پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
این روزها بسیاری از افراد در سراسر جهان در تلاشند که با روشهای مختلف از سلامتی خود حفاظت کنند. اگرچه ماهها از شیوع کرونا در سراسر جهان میگذرد و حتی قرنطینه نیز به سفت و سختی روزهای نخست رعایت نمیشود، اما باز هم رعایت نکات بهداشت شخصی اهمیت زیادی دارد و در این میان بازار شایعات نیز داغ است.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب به نقل از گاردین، ۶ باور غلط بین عموم مردم وجود دارد که چندان پایه علمی ندارند و میتوانند به راحتی نقض شوند:
ماسک صورت میتواند من را از کروناویروس محافظت کند
درست است که ماسک روشی موثر در پیشگیری است، اما پوشیدن ماسک صورت تضمینی برای عدم ابتلا محسوب نمیشود. ویروسها میتوانند از طریق چشم منتقل شوند و ذرات ریز ویروسی، معروف به آئروسلها، میتوانند به ماسکها نفوذ کنند. با این حال، ماسکها در مسدود کردن قطرات موثر هستند، که یک مسیر اصلی انتقال ویروس کرونا است و برخی از مطالعات تقریباً پنج برابر محافظت را پس از استفاده از ماسک تخمین زده اند. اگر در تماس نزدیک با شخص آلوده هستید، ماسک احتمال انتقال بیماری را کاهش میدهد. اگر علائم بیماری کروناویروس نشان داده اید، پوشیدن ماسک میتواند از دیگران نیز محافظت کند؛ بنابراین ماسک برای مراقبت از کارکنان بهداشت و درمان و ترددهای اجتماعی بسیار مهم باشد با این وجود ماسک نمیتواند نقش ۱۰۰ درصدی در پیشگیری از بیماری داشته باشد.
ویروس در حال جهش به سویی است که کشندهتر میشود
همه ویروسها به مرور زمان جهشها پیدا میکنند و ویروس کرونا نیز هیچ تفاوتی با دیگر ویروسها ندارد. چگونگی گسترش انواع مختلف ویروس به انتخاب طبیعت بستگی دارد. نسخههایی از ویروسها میتوانند سریعتر تکثیر شوند و به طور مؤثر در بدن تکثیر شوند و در نتیحه "موفق ترین" ویروسها خواهند بود. این امر لزوماً برای افراد خطرناک نیست، زیرا ویروسهایی که به سرعت افراد را به قتل میرسانند یا آنها را چنان بیمار میکنند که ناتوان میشوند، احتمال انتقال کمتری دارند. تجزیه و تحلیل ژنتیکی توسط دانشمندان چینی از ۱۰۳ بیمار مدعی شده بود که دو نوع ویروس (جهنده و ساده) وجود دارد، اما حتی این تئوری نیز تایید نشده است.
این بیماری خطرناکتر از آنفولانزا نیست
درست است که بسیاری از افرادی که کروناویروس وارد بدنشان میشود، علائمی بدتر از علائم آنفولانزای فصلی را تجربه نخواهند کرد، اما مشخصات کلی این بیماری از جمله میزان مرگ و میر آن جدیتر به نظر میرسد. در شروع شیوع میزان مرگ و میر اندک باعث برخی اظهار نظرهای اشتباه میشد، اما اکنون مشخص شده است که کرونا بسیار خطرناکتر از حد تصورات اولیه است. حتی تخمین زده میشود که Covid-۱۹ حدود ۱۰ برابر کشندهتر از آنفولانزای فصلی باشد، که تخمین زده میشود بین ۲۹۰۰۰۰ تا ۶۵۰،۰۰۰ نفر در سال در جهان را میکشد.
این بیماری تنها سالمندان را میکشد، بنابراین افراد جوان میتوانند بیخیال باشند
اکثر افرادی که سالخورده نیستند و شرایط بیماری مزمن ندارند، به نوع شدید کرونا مبتلا نخواهند شد. اما این بیماری هنوز شانس بیشتری برای ابتلا به علائم تنفسی جدی نسبت به آنفولانزای فصلی دارد و گروههای مختلفی در معرض خطر قرار دارند. برای مثال، کارکنان بهداشتی آسیب پذیرتر هستند، زیرا احتمالاً آنها در معرض ویروس بیشتری قرار دارند.
برای ابتلا شما باید ۱۰ دقیقه با یک فرد آلوده در تماس باشید
در مورد آنفلوانزا، بعضی از دستورالعملهای بیمارستانها گفته میشود که اگر در فاصله نزدیک یک فرد آلوده به مدت ۱۰ دقیقه یا بیشتر قرار بگیرید و او دچار عطسه یا سرفه شود، احتمال بیماری شما وجود دارد. با این وجود، درباره کرونا ممکن است کوچکترین تماسی شما را در معرض خطر قرار دهد.
واکسن میتواند ظرف چند ماه آماده شود
درست است که در ماههای اخیر ماراتن تولید واسکن آغاز شده است. اما عملیات تولید و آزمون واکسن کرونا به راحتی طی نمیشود و اغلب براوردها معتقدند برای عرضه این واکسن به بازار حداقل یک سال زمان لازم است.