پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اظهارات گریفیث سه روز پس از آن صورت میگیرد که برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP) دوشنبه شب اعلام کرده بود، یمن به دلیل جنگ مداوم، ۲۱ سال توسعه را از دست داده است.
این سازمان بینالمللی تصریح کرده بود، باید برای تهیه نیازهای فوری مانند کسب درآمد به منظور خرید مواد غذایی و مواد بهداشتی [شهروندان یمنی]تلاش کرد تا بتوان آنها را برای مقابله با ویروس کرونا توانمندتر کرد.
به گزارش شبکه خبری "المیادین" گریفیث در ادامه گفت که مذاکرات میان گروههای یمنی پیشرفت قابل توجهی بویژه در خصوص مسأله آتشبس داشته است.
فرستاده ویژه آنتونیوگوترش به یمن همچنین تصریح کرد: همچنان برخی اختلافات (میان طرفهای درگیر) درباره اقدامات بشردوستانه و اقتصادی ضروری وجود دارد که به تأخیر افتاده است.
گریفیث که در شورای امنیت سازمان ملل متحد سخن میگفت، تصریح کرد که طرفهای درگیر به صورت سازنده عمل کردهاند و وی از مذاکرات و حمایت سیاسی کشورهای منطقه و دیگر کشورها برخوردار بوده است.
وی همچنین بدون اشاره به جزییات بیشتر گفت، یک نقشه راه قابل اجرا به گروهها ارائه شد و تصمیم برای این کار به گروهی موکول شده است که سلاح و قدرت در اختیار دارد و برای اجرایی شدن این طرح میتواند تصمیمگیری کند.
گریفیث همچنین نسبت به اعلام خودمختاری شورای انتقالی جنوب وابسته به امارات در جنوب یمن و نیز تلاش این گروه برای کنترل مراکز محلی وابسته به دولت "عبدربه منصور هادی" در استان عدن ابراز ناراحتی کرد.
شورای انتقالی جنوب یمن که از حمایت امارات برخوردار است، هفتم اردیبهشت ماه ۹۹ در استانهای جنوبی یمن حکومت خودمختار اعلام کرد و در آن وضعیت فوقالعاده را به مرحله اجرا گذاشت.
اقدام شورای انتقالی جنوب یمن در پی ادامه اختلاف با دولت منصور هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن است که از سوی عربستان حمایت میشود.
ائتلاف سعودی نیز یک روز پس از آن (۸ اردیبهشت ۹۹) در واکنش به اعلام خودمختاری شورای انتقالی (تحت حمایت امارات) در استانهای جنوبی یمن، با صدور بیانیهای بر ضرورت بازگشت اوضاع به شرایط قبل و اجرای سریع توافق ریاض تاکید کرد.
شورای انتقالی جنوب یمن در سال ۲۰۱۷ پس از برکناری «عیدروس الزبیدی» استاندار پیشین عدن با حمایت ابوظبی تشکیل و هدف آن استقلال مجدد بخش جنوبی یمن اعلام شد.
سخنان گریفیث در مورد شیوع کرونا و مشکلات مردم یمن در حالی است که پیش از این بسیاری از سازمانهای بینالمللی به خاطر زیرساختهای ضعیف سیستم درمانی یمن نسبت به خطر وقوع یک فاجعه انسانی در صورت شیوع کرونا در این کشور هشدار دادهاند.