پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مارتین لوتر کینگ جونیور رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکاییهای آفریقاییتبار بود. وی یکی از سرشناسترین چهرههای سیاسی در سراسر ایالات متحده محسوب میشود. یکی از معروفترین نقل قولهای وی در یکی از سخنرانیهای او مطرح شد. جایی که او گفت: "من رویایی در سر دارم". در این سخنرانی حدود ۲۵۰ هزار نفر جمعیت حضور داشتند. به او در روز بعد از سخنرانی تیراندازی شد و به قتل رسید.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، مارتین لوتر کینگ در سال ۱۹۶۳ بهعنوان مرد سال ازسوی مجله تایم برگزیده شد و در سال ۱۹۶۴ بهعنوان جوانترین فرد در جهان جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. اوج فعالیتهای مبارزاتی مارتین لوتر کینگ در دههٔ ۱۹۶۰ و برای تصویب قانون حقوق مدنی بود:
نام تولد کینگ مایکل بود، نه مارتین. رهبر حقوق مدنی امریکا در ۱۵ ژانویه ۱۹۲۹ متولد شد. در سال ۱۹۳۴، پدر وی که یک کشیش در کلیسای باپتیست ابننزر آتلانتا بود، به آلمان سفر کرد و از مارتین لوتر رهبر اصلاحات پروتستان الهام گرفت. در نتیجه، نام خود و همچنین پسر ۵ ساله خود را تغییر داد.
کینگ تا حدی دانش آموز استعدادی بود که موفق شد علی رغم بسیاری از اطرافیان خود مدارج عالی تحصیلی را به سرعت طی کرده و وارد دانشگاه شود.
کینگ پس از اخذ مدرک الوهیت از پنسیلوانیا، در دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه بوستون شرکت کرد و در آنجا دکترای خود را دریافت کرد. عنوان پایان نامه وی در سال ۱۹۵۵"مقایسهای از عقاید خدا در تفکر پل تلیش و هنری نلسون ویمن بود.
شش سال قبل از سخنرانی نمادین لوتر کینگ در ماه مارس در واشنگتن، کینگ در میان رهبران حقوق مدنی بود که در ۱۷ می ۱۹۵۷ صحبت میکرد. در آن سخنرانی وی از آمریکا خواست که "به ما رأی بدهند". سخنرانی او به شدت سر و صدا به پا کرد و وی را در صدر رهبری حقوق مدنی قرار داد
به گفته کینگ سنتر، لوتر کینگ ۲۹ بار به زندان رفت. وی به دلیل اقداماتی مانند نافرمانی مدنی و به اتهامات ناخواسته دستگیر شد، مانند زمانی که در سال ۱۹۵۶ در مونتگومری، آلاباما به دلیل رانندگی ۳۰ مایل در ساعت در منطقه ۲۵ مایل در ساعت زندانی شد.
در ۲۰ سپتامبر سال ۱۹۵۸، کینگ در نزدیکی ایزولا وری وی در یک فروشگاه کتاب، کتاب خود را برای هدیه به یک زن امضا میکرد. این زن از او پرسید که آیا مارتین لوتر کینگ جونیور است. بعد از اینکه مارتین، بله گفت:، زن گفت: "من پنج سال است به دنبال شما هستم" و یک تیغ تیز با ابعاد هفت اینچی را در سینه او فرو برد. نوک تیغه در کنار آئورت او بود و کینگ تحت عمل جراحی اورژانسی ظریفی قرار گرفت. جراحان بعداً به کینگ گفتند که فقط یک عطسه میتوانست آئورت را سوراخ کرده و او را بکشد. کینگ هفتهها در بیمارستان بستری بود.
کینگ در آوریل ۱۹۶۸ برای حمایت از اعتصاب کارگران به ممفیس آمده بود و در سخنرانی شب قبل از ترور خود، به حضار در کلیسای معبد میسون گفت: «مثل هر کس، دوست دارم زندگی طولانی داشته باشم. اما من نگران این موضوع نیستم. من سرزمین موعود را دیده ام. من ممکن است با شما به آنجا نرسم. اما من میخواهم شما امشب بدانید که ما، به عنوان یک ملت، به سرزمین موعود خواهیم رسید؛ و من امشب خوشحالم من نگران چیزی نیستم. من از هیچ کس نمیترسم. چشم من شکوه آمدن خداوند را دیده است.» عدهای میگویند او مرگ خود را پیشبینی کرده بود
ری نام جنایتکاری است که کینگ را کشت. کورته، بیوه کینگ، معتقد بود که مافیا و آژانسهای دولتی محلی، ایالتی و فدرال عمیقاً درگیر این قتل هستند. وی از نتیجه دادرسی مدنی در سال ۱۹۹۹ که در آن هیئت منصفه ممفیس تصمیم به رای به قتل در نتیجه یک توطئه بود ستایش کرد. اما تحقیقات وزارت دادگستری ایالات متحده که در سال ۲۰۰۰ منتشر شد، هیچ گزارشی مبنی بر توطئه نداشت
در تاریخ ۳۰ ژوئن سال ۱۹۷۴، هنگامی که آلبرتا ویلیامز کینگ ۶۹ ساله، مادر کنیگ، در داخل کلیسای باپتیست ابننزر، کار میکرد هدف سوء قصد قرار گرفت و کشته شد.
در سال ۱۹۸۳، رئیس جمهور وقت، رونالد ریگان لایحهای را امضا کرد که یک تعطیلات فدرال برای احترام به کینگ ایجاد میکرد. این تعطیلات که برای اولین بار در سال ۱۹۸۶ برگزار شده است، در سومین دوشنبه ژانویه برگزار میشود