صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۴۲۶۵
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
مدیرکل دفتر آموزش‌ عالی غیردولتی-غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از موافقت وزیر علوم برای ارائه تسهیلات به دانشگاه‌های غیردولتی در ایام تعطیلی کلاس‌ها به علت شیوع ویروس کرونا خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مدیرکل دفتر آموزش‌ عالی غیردولتی-غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از موافقت وزیر علوم برای ارائه تسهیلات به دانشگاه‌های غیردولتی در ایام تعطیلی کلاس‌ها به علت شیوع ویروس کرونا خبر داد.

به گزارش بامداد پنجشنبه وزارت علوم، فرزانه شمیرانی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای دانشگاه‌های غیردولتی در ایام تعطیلی کلاس‌های درس، تاکید کرد: در کنار همه اقداماتی که پس از توقف آموزش‌های حضوری در سطح دانشگاه‌ها با هدایت وزارت علوم از جمله تغییر در مقررات آموزشی با هدف توسعه آموزش‌های الکترونیکی و مراوده با وزارت ارتباطات برای بهره‌مندی دانشگاه‌ها از ترافیک اینترنتی رایگان رخ داد، برخی اقدامات نیز مختص دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی به انجام رسید.

شمیرانی خاطر نشان کرد: برای نمونه با توجه به آنکه دانشگاه‌های غیردولتی بیش از دانشگاه‌های پر سابقه دولتی از شرایط اخیر و توقف فعالیت‌های حضوری در معرض آسیب هستند و به علت متکی بودن این دسته از دانشگاه‌ها به شهریه‌های دانشجویی، همچنین نبود حمایت‌های بودجه‌ای از سوی دولت، کوشش شد تا رایزنی های لازم برای بهره‌مندی این مراکز آموزشی از اعتبارات و تسهیلات حمایتی دولت به انجام رسد که با موافقت وزیر علوم در حال پیگیری است.

وی درباره وضعیت توقف فعالیت های حضوری آموزشی دانشگاه های غیردولتی در ایام شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت: مجموعه آموزش عالی کشور در نیمسال دوم تحصیلی ۹۸-۹۹ در پی شیوع بیماری کووید -۱۹ با توقف فعالیت‌های حضوری مواجه شد و دانشگاه‌های غیردولتی نیز از این وضعیت مستثنی نبودند. در نتیجه این دانشگاه‌ها نیز مشابه دانشگاه‌های دولتی و در تبعیت از سیاست‌ها و تصمیمات نهادهای بالادستی با متوقف کردن آموزش‌های حضوری به سراغ جایگزینی آموزش‌های الکترونیکی رفتند.

شمیرانی خاطر نشان کرد: توان، امکانات، پیشینه و شرایط این دانشگاه‌ها یکسان نیست اما گزارش‌های دریافتی نشان می‌دهد که بخش اعظم این مراکز آموزشی توانستند در مدتی کوتاه خود را با شرایط تازه وفق دهند و آموزش‌های الکترونیکی را راه‌اندازی کرده و توسعه دهند.

وی گفت: مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی کمتر از ۳۰۰ هزار نفر از دانشجویان کشور را پوشش می‌دهند و در سراسر کشور پراکنده هستند که توان و امکانات یکسانی ندارند. شاید در نگاه اول بتوان گفت این مجموعه از دانشگاه‌ها نسبت به دانشگاه‌های دولتی و باسابقه تأخیر بیشتری در آموزش های الکترونیکی داشتند یا از شتاب لازم برخوردار نبودند اما به جرأت و با استناد به گزارش‌های دریافتی در مدتی کوتاه خود را با شرایط جدید تطبیق دادند.

مدیرکل دفتر آموزش آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی وزارت علوم با ارائه آماری از میزان پیوستن مراکز آموزش عالی غیردولتی به آموزش الکترونیکی، ادامه داد: تا پایان اسفند ۹۸ حدود ۲۰ درصد از این دانشگاه‌ها امکانات و بستر لازم را برای آموزش‌های الکترونیکی فراهم کردند اما تا پایان فروردین ماه بیش از ۷۰ درصد دانشجویان این مراکز آموزشی تحت پوشش آموزش‌های الکترونیکی قرار گرفته‌اند.

شمیرانی یادآور شد: برخی از موسسات غیرانتفاعی استان تهران سالهاست در حوزه آموزش‌های الکترونیکی، دارای سابقه فعالیت آموزشی الکترونیکی هستند و حتی در شرایط اخیر نیز برای کمک به دیگر مؤسسات اعلام آمادگی کردند.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر حدود ۳۲۰ دانشگاه و موسسه غیردولتی غیرانتفاعی با مجوز وزارت علوم در حال فعالیت هستند. این وزارتخانه اسفندماه ۹۷ دستورالعمل تجمیع این دسته از دانشگاه ها را به علت زیان‌ده شدن تعدادی از آنها همچنین به صفر رسیدن ظرفیت ابلاغ کرد که تاکنون بیش از ۲۰ درخواست تجمیع به وزارت علوم ارسال شده است.