صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۵۰۰۵
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۷ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
بیزینس اینسایدر:
به نظر می‌رسد شرکت‌های اپل و گوگل درگیر نبردی سنگین با برخی قدرت‌های اروپایی هستند. نبردی که ریشه آن به چگونگی پیگیری COVID-۱۹ از طریق فناوری مرتبط است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به نظر می‌رسد شرکت‌های اپل و گوگل درگیر نبردی سنگین با برخی قدرت‌های اروپایی هستند. نبردی که ریشه آن به چگونگی پیگیری COVID-۱۹ از طریق فناوری مرتبط است.


به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب به نقل از بیزینس اینسایدر، بین انگلستان، آلمان و فرانسه از یک طرف و اپل و گوگل از طرف دیگر در مورد ردیابی کروناویروس یک نبرد قدرت وجود دارد. مانند سایر کشور‌ها، انگلیس، آلمان و فرانسه برنامه‌هایی را ایجاد می‌کنند که افرادی را که علائم COVID-۱۹ را گزارش می‌کنند ردیابی یا آزمایش کنند و سپس نسبت به تماس با آن‌ها هشدار می‌دهند.


دعوای اصلی در مورد چگونگی جمع آوری داده‌های این برنامه‌ها و مکان‌های ذخیره شده در این مراکز است، در حالی که اپل و گوگل می‌خواهند رویکردی مناسب‌تر برای حفظ حریم خصوصی داشته باشند. اگر فرانسه، آلمان و انگلیس سعی کنند برنامه‌های خود را در مخالفت با اپل و گوگل اجرا کنند، احتمال زیادی وجود دارد که آن‌ها به درستی کار نکنند، به خصوص در مورد آیفون ها.


بریتانیا، فرانسه و آلمان در راه نبرد قدرت با اپل و گوگل در مورد نحوه پیگیری COVID-۱۹ از طریق برنامه‌ها قرار دارند. این سه کشور نیز مانند سایر کشور‌ها در تلاشند برنامه‌هایی را اجرا کنند که به سیگنال‌های پخش شده از طریق بلوتوث برای نظارت بر شیوع COVID-۱۹ متکی باشند.


به طور گسترده، چنین روشی احتمالاً کار می‌کند: اگر شخصی که برنامه را اجرا می‌کند علائم کرونویروس را گزارش دهد و تست‌های مثبت داشته باشد، این برنامه به افرادی که احتمالاً در ۱۴ روز گذشته با آن‌ها تماس گرفته اند، هشدار می‌دهد. این افراد پس از آن می‌توانند برای انجام آزمایش خود اقدام کنند.


این یک شکل دیجیتالی "ردیابی با مخاطب" است، روشی که برای مقامات بهداشت عمومی برای یافتن و اطلاع رسانی به افراد در معرض بیماری به وجود آمده است. اپل و گوگل رویکردی بسیار دوستانه برای حفظ حریم خصوصی دارند. ردیابی مخاطب به طور معمول به صورت دستی انجام می‌شود، اما با نفوذ جهانی گوشی‌های هوشمند به طور متوسط در حدود ۸۰ ٪، استفاده از برنامه‌ها ممکن است معنای بیشتری پیدا کند.


اپل و گوگل، به عنوان سازندگان سیستم عامل iOS و اندروید، به عنوان اصلی‌ترین ارائه دهنده نرم افزار تلفن‌های هوشمند، به دنبال ایجاد وحدت رویکرد با ایجاد مشترک API هستند. مقامات بهداشت عمومی و دولت‌ها می‌توانند برنامه‌های ردیابی مخاطبی را که بر روی اپلیکیشن اپل و Google API ایجاد شده اند، پایه گذاری کنند و یک رویکرد سازگار با حفظ حریم خصوصی را انجام دهند.


مسئله این است که اپل و گوگل اعلام کرده اند که فقط به برنامه‌هایی که مطابق با استاندارد‌های حریم خصوصی آنهاست، اجازه استفاده از API خود را می‌دهند، و به نظر نمی‌رسد که همه کشور‌ها با آن استاندارد‌ها موافق هستند. گوگل و اپل از API مشترک خود را رونمایی کردند و چندین کشور شروع به ساخت برنامه‌های خود کردند.


انگلیس جزئیات فنی عمیق برنامه خود را فاش نکرده است. کارشناسان معتقدند اگر برنامه‌های دولتی اطلاعات بیشتری از شناسه‌های اصلی حفظ حریم خصوصی جمع کنند، مطمئناً لازم است که توسط مقامات بهداشتی یا دولت‌ها به شیوه‌ای متمرکز ذخیره شود. این همان چیزی است که اپل و گوگل با آن مخالفت می‌کنند، در عوض از یک رویکرد غیرمتمرکز حمایت می‌کنند.


اِرک بویتن، استاد امنیت سایبری در دانشگاه د. مونتفورت گفت: «من نگران خزش عملکرد هستم. شما در وهله اول نباید اطلاعات بیشتری را از آنچه نیاز دارید جمع کنید، که به عنوان بهینه سازی داده‌ها معروف است. اگر، در انگلیس، NHS فقط بخواهد هشدار‌هایی را برای احتمال آلوده شدن به مردم بفرستد، دلیلی برای ذخیره آن اطلاعات به صورت متمرکز نخواهد بود.»


دولت‌ها می‌توانند براساس پروتکل‌ها و فناوری‌های مورد نظر خود، به سادگی پیش بروند و برنامه‌هایی را راه اندازی کنند. اما در اینجا آن‌ها به قدرت جهانی این دو غول فناوری گره می‌خورند و راهی به جز همکاری بین دولت‌ها و غول‌های فناوری باقی نمی‌ماند.

 

به نظر می‌رسد عملکرد فرانسه، انگلیس و برنامه ردیابی تماس با آلمان به این معنی است که به تلفن‌هایی نیاز دارند که به طور مداوم سیگنال‌های بلوتوث را اسکن کنند. این چیزی نیست که در آیفون مجاز باشد. اگر از برنامه خارج شوید یا تلفن خود را قفل کنید، اسکن متوقف می‌شود. برای اینکه برنامه به درستی کار کند، لازم است که آن را همیشه در تلفن قفل نشده خود اجرا کنید. این یک خطر حفظ حریم خصوصی و سرقت است.


اینجا جایی است که API Apple-Google وارد می‌شود. این دو شرکت از این محدودیت اسکن بلوتوث برای برنامه‌های ارتباط با ردیابی که استاندارد‌های حریم خصوصی آن‌ها را رعایت می‌کنند تبعیت می‌کنند. در حالی که طرفداران حفظ حریم خصوصی از رویکرد Apple-Google تمجید کرده اند، اما برخی نگرانند که دولت‌ها بیش از آنچه لازم است از شما جاسوسی نکنند، به نظر می‌رسد برخی کشور‌ها از این محدودیت‌ها تبعیت نمی‌کنند.


فرانسه سعی کرده با اپل لابی کند تا اجازه دهد برنامه ردیابی مخاطب از طریق بلوتوث را مجاز کند. به نظر می‌رسد آلمان نیز با برنامه خود رویکرد متمرکز تری را دنبال می‌کند و رویترز گزارش داد که صدراعظم آلمان آنگلا مرکل در حال مذاکره با اپل است. انگلیس نیز به همین ترتیب در حال لابی کردن اپل برای اجازه نسخه فعلی برنامه خود است. اما بعید به نظر می‌رسد غول‌های فناوری اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران را صادر کنند.