صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۷۱۲۳
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۲۱ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
بسیاری از مردم جهان به خصوص در دوران همه گیری کرونا در تلاشند با کمک قرص‌ها و مکمل‌های ویتامین، سلامتی خود را حفظ کنند. آمریکایی‌ها سالانه حدود ۱۲ میلیارد دلار برای مکمل‌ها هزینه می‌کنند. اما آیا واقعا باید هر روز مکمل و ویتامین مصرف کنیم و نمی‌توان این مکمل و ویتامین‌ها را با وعده‌های سالم غذایی تامین کرد؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بسیاری از مردم جهان به خصوص در دوران همه گیری کرونا در تلاشند با کمک قرص‌ها و مکمل‌های ویتامین، سلامتی خود را حفظ کنند. آمریکایی‌ها سالانه حدود ۱۲ میلیارد دلار برای مکمل‌ها هزینه می‌کنند. اما آیا واقعا باید هر روز مکمل و ویتامین مصرف کنیم و نمی‌توان این مکمل و ویتامین‌ها را با وعده‌های سالم غذایی تامین کرد؟

 

به گزارش سرویس خواندنی‌های انتخاب، متخصصان تغذیه تمایل دارند که غذای سالم را در اولویت قرار دهند. این روش به افراد امکان می‌دهد مواد مغذی مورد نیاز خود را از مواد غذایی دریافت کنند. به همین دلیل اغلب متخصصان تغذیه درباره زیاده روی مصرف مکمل‌های غذایی هشدار می‌دهند:

نیکل، کروم، روی، مس
نیکل، کروم، روی و مس اغلب در مولتی ویتامین‌ها یافت می‌شوند. مواد مذکور در عملکرد‌های مختلف بدن نقش مهمی دارند. با این حال، شما به آن‌ها فقط به مقادیر کمی احتیاج دارید؛ که احتمالاً از مواد غذایی به دست می‌آورید. دکتر لویتان متخصص تغذیه در این خصوص می‌گوید: «آن‌ها (روی، مس و...) بدن شما را به راحتی ترک نمی‌کنند، بنابراین مصرف دوز‌های اضافی روزانه به طور بالقوه می‌تواند به شما آسیب برساند، زیرا این فلزات می‌توانند در نقاط مختلف بدن مانند مغز و استخوان شما ذخیره شوند. همچنین در مورد ارتباط این مواد با زوال عقل تحقیقاتی انجام شده است.»

ویتامین ث

هنگامی که یک ماده مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی از طریق غذا به راحتی حاصل می‌شود، نیازی به مکمل نیست. جین لاواردرا، متخصص تغذیه و موسس کلینیک همپتون RD، می‌گوید: «بدن ما ویتامین ث. اضافی ذخیره نمی‌کند. این بدان معنی است که وقتی بالاتر از نیاز‌های روزانه خود ویتامین مصر کنید، بدن شما به جای صرفه جویی در دفعات بعدی، بقیه ویتامین را از بین می‌برد.» دکتر لاواردرا هشدار می‌دهد اگر مگادوز بیش از ۲۰۰۰ میلی گرم مصرف کنید، می‌تواند باعث اسهال، حالت تهوع، استفراغ، سردرد و گرفتگی عضلات شود. اگر هر روز چند وعده میوه و سبزیجات دریافت می‌کنید، به احتمال زیاد نیاز‌های ویتامین ث. را برآورده می‌کنید. مقدار توصیه شده روزانه ۷۵ میلی گرم برای خانم‌ها و ۹۰ میلی گرم برای آقایان است. می‌توانید آن را از یک فنجان توت فرنگی یا کلم بروکلی دریافت کنید (هر یک حدود ۸۰ میلی گرم). منابع خوب دیگر شامل مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای و گل کلم است.

اسید فولیک
ممکن است شنیده باشید که مکمل اسید فولیک برای زنان باردار یا افرادی که ورزشکار هستند بسیار مهم است. با این حال، لورن منکر، متخصص تغذیه، به جای آن فولات را توصیه می‌کند. به گفته آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی ایالات محده، نوزادانی که بیش از حد در معرض اسیدفولیک قرار می‌گیرند آلرژی غذایی بیشتر دارند. دکتر منکر می‌گوید: «برای قرار گرفتن در حاشیه امن، نیاز‌های فولات خود را از طریق غذا به دست می‌آوریم، و اگر نیاز به مکمل داشته باشید، من فقط فرم فولات طبیعی را به جای اسید فولیک مصنوعی توصیه می‌کنم.»