صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۶۳۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۵ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا هشت سگ از نژاد لابرادور را در یک پروژه تحقیقاتی به خدمت گرفته است. هدف این پروژه آن است که این سگ‌ها با استفاده از حس بویایی قدرتمندشان، وجود ویروس کرونا در بدن انسان‌ها را تشخیص دهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ما هنوز نمی‌دانیم که آیا سگ‌ها قادر به درک بوی ویروس‌ها هستند و یا از ترکیبی از توانایی‌های مختلفشان برای شناسایی ویروس بهره می‌گیرند.

هم‌زمان با کاهش محدودیت‌های ناشی از کرونا در کشورهای مختلف، کارشناسان بهداشتی اعلام کرده‌اند که کنترل این ویروس در آینده به توان ما در گسترش دامنه آزمایش‌ها و شناسایی افراد آلوده‌ای که هیچ علامتی ندارند، بستگی دارد.

به همیم دلیل کشورهای دنیا با وضعیتی سخت و پیچیده مواجه شده‌اند. حال برخی از کشورها به دنبال این هستند که از سگ‌ها برای شناسایی افراد آلوده استفاده کنند.

دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا هشت سگ از نژاد لابرادور را در یک پروژه تحقیقاتی به خدمت گرفته است. هدف این پروژه آن است که این سگ‌ها با استفاده از حس بویایی قدرتمندشان، وجود ویروس در بدن انسان‌ها را تشخیص دهند.

این دانشگاه اعلام کرده که در صورت موفقیت این پروژه، ممکن است سگ‌ها به‌صورت رسمی در برنامه مقابله با کرونا وارد شوند.

از سگ‌ها پیش‌‌تر برای کشف مواد مخدر، مواد منفجره و سرطان‌ها استفاده شده و نتایج ارزشمندی داشته است.

ویروس‌ها بو دارند؟

در گزارشی که در روزنامه واشنگتن‌پست منتشر شده است، یکی از کارشناسان بهداشتی نتایج تحقیقاتی را با این رسانه در میان گذاشته که اعلام می‌کند ویروس‌ها دارای بوی خاصی هستند.

مدیر پروژه تربیت سگ‌ها برای شناسایی کرونا گفته ما هنوز نمی‌دانیم که آیا سگ‌ها قادر به درک بوی ویروس‌ها هستند و یا از ترکیبی از توانایی‌های مختلفشان برای شناسایی ویروس بهره می‌گیرند.

استفاده از این سگ‌ها برای مقابله با کرونا به نیاز مقام‌های بهداشتی بستگی دارد. قاعدتاً نمی‌توان از این سگ‌ها در بیمارستان‌ها استفاده کرد ولی کشف این توانایی و چگونگی آن در سگ‌ها می‌تواند به ما کمک کند تا به یک «بینی الکتریکی» یا «حسگر ویژه کرونا» برای شناسایی این ویروس دست یابیم.

پیش‌تر از همین شیوه برای ساخت دستگاه تشخیص سرطان تخمدان استفاده شده است و مکانیسم شناسایی این سرطان در سگ‌ها تبدیل به راهی برای ساخت ابزار تشخیصی شد.

در بریتانیا نیز تحقیقات مشابهی در جریان است و دانشمندان تلاش می‌کنند تا از سگ‌ها برای شناسایی مبتلایان به کرونا بهره ببرند.

قبلاً ثابت شده است که سگ‌ها می‌توانند مالاریا را با بو کشیدن کشف کنند.

منبع: ایلنا