صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۸۶۶۴
تعداد نظرات: ۲۷ نظر
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۷ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
فارین پالیسی:
ایران از شبه نظامیانی مانند واحدهای بسیج مردمی یا همان حشدالشعبی در عراق پشتیبانی می‌کند در حالی که آمریکا حضور نظامی رسمی در آنجا دارد. ایران حداقل از قرن شانزدهم میلادی، هنگامی که امپراطوری پارسی توسط عثمانی ها از بغداد بیرون رانده شد، نسبت به عراق علاقه خاصی داشته است. آخرین شاه ایران همواره از جاه‌طلبی‌های کردها حمایت و با پیشوایان شیعه نیز ارتباط برقرار می‌کرد تا بدین شکل از ظهور یک رقیب قوی در مرزهای خود جلوگیری کند. پس از سرنگونی صدام، ایران از هرج و مرج موجود استفاده کرد تا از ظهور تهدید امنیتی دیگری در مجاورت خود جلوگیری کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آلبرت وولف در فارین پالیسی نوشت: از آنجایی که کرونا سراسر جهان را در بر گرفته و آمریکایی‌ها همچنان به دنبال رفع محدودیت‌ها هستند، به نظر می‌رسد قانونگذاران آمریکایی در یک مسئله هم نظر هستند و آن اینکه تحریم‌های تسلیحاتی ایران باید تمدید شود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: کمپین فشار حداکثری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، خود یک خطر بزرگ به همراه دارد. احتمال دارد دولت ترامپ با این سیاست کشور را درگیر جنگ دیگری در خاورمیانه کند.

با اعمال فشار، حمایت از تغییر حکومت و تلاش برای قطع دسترسی تهران به منابع مالی، احتمال حمله ایران به نیروهای آمریکایی وجود دارد. حتی ممکن است رخدادی مانند اتفاقی که در خلیج فارس افتاد و قایق‌های سپاه به یک ناو آمریکایی نزدیک شدند به وقوع بپیوندد و دو کشور را درگیر جنگی ناخواسته کند.

آمریکا و ایران می‌توانند با توافق بر سر فنلاند كردن عراق از چنین درگیری‌هایی كه به راحتی می‌تواند به جنگ بیانجامد، جلوگیری كنند. عراق به یک کشور بیطرف مانند فنلاند در طول جنگ سرد تبدیل می‌شود و به این شکل دیگر عرصه نفوذ دو کشور نیست.

این احتمال وجود دارد که دولت ترامپ از این نگران باشد که ایران سلاح‌های جدیدی به متحدان خود در عراق، سوریه و لبنان بدهد و همزمان برنامه تسلیحاتی هسته‌ای‌اش را هم از سر بگیرد. جلوی نفوذ یک ایران هسته‌ای کاملاً مسلح را گرفتن در منطقه کار اصلا راحتی نیست. البته نباید فراموش کرد که اقتصاد ایران در اثر تحریم‌ها و پایین آمدن قیمت نفت به شدت تضعیف شده و این کشور حتی اگر تحریم برداشته شود هم قادر به خرید تسلیحات جدید نیست. علاوه بر این، در حال حاضر نه تنها تهران از داشتن سلاح هسته‌ای بسیار دور است بلکه همانطور که در پرتاب فضایی اخیر نشان داد، در حال حاضر توانایی اتصال کلاهک هسته‌ای به موشک بالستیک را نیز ندارد.

روابط آمریکا و ایران چندین سال است که خصمانه بوده، اما تنش‌ها پس از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای در ماه مه 2018 و اعمال فشار حداکثری رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفت. تنش‌ها بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی در اوایل ژانویه سال 2020 بدتر هم شد. این اقدام باعث افزایش چشمگیر خصومت نیروهای آمریكایی و شبه نظامیان تحت حمایت ایران در عراق شد.

بهترین راه برای کاهش تنش در حال حاضر فنلاند کردن عراق است. اندکی پس از آغاز جنگ جهانی دوم، اتحاد جماهیر شوروی خواستار آن شد که فنلاند مقدار زیادی از قلمرو خود را برای محافظت از لنینگراد به این کشور واگذار کند. با این حال، فنلاندی‌ها از این درخواست امتناع ورزیده و ترجیح دادند وارد جنگ شوند. بعد از این اتفاق شوروی بلافاصله به فنلاند حمله کرد.

درگیری کمی بیشتر از سه ماه به طول انجامید و اتحاد جماهیر شوروی تلفات زیادی را متحمل شد. آنها همچنین خواسته‌های خود را در جدول صلح در سال 1940 کاهش دادند. از سال 1948 قنلاند به عنوان کشوری بی طرف به رسمیت شناخته شد. فنلاند و شوروی توافق کردند که فنلاند به هیچ اتحادی نپیوندد و در عوض مسکو نیز متعهد شد که به استقلال و دموکراسی در فنلاند احترام بگذارد. سپس، آمریکا، اتحاد جماهیر شوروی، انگلیس و فرانسه به توافق رسیدند كه در مورد اتریش نیز چنین رویکردی اتخاذ کنند.

حالا واشنگتن  و تهران می‌توانند توافق كنند كه عراق را به عنوان منطقه‌ای بی‌طرف به رسمیت بشناسند، دقیقاً مانند وقتی که آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی توافق كردند تا در قبال كشورهایی مانند فنلاند و اتریش در طول جنگ سرد چنین رویکردی اتخاذ کنند. چنین تمهیداتی برای آن کشورها و همچنین برای سوئیس و سوئد مفید بوده است. اکنون نیز بسیاری از تحلیلگران پیشنهاد دادند كه موافقت نامه‌های مشابهی در مورد مناطقی مثل تایوان اروپای شرقی و قفقاز امضا شود.

با این حال، توجه به برخی تفاوت‌ها در عراق کنونی نسبت به فنلاند حائز اهمیت است.

عراق نیز مانند فنلاند یک همسایه قدرتمند‌تر از خودش که ایران باشد دارد با این تفاوت که عراق در یک محله سخت و پیچیده تری نسبت به فنلاند قرار دارد. عراق، علاوه بر ایران باید ترکیه و عربستان سعودی نیز در نظر داشته باشد ضمن اینکه با یک دولت ورشکسته به نام سوریه نیز هم مرز است. حاکمیت داخلی عراق، بر خلاف فنلاند در دهه 40، هنوز در حال توسعه است.

ایران از شبه نظامیانی مانند واحدهای بسیج مردمی یا همان حشدالشعبی در عراق پشتیبانی می‌کند در حالی که آمریکا حضور نظامی رسمی در آنجا دارد. ایران حداقل از قرن شانزدهم میلادی، هنگامی که امپراطوری پارسی توسط عثمانی ها از بغداد بیرون رانده شد، نسبت به عراق علاقه خاصی داشته است. آخرین شاه ایران همواره از جاه‌طلبی‌های کردها حمایت و با پیشوایان شیعه نیز ارتباط برقرار می‌کرد تا بدین شکل از ظهور یک رقیب قوی در مرزهای خود جلوگیری کند. پس از سرنگونی صدام، ایران از هرج و مرج موجود استفاده کرد تا از ظهور تهدید امنیتی دیگری در مجاورت خود جلوگیری کند.

با توجه به این وضعیت عراق برای تبدیل شدن به فنلاند به یک سری تعهدات نیاز دارد.

اول، لازم است كه ایران و آمریکا به تمامیت ارضی عراق متعهد باشند. این دولت عراق است که باید در مورد امور داخلی خودش مثل اعطای استقلال نسبی به استان‌ها یا سلب استقلال تصمیم بگیرد و تهران و واشنگتن نباید درگیر این امور مثل ماجرای استقلال کردستان شوند. این امر می‌تواند باعث اطمینان بخشیدن به ترکیه شود، که سال‌ها است با گروه‌های شورشی کرد مثل پ‌ک‌ک می‌جنگد. آنکارا می‌ترسد که یک کردستان مستقل در عراق بتواند منجر به تقویت احساسات تجزیه‌طلبانه کردها در ترکیه شود. البته ایران نیز از بابت استقلال کرد‌ها نگرانی دارد چرا که ممکن است باعث تحریک‌ کرد‌های ایرانی هم بشود.

دوم، همانطور که در پیمان بی طرفی دولت اتریش اتفاق افتاد، آمریکا و ایران باید توافق کنند که نیروهای خود را چه به صورت رسمی و چه شبه نظامی از عراق خارج نمایند. همه پایگاه‌های خارجی که در حال حاضر در اختیار نیروهای خارجی است باید به بغداد تحویل داده شده یا از بین بروند.

سوم، آمریکا و ایران فقط باید به دولت رسمی عراق برای مبارزه با تروریسم کمک کنند. ایران باید بر شبه نظامیان حشدالشعبی فشار وارد کند تا در درون بقیه نیروهای مسلح عراق ادغام شوند. اگرچه شبه نظامیان حشدالشعبی توسط نخست وزیر هدایت می‌شوند، اما در واقع آنها تا حد زیادی مستقل و تحت نظارت ایران هستند.

علاوه بر این، آمریکا و ایران با جدا کردن مسیرهای نیروی دریایی خود، هماهنگی مسیر نیروهای زمینی و همچنین ایجاد خط تماس اضطراری در خلیج فارس از هرگونه اتفاق ناخواسته‌ای پیشگیری کنند.

تناقض موجود در کمپین فشار حداکثری این است که اقدامات طراحی شده برای ادامه تحریم تسلیحاتی ایران، احتمالا خود باعث درگیر شدن آمریکا در جنگی دیگر شود. با تبدیل عراق به یک منطقه بی طرف و احترام به منافع امنیتی یکدیگر می‌توان تا حدی از این خطر جلوگیری کرد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۱۶
غیر قابل انتشار: ۱۰
ناشناس
|
۰۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۵
آیاخزعبلات آلبرت وولف درفارین پالیسی ارزش نشرداشت که روز نا‌مه انتخاب منتشرکند؟! هدف ولف جزاثبات سرسپردگی به ترامپ چه چیزی میتوانست باشد؟
حسین
|
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۵
والا درسته جنگ چیز خوبی نیست.اما امروزه ذره ذره نابود شدن از جنگ بدتره.همون جنگ بشه تکلیف ماهم معلوم بشه.مرگ ی بار شیونم ی بار
ناشناس
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
پایگاه خبری انتخاب یا همان العربیه فارسی
دهاتی
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
اول ایمکه دعوت رسمی ندارد بلکه بعنوان اشغالگر وارد خاک عراق شده است دوم آمریکا از سازمان ت وربستی منافقین که دیتش به خون دوملت ایران وعراق الوده است حمایت می کند سوم اینکه ملت ایران وعرتق هزارام سال است که رابطه ی قومی وفرهنگی واجتماعی دارند چهارم اینکه امریکا در ۴۰سال گذشته باعث وبانی ۵جنگ در منطقه بوده که باید نسبت به همه ی انهاپاسخگو باشد ونیزباتوجه به فتنه انگیزی های ۴۰ساله امریکا ایا عاقلانه هست که امریکا درمنطقه حضورداشته باشد
یوسف عقیلی
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
خاک عراق جیگرگوشیه ایران است که سالهاست ازخاک مقدس کشورم دورافتاده است بغدادپایتخت ایران هست وخواهدبود تاق کسرا همچنان استوار است
ناشناس
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
عملی نیست!
ناشناس
|
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
آمریکا به کدام تعهد خودش پایبند بوده که به این باشه.... باید باید راه انداختید... ایران باید بمب اتم بسازه و باید توی سر اسرائیل تستش کنه. این باید ایرانه... آمریکا هم باید گورش رو گم کنه از امپراتوری پارسی بره گمشه بیرون
ناشناس
|
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
میشه بفرمایید در قرن شانزدهم کدوم امپراطوری پارسی حکومت میکرد؟؟؟؟
سید محسن
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
بفرض سر این موضوع به توافق برسند چه تضمینی وجود دارد یک رئیس جمهور دیگه ای تو آمریکا مثل ترامپ را سر کار نیاورند و او به راحتی زیر تمام تعهدات نزند؟
ناشناس
|
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
تحلیل خوب و درستی است این تبدیل عراق به کشوری بی طرف چون فنلاند و سوئیس می تواند برای هر دو طرف درگیر مفید باشد.
تانیش
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
این چه مزخرفاتی است که پس کرده اید؟
ناشناس
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
طبق مصوبه مجلس و دولت عراق حشد نیروری رسمی نظامی است در ضمن آمریکا هم مرز عراق است که بخواهد مانند کشورهای همسایه نقش بازی کند
ناشناس
|
۰۶:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
بامزه بود. خب راحت تر می شد گفت: امریکا جمع کنه بره. ایران هم با عراق کاری نداره
عبداله
|
۰۵:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
این تفسیر و این نوع نگاه، بسیار بچه گانه و عوام فریبانه ست. ایران هیچ وقت تسلیم دنیا طلبان و ظالمان نخواهد شد و دست شیطانی کفر را از سرزمین اسلام دور نگه خواهد داشت. جنگ ما بخاطر حفظ قرآن و آیین مقدس اسلام و گسترش دین بوده و خواهد بود.
ایران
|
۰۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
اینها چقدر احمقند !!!

عراق قلمرو فرهنگی ایران است . امریکاییها چه سگی هستند که از هزاران کیلومتر دورتر به منطقه آمده اند و برای جدایی عراق از ایران نظریه پردازی می کنند ؟
اعراب مرتجع از بازگشت عراق به سرزمین مادری خود حتی با زبان عربی بسیار وحشت زده هستند برای همین در صددند جو آرامش در آن را به هر شکلی از بین ببرند .

قدر خنده دار است فنلاندی کردن عراق !
ناشناس
|
۰۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
آمریکا تا ببینه به توافقی دیگه نیازی نداره مثل آب خوردن میزنه زیر هر قول و قراری
محمد
|
۰۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
یعنی خداوکیلی تو عمرم مطلب به این مسخره ای و مزخرفی نخونده بودم خسته نباشه اون کسی که اینو گفته
ناشناس
|
۰۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
خودتون هم میدونید که تا صد سال دیگه هم همچین اتفاقی نمیفته،به هیچ وجه
ناشناس
|
۰۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
امربکا از کلیومترها دورتر واز قاره دیگر وفرهنگی که هیچ ربطی به عراق ندارد امده وسالهاب ساله که ففط وفقط براغارت نفت ومنابع کشورهای عربی حتی اگه وادادگی باشه منابع ایران راهم به تاراج خواهد برد درصورتیکه مردم عراق وایران سالهایک کشور یک دوست باتمام شباهتهای فرهنگی ودینی درکنارهم بوده اند بجز زمان دیکتاتووی صدام که بازهم امریکاییها فکرکردندوضع ایران نابسامانه وفریب خوود،ایران همبشه یارومددکارعراق بود ولی امریکا فقط یک غارتگره که ازسر اثارتاریخی عراق هم نگذشت پس لطفا دروغ پراکنی نکنیدوبین دوملت باتحریف تاریخ اختلاف نیاندازید
ناشناس
|
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
ادعای امپراطوری پارسی و تخت جمشید و... مثل سایر مزخرفات تو این مملکت جعلی و دورغ تاریخی هستن
ناشناس
|
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
امریکا عراق را اشغال کرده و باید دست از اشغال عراق و افغانستان برداره خدا میداند آمریکا دشمن شماره یک مسلمانان و مردم منطقه است
حمایت ایرا از گروههای عراقی نبود آمریکا به کشورهای دیگر هم در منطقه حمله میکرد
دو اتش
|
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
خیلی غلط بیجا کرده آمریکای بیشرف یعنی ما توی منطقه خودمان از این حرامم مو سگی بترسیم چراغ سبز نشون بدیم به عراق....ما به آماده این ای رهبر آزاده منتظر دستور آماده شلیک ...ما قوی هستیم سلاح هم داریم
بیژن
|
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
آمریکایی ها وارد شدن که بمانند وباید با زور بیرونشان انداخت،فنلاندی کردن عراق ممکن نیست زیرا ایران علاقه ای به حضور آمریکایی ها در عراق ندارد حتی برای مقابله با تروریست.زیرا آنها خود تروریست وتروریست پرورند
علی
|
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
خیلی توهم دارید . گیرم این توافق صورت پذیرفت . آمریکا به کدام عهد فا کرده که این دومش باشد .
ناشناس
|
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
الان این پیشنهاد بی شرمانه چیه گذاشتی تیتر خبر !!!!
آمریکا تمبون خودش رو توی کرونا نمی تونه بالا بکشه بعد چرا باید باهاش توافق کرد!!!
تاریخ انقضاء این حکومت جنایتکار نزدیکه اونوقت ما باهاش توافق کنیم !!!!
از توافق برجام که تا چند ماه دیگه گندش در میاد که چقدر خفت آور و ضعیف بوده درس نمی گیرین !!!!!!
بعش هم ایران بمب اتم داره منتهی توی اسرائیله !!! یه هفته ای در دسترسه !!!
عزت
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
جنگ درست است تلفات دارد ولی این اطلاعات غلط را از کجا بدست آوردید که اتحاد جماهیر شوروی تلفات زیادی را متحمل شد همیشه در جنگ کلاسیک حمله کننده تلفاتش بیشتر است اگر چرچیل به داد فنلاند نمیریسد و از استالین خواهش و تمنا نمیکرد که اینها را ببخش!؟ الان فنلاند هم مثل سه کشور استونی لیتوانی و لتونی و زمینه خاک شوری شده بود.آره فنلادی ها خوب جنگیدن به پای جمعیت کم و دشمن قدرتمند با جمعیت زیاد.ولی در آخر پائیز جوجه ها را میشمارند و فنلاند هم مثل کشورهای بالتیک زمینه شوری شده بود اگر چرچیل نجاتشان نداده بود.هنوز هم بخاطر جنگ آن زمان دارد به نامهای دیگر از فنلاند باج سبیل میگیرد.
ناشناس
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
ما یه رفیق تو منطقه داریم حالا اینو بکنیمش بی طرف؟؟ اگه خیلی دلسوز هستید عربستان یا ترکیه و امارات رو بکنید فنلاند