پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سلامت روان در شرایط بحران اهمیت زیادی دارد و رفتارهای وسواسی که برای پیشگیری از کرونا به وجود آمده نباید مانع توجه به آن شود.
۲۸ آوریل (۹ اردیبهشت) به عنوان روز جهانی روانشناس و مشاور معرفی شده و هر سال در این روز، از روانشناسان به عنوان پزشک سلامت روان تقدیر میشود. روانشناسی از سال ۱۸۷۹ به عنوان یک علم تجربی که به درمان مشکلات روانی افراد میپردازد، شناخته شد. تا قبل از این سال، روانشناسی بخشی از فلسفه بوده و ماهیت تجربی و آزمایشی نداشته است.
سلامت روان موضوعی است که تاثیر زیادی بر زندگی همه افراد میگذارد. همه افراد در طول زندگی خود، با مشکلات عاطفی و روانی مواجه میشوند که تا حدودی آنها را نادیده گرفته و از درمان خود سر باز میزنند. باید به همان اندازه که به سلامت جسم اهمیت میدهیم، سلامت روان خود را نیز در نظر بگیریم.
روز روانشناس میتواند بهانه خوبی برای توجه به سلامت روان و آشنایی با مفاهیم آن باشد.
سازمان جهانی بهداشت، بهداشت روان را این گونه تعریف میکند: بهداشت روان به وضعیتی گفته میشود که فرد تواناییهای خود را تشخیص میدهد، میتواند با استرسهای طبیعی زندگی سازگار شده و به صورت مولد و مثبت کار کند و قادر است در جامعه مشارکت کند.
تنها افرادی که بیماریهای روانی بارز دارند، ملزم به مراجعه به روانشناس و درمان روان خود نیستند، بلکه همه افرادی که در موارد گفته شده برای تعریف بهداشت روان ضعف داشته و دچار ناتوانی هستند، باید برای حفظ سلامت خود به مشاور و روانشناس مراجعه کنند. مراجعه به روانشناس همچنین میتواند گزینه خوبی برای مشورت در مسائل مهم زندگی و انتخاب راه درست باشد.
باشگاه خبرنگاران جوان