پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه تاکنون بیش از ۴۰ مرکز شبانهروزی در ۱۶الی ۱۷ استان درگیر بیماری کرونا شدهاند، گفت: هیچ یک از مراکز بهزیستی رها نشده اند و پرسنل به صورت شبانهروزی به مددجویان خدمات ارائه میدهند.
«محمد نفریه» رئیس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی کشور درباره کمکهای دولتی به مهدهای کودک گفت: با اعلام سازمان بهزیستی و حمایت و پیگیریهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهدهای کودک جزو مشاغلی گرفت که تحت حمایت و پوشش خدمات جبرانی دولت هستند. مهدها از ابتدا تعطیل بودند و متضرر شدهاند. تمام تسهیلاتی که برای مشاغل دیگر در نظر گرفته شده است به مهدهای کودک نیز تعلق میگیرد؛ از جمله این تسهیلات اعطای وامهای کمبهره، بخشیده شدن یا تعویق مالیاتی و ... است.
وی در پاسخ به این سوال که برای معلولانی که روزمزد بودهاند، چه تمهیداتی در نظر گرفته شده است؟ گفت: افراد یکه دارای مشاغلی هستند که تحت پوشش هیچ بیمهای نبودهاند از طریق وزارت رفاه شناسایی شدهاند. البته این افراد نیز مانند دیگر افراد عادی جامعه مورد حمایت و کمکهای دولت قرار میگیرند. البته به تعدادی از این افراد کمکهای محدودی از سوی سازمان شده است و پیگیر هستیم تا بتوانیم یک سبد معیشتی نیز برای آنها در نظر بگیریم.
رئیس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی کشور درباره کمکهای خیرین به مراکز بهزیستی تصریح کرد: کمپینی با عنوان حفظ و صیانت از سلامت افراد دارای معلولیت راهاندازی شده است. هر سال به ویژه در ایام عید و ماه مبارک رمضان کمک های خوبی از سوی خیرین به مراکز ما صورت میگرفت، اما با توجه به تعطیلی مراکز شبانهروزی بهزیستی بازدیدها ممنوع شده است، از همین رو این کمپین از طریق رسانههای ملی اپلیکیشن آپ و سکه اعلام شده و خیرین میتوانند از این طریق به ما کمک کنند.
نفریه همچنین درباره وضعیت مراکز شبانهروزی تصریح کرد: در مراکز ۱۵ الی ۱۶ استان موارد مشکوک و مثبت گزارش شده است، در حال حاضر حدود بیش از ۴۰ مرکز ما درگیر این بیماری شدهاند، البته بسیاری از این مراکز پیک بیماری را گذراندهاند، با توجه به اینکه مراکز ما پرریسک هستند، برخی از مراکز نیز درگیر شدهاند. یک تیم نظارت نیز پیشبینی شدهاست که در ذیل کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار فعالیت میکنند و به صورت آنلاین و حضوری مراکز را پایش میکنند. همچنین گزارش خودارزیابی از سوی مراکز تکمیل میشود. خوشبختانه این کارگروه که زیر گروه کمیته است، با یک اقدام جهادی قرار است تمام مراکز را پایش کنند.
وی با بیان اینکه پرسنل مراکز شبانهروزی جانانه فعالیت کردهاند و هیچ کوتاهی در کارشان نداشتهاند، ادامه داد: در بسیاری از کشورها که ادعای تمدن دارند، مراکز نگهداری سالمندان را رها کردهاند و در خیلی از این کشورهای پیشرفته سالمندان نه به دلیل بیماری بلکه به دلیل بیدارویی و بیغذایی جان خود را از دست دادهاند، اما پرسنل ما در حالی که کمترین دریافتی را دارند، به صورت شبانهروزی در این مرکز فعالیت کردند. البته ما نیز برای آنها پاداشی در نظر گرفتهایم. خوشبختانه هیچ یک از مراکز ما رها نشدهاند و اگر چنانچه با کمبود پرسنل هم مواجه باشند با شیفتهای طولانی کمبود پرسنلی را که به دلیل بیماری نمیتوانستند خدمت کنند را جبران کردهاند. پرسنل ما در مراکز شبانهروزی بار بیمارستانها و درمان بیماران را نیز بر دوش میکشند.
رئیس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در برخی از مراکز ما که آلوده شدهاند، افراد آلوده به صورت قرنطینه در مراکز نگهداری میشوند و از همین رو بار فعالیت پرسنل افزایش پیدا کرده است. پرسنل ما با همان لباسهای حفاظتی که پرستاران و پزشکان در بیمارستانها استفاده میکنند به صورت شبانهروزی به پرسنلی که درگیر شدهاند خدمات ارائه میکنند و ما از همه آنها تشکر و قدردانی میکنیم.
نفریه تصریح کرد: متاسفانه تمام مراکز ما مجبور شدند، مواد ضدعفونی را از بازار آزاد تهیه کنند و همچنین پرسنل بیشتری را به کار گرفتهاند از همین رو سازمان نیز کمکهایی هر چند محدود به این مراکز داشته است تا هزینههای صورت گرفته جبران بشود. همانطور که گفتم پاداشی برای پرسنل این مراکز در نظر گرفته شده است.
وی درباره همکاری وزارت بهداشت با سازمان بهزیستی گفت: طی مکاتباتی که انجام شده است، قرار شد شبکههای بهداشت با مراکز بهزیستی ارتباط برقرار کنند و چنانچه مرکزی آلوده شد، شبکههای بهداشت به سرعت برای کمک به مراکز ما وارد شوند و موارد مشکوک و بیمار جداسازی شوند و تحت درمان قرار بگیرند. بیمارستان فیروزآبادی نیز برای خاص مرکز کهریزک هماهنگ شده است. در روزهای اول بیماری ناهماهنگیهایی وجود داشت، اما در حال حاضر با نامهای که از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت به شبکههای بهداشت شده است. همکاری لازم با مراکز بهزیستی در حال انجام است. البته به غیر از مرکز کهریزک برای تامین تجهیزات لازم در دیگر مراکز همچنان با مشکل مواجه هستیم، البته کمکی هم از چین به ما شد که در بین مراکز تقسیم شده است.
رئیس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی کشور درباره جمع آوری معتادان متجاهر گفت: کمپهای ماده ۱۶ کمیتهای با عنوان کمیته ماده ۱۶ دارد که زیرمجموعه سازمان بهزیستی است و رییس سازمان بهزیستی رییس این کمیته است، در خصوص جمع آوری معتادان متجاهر نیز جلسهای تشکیل شده و هماهنگی و تقسیم کار انجام میشود تا بتوانیم معتادان متجاهر را براساس دستورالعمل مفصلی که تهیه شده است، جمعآوری شوند. این معتادان در ابتدا باید از نظر بیماری غربالگری شده و قرنطینه شوند و به مدت ۱۴ روز در یک مکان نگهداری شوند و در صورتی که بیماری در آنها بروز نکرد به مراکز ماده ۱۶ منتقل شوند.