صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۴۹۸۷
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۶ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
روزنامه واشنگتن پست آمریکا به نقل از چند مقام آمریکایی و خارجی فاش کرد، دونالد ترامپ و دستیارانش در پشت صحنه در تلاش برای به حاشیه راندن هرچه بیشتر سازمان بهداشت جهانی در چندین جبهه جدید در ضمن تلاش‌هایشان برای مقصر جلوه دادن بیشتر این سازمان در تشدید بحران شیوع جهانی کروناویروس هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه واشنگتن پست، چند روز پیش دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از توقف پرداخت کمک‌های مالی کشورش به سازمان بهداشت جهانی برای مدت ۶۰ روز بعد از متهم کردن این سازمان به سوءمدیریت در نحوه پاسخ به بحران شیوع کرونا خبر داد اما مقام‌های ارشد دولت وی در تلاش برای اقدام علیه این سازمان فراتر از قطع موقت کمک مالی به آن هستند که این باعث افزایش نگرانی نسبت به وارد آمدن آسیب‌های دائمی به این سازمان همزمان با تداوم شیوع ویروس شده است.

مقام‌های وزارت امور خارجه آمریکا در حال حذف ارجاعات به سازمان بهداشت جهانی در اسناد مربوط به کروناویروس بوده و مایک پامپئو، وزیر امور خارجه این کشور به کارمندانش توصیه کرده در خصوص ابتکار عمل‌های بهداشت و سلامتی که آمریکا سابقا به واسطه سازمان بهداشت جهانی از آنها حمایت می‌کرد "شخصا به سراغ سوژه‌های اصلی بروند".

بر اساس مصاحبه‌ها با مقام‌های آمریکایی و محتوای یک سند داخلی که به دست واشنگتن پست رسیده، آمریکا به دنبال این است که اعتبارات در نظر گرفته شده برای سازمان بهداشت جهانی را به سمت سازمان‌های غیردولتی دست اندرکار در مسائل سلامت عمومی تغییر مسیر دهد.

در محتوای یادداشتی که در روزهای اخیر برای کارکنان وزارت امور خارجه آمریکا فرستاده شده، آمده است: وزیر امور خارجه تقاضا کرده که این وزارتخانه و همچنین آژانس توسعه بین‌الملل آمریکا اقدام به شناسایی و استفاده از مجریان جایگزین به جای سازمان بهداشت جهانی برای اجرای برنامه‌های کمک‌های خارجی کنند.

به گفته چند مقام اروپایی، دولت ترامپ در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پاسخ به بحران شیوع بیماری که فرانسوی‌ها برای چند هفته به دنبال پیشبرد آن بودند به تعویق انداخته چون با ادبیات پیش نویس آن که از سازمان بهداشت جهانی ابراز حمایت کرد، مخالف بوده است.

همچنین به دلیل مخالفت‌های آمریکا با سازمان بهداشت جهانی، وزرای بهداشت کشورهای گروه ۲۰ نتوانستند در یک ملاقات مجازی اخیر خود در اوایل ماه جاری میلادی یک بیانیه مشترک در مورد شیوع کرونا صادر کنند.

به نوشته واشنگتن پست سارا مکین آچیانی، یک مقام کاخ سفید اخیرا در یک گفت‌وگوی تلفنی خطاب به گروهی از قائم مقام‌ها اظهار کرد، کاخ سفید از هم‌پیمانان آمریکا درخواست کرده تا اعتبار سازمان بهداشت جهانی را زیر سوال برده و بر این ادعا تاکید کنند که کارمندان این سازمان به طور معمول دست به "سفرهای لوکس" پرخرج می‌زنند. با این حال این مقام کاخ سفید سند و مدرکی برای صحبت‌هایش نکرده است.

یک مقام ارشد دیگر اروپا که همچون بقیه مقام‌ها نامش را فاش نکرد، نیز اظهار داشت: پیدا کردن یک نقطه نظر مشترک با آمریکا درباره فعالیت و نقش سازمان بهداشت جهانی غیرممکن بوده است.

مقام‌های سازمان بهداشت جهانی در ابتدا امیدوار بودند بتوانند با دادن یک امتیاز نمادین به ترامپ جلوی قطع کمک‌های آمریکا به خود و رویارو شدن علنی دو طرف را بگیرند و اندرو بریمبرگ، سفیر آمریکا در سازمان بهداشت جهانی تلاش کرد تا مذاکراتی را با این سازمان در این زمینه داشته باشد اما این مذاکرات در کاستن از تنش‌ها میان آنها شکست خورد.

ترامپ چندی پیش در حملاتش به سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد، چنانچه این سازمان کارش را درست انجام داده بود شیوع کروناویروس "با به جا گذاشتن مرگ‌های بسیار کم" مهار می‌شد. او در ماه جاری میلادی در کنفرانس مجازی تصویری با رهبران گروه هفت بر شکایت‌هایش از سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد. رهبران کشورهای دیگر هشدار دادند "در وسط یک مسابقه اسب سواری تعویض اسبتان کار عاقلانه‌ای نیست" و اینکه تحقیقات درباره اشتباهات این سازمان در ارتباط با کرونا را می‌توان بعد از فروکش کردن بحران انجام داد. در نهایت اما چند تن از رهبران گروه هفت در حمایت از سازمان بهداشت جهانی بیانیه صادر کردند.

کارشناسانی که یادداشت وزارت امور خارجه آمریکا را رصد کردند گفتند، اقدامات بیشتری که ترامپ علیه سازمان بهداشت جهانی در نظر دارد می‌تواند آسیب خیلی بیشتری به این سازمان نسبت به قطع موقت کمک‌ها به آن وارد کند.

ریچارد گووان، یک کارشناس ارشد در گروه بحران بین‌الملل اظهار کرد: قطع ۶۰ روزه کمک‌های آمریکا به سازمان بهداشت جهانی می‌تواند موجب یک دردسر برای این سازمان شود اما لزوما برایش بحران موجودیتی به وجود نمی‌آورد. چنانچه وزارت امور خارجه آمریکا شروع به اعطای اعتبارات به دیگر مجریان برنامه‌های حوزه سلامت کند این ریسک وجود دارد که آمریکا شروع به پخش منابعش به شکلی ناکافی و انشقاق یافته کند.

وی افزود: اگر این بحران یک درس برای ما داشته باشد،‌ آن این است که ما نیازمند همکاری بین‌المللی بهتر برای مدیریت چالش‌های مربوط به سلامت در جهان هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا اظهار کرد، دولت ترامپ به دنبال تغییر دادن تمرکز سازمان بهداشت جهانی در زمینه ماموریت‌های اساسی‌اش شامل آمادگی، پاسخگویی و هماهنگی میان نقش آفرینان است.

کایلی مک انانی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید نیز اظهار کرد، سازمان بهداشت جهانی "آشکارا به نفع چین غرض ورزی کرده با این وجود که چین تنها کسر کوچکی از آنچه آمریکا هر سال برای این سازمان انجام می‌دهد را برای این سازمان انجام می‌دهد.

منبع: ایسنا