جانبه دولت و سایر مسولین از بازار سرمایه و امید به تداوم این حمایت موجب ایجاد اطمینان و اعتماد سرمایه گذاران به خصوص سرمایه گذاران حقیقی شده است.

به گفته تجریشی، عامل دیگر آغاز عرضه‌های دولتی مانند شستا، افزایش سهام شناور آزاد در برخی سهم‌ها و اقداماتی، چون عرضه سهام عدالت و ورود صندوق‌های قابل معامله دولتی در راستای پاسخ به عطش سرمایه گذاران، عمل به قوانین خصوصی سازی، ایجاد تعادل و همچنین عمق بخشیدن به بازار بود که بر جذابیت بیش از پیش بازار افزود.

عضو هیات مدیره بورس تهران افزود: دست آخر هم نمی‌توان از نقش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی غافل بود چرا که به واسطه ارائه تحلیل‌ها، اطلاع رسانی و انتشار اخبار مثبت بازار سرمایه پازل جذابیت بازار سرمایه و به تعبیری روز‌های سبز بازار تکمیل شد.

مدیرعامل وبانک خاطرنشان کرد: در خصوص جهش متوالی قیمت بعضی سهم‌ها باید مجموعه‌ای از اقدامات چند جانبه صورت گیرد. اولین نکته هدایت نقدینگی به سمت سهم‌های بزرگ، شاخص ساز و بنیادی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گفته تجریشی، حذف دامنه نوسان در کنار استفاده از بازرگردانی سهم نیز می‌تواند به منطقی شدن بازار و تصمیم گیری سرمایه‌گذاران بر اساس تحلیل کمک کند، اما مهمترین نکته شاید افزایش شتاب عرضه‌های بزرگ، تسریع در اجرای افزایش سرمایه‌ها و الزام به افزایش درصد سهام شناور آزاد توسط حقوقی‌ها باشد.

وی با بیان اینکه مسأله دیگر فرهنگ سازی و آموزش در خصوص صندق‌های سرمایه گذاری و سبدگردانی به خصوص برای نو سهامداران است که می‌بایست مورد توجه ویژه متولیان بازار قرار گیرد، افزود: با آموزش مفاهیمی، چون ریسک و بازده و همچنین یادآوری این نکته که برای فعالیت مستقیم در بازار سرمایه به صورت مستقیم نیاز به دانش و تجربه کافی است می‌توان بسیاری از مخاطرات را برای عمده سرمایه گذاران کاهش داد و از سرمایه گذاری در سهم‌های غیر ارزنده و ایجاد حباب جلوگیری کرد.

مدیرعامل وبانک تاکید کرد: مقابله سرسختانه و جدی با سیگنال فروشی و اطلاع رسانی غلط در فضای مجازی نکته دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

امیرتقی خان تجریشی در ادامه با اشاره به اینکه سهامداران به خصوص جدیدالورود‌ها باید انتظارت خود از سودآوری بازار را برای سال ۱۳۹۹در حدود میزان تورم تعدیل کنند و منتظر جهش‌های افسانه‌ای نباشند تا در صورت اصلاح و ریزش دچار پریشانی و تصمیمات هیجانی نشوند، اظهار داشت: در شرایط فعلی بازار تحت تأثیر قدرت نقدینگی، توجه به ریسک‌های کلاسیک بازار کمتر شده است و از ابتدای سال ما شاهد روند کاملا صعودی بودیم، اما در نهایت هر صعودی با اصلاح یا نزول همراه است.

وی تصریح کرد: این امر برای فعالان قدیمی‌تر بازار تجربه شده و محتوم است، اما نو سهامداران هم باید خود را برای روز‌های قرمز آماده کنند؛ لذا برخورد هیجانی، عجولانه و سرمایه گذاری بدون دانش و برنامه ریزی شاید بزرگترین مخاطره برای جدید الورود‌ها باشد.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، دید بلند مدت به سرمایه گذاری و انتخاب سهم‌های بنیادی با پتانسیل رشد بالا می‌تواند سرمایه نو سهامداران را تاحدی محافظت کند و استفاده از ابزار‌های غیر مستقیم و کم ریسک‌تر مثل صندوق‌های سرمایه گذاری و سبدگردانی می‌تواند اطمینان بخش سرمایه گذاران در هر زمانی باشد.

امیرتقی خان تجریشی با بیان اینکه درخصوص سایر ریسک‌ها می‌توان به رونق سفته بازی در سایر بازار‌های موازی غیرمولد مانند ارز و طلا، ریسک‌های تغییر قوانین، ریسک سیاسی، افزایش سود بانکی، کاهش بیشتر قیمت کامودیتی‌ها و خروج پول هوشمند از بازار اشاره داشت، افزود: بنابراین جدیدالورود‌ها می‌بایست با تشکیل سبد سرمایه گذاری و استفاده از روش‌های غیر مستقیم مثل صندوق‌های سرمایه گذاری ریسک خود را کاهش دهند.

مدیرعامل وبانک یادآور شد: مسأله دیگری که می‌تواند بازار را تحت تأثیر خود قرار دهد این است که برخی سهم‌ها به قیمت‌های بالایی رسیده اند و بعضا از پشتوانه تحلیلی برخوردار نیستند؛ لذا سقوط قیمت آن‌ها روی جو بازار و سایر سهم‌ها نیز تأثیرگذار خواهد بود.

وی افزود: هنوز هم معتقدم که بورس مطمئن‌ترین و سودآورترین بازار تا پایان سال است. اما قطعا مثل دوماهه اول سال شاهد روند صعودی مکرر بازار نخواهیم بود. بازار متعادل خواهد شد و بعید است یاتوجه به حمایت‌های همه جانبه‌ای که از بازار صورت می‌گیرد بازار به حال خود رها شود.

امیرتقی خان تجریشی با اشاره به برخی صنایع جذاب برای سرمایه گذاری اظهار داشت: به طور کلی سهم‌های بنیادی و بزرگ با نسبت P/E پایین‌تر در اولویت هستند. اما طبیعتا سهم‌های صادرات محور با توجه به احتمال افزایش نرخ ارز در حوزه پتروشیمی و معدنی فلزی می‌توانند جذابیت خودرا داشته باشد. در مرحله بعدی بانکی‌ها و بیمه ای‌ها هم می‌توانند مورد توجه بازار قرار گیرند.

وی در ادامه به موضوع آزادسازی سهام عدالت و تاثیر آن بر بازار هم اشاره کرد و گفت: در وهله اول آزاد سازی سهام عدالت پتانسیل ورود حدود ۵۰ میلیون نفر را به بازار سرمایه فراهم می‌آورد که خود خبر خوبی برای اقتصاد کشور است. اما در صورتیکه ساز و کار مناسبی برای فروش این سهام در نظر گرفته نشود، عرضه‌ها بسیار زیاد خواهد بود که می‌تواند برای بازار مشکل ساز شود و هم جو بازار و هم زیر ساخت‌های آنرا تحت تأثیر قرار دهد.

مدیرعامل وبانک در عین حال افزود: البته این اقدام می‌تواند فرصتی را نیز برای کسانی فراهم کند که سهام برخی شرکت‌ها را در قیمت‌های پایین و به صورت خرد از بازار جمع کنند و حتی وارد ترکیب سهامداری شوند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: از سوی دیگر به واسطه بدون تجربه بودن سهامداران سهام عدالت این افراد در مدیریت سهام خود ممکن است با مشکل مواجه و اسیر اطلاعات و جو‌های نادرست شوند و علاوه بر از دست دادن سرمایه خود بازار را نیز دچار مشکل کنند. نکته دیگر نقدینگی است که با توجه به نوع سهامدارانش به واسطه فروش این سهام از بازار خارج می‌شود و احتمالا به بازار بر نخواهد گشت.

امیرتقی خان تجریشی در پایان خاطرنشان کرد: فشار بسیار زیاد به واحد‌های امور سهام ناشر، رعایت حقوق اقلیت و همچنین برگزاری مجامع این شرکت‌ها نیز مسأله‌ای است که باید به آن توجه شود.

منبع: فارس